anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naliczymy opłatę 1 zł od każdej oferty, w której doszło do sprzedaży

accadia
#13 Ambasador#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Proszę o wyjaśnienie powyższej kwestii.

Jeśli w danej ofercie osoba X dokona zakupu - rozumiem, że zostanie naliczona dodatkowa opłata 1 zł.
Czy jeśli następnie osoba Y dokona zakupu w tej samej ofercie - również zostanie naliczona ta złotówka, czy dotyczy to wyłącznie pierwszego jakiegokolwiek zakupu w danej ofercie. 

oznacz moderatorów
546 ODPOWIEDZI 546

eny120
#9 Pomysłodawca#

Zapłaciłem fakturę od Allegro za sierpień na ponad 10000 zł.

.... mać. Jeszcze Wam mało???????

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

ja 16000zł  

oznacz moderatorów

luki4550
#7 Wielbiciel#

Ciekawie by się zrobiło gdyby tak 1 tydzień bez sprzedaży, solidarnie 

oznacz moderatorów

BTGroup
#9 Pomysłodawca#

Powiem szczerze, że od dawna o tym myślę i z przyjemnością zrobiłbym sobie wolne.

Albo chociaż wspólny pozew, lub skarga do UOKIK. Tego UOKIK, ani pejsy z allegro nie mogłyby zlekceważyć.

oznacz moderatorów

Pallek
#2 Obserwator#

Ja już napisałem do uokik. I proponuję zrobić to sam wszystkim sprzedającym.  To co allegro wyczynia to jakaś kpina. Link do anonimowego zgłoszenia do uokik poniżej:

https://report.whistleb.com/pl/uokik
Im więcej zgłoszeń tym lepiej.

oznacz moderatorów

AQUASYSTEMS
#13 Ambasador#

eee mało. 84 tysie 

oznacz moderatorów

upwards
#10 Popularyzator#

Tak dla Waszej wiedzy po przeczytaniu wpisu, to 1 zł będzie od każdej pozycji w zamówieniu a nie od każdego zamówienia czy transakcji. Na przykład ktoś kupi 3 różne kurtki w jednym zamówieniu (jak to akurat sprzedaję) to zapłacę 3 zł a nie 1 zł. 

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  poważnie ?

a jak ktoś kupi 50 rzeczy po 1szt to zapłacę 50zł. Czasem takie zamówienie jest warte 80zł.

oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

@ALCkow Raczej nie: ([edit] a nie sorry, chyba, że chodzi Ci o 50 różnych ofert po 1zł, wtedy zignorować 😄 )

DarkStoorM_0-1663688129825.png

Ja nigdy nie potrafiłem czytać ich regulaminów, ale wychodzę z założenia, że to będzie tylko 1zł.

Przy transakcji z 5 różnych ofert będzie 5 zł nawet jeżeli ktoś kupi po 20 sztuk

---

[edit 2] tak teraz patrzę, niezłą jazdę będą mieć sprzedawcy drobnicy, typu kabelki, elektronika lub supermarket

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@upwards@ALCkow opłaty naliczamy za sprzedaż każdej oferty. Jeśli kupujący kupi 4 poduszki z jednej oferty, naliczymy 1 zł. Jeśli kupujący kupi 4 poduszki w jednej ofercie i 2 krzesła w drugiej ofercie, łącznie zapłacicie 2 zł.

Maja
   Moderatorka

dorjabbis
#9 Pomysłodawca#

Przetłumacz mi na polski z allegrowego języka:

1 kupujący kupi 40 książek po 1,00 na osobnych aukcjach. Przelicz mi prowizje - może się mylę ale wychodzi mi 20,00 prowizji + 40,00 dodatkowych złotych za sprzedaż = 60,00. ??

oznacz moderatorów

DlaMistrzow_pl
#12 Orędownik#

Czy tylko ja rozumiem, że opłata jest za ofertę, w której doszło to sprzedaży, a nie od transakcji?

Ja to rozumiem, że płacę 1zł za pierwszą sprzedaż w ofercie, potem już nie....

Za każdą pojedynczą ofertę, w której doszło do sprzedaży, naliczymy dodatkowo złotówkę. Nie bierzemy pod uwagę liczby sprzedanych sztuk w ofercie.

oznacz moderatorów

YIVO
#11 Animator#

Dokładnie tak, zapis w regulaminie jest niejasny, sprzeczny i niezgodny z prawdą, wprowadza w błąd, bo opłata od oferty oznaczałaby opłatę cykliczną np. 1zł/30dni od każdej oferty, w której dokonano sprzedaży.

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  często kupujący kupują produkt za 35zl i np drugi produkt za 6zl tylko żeby nie płacić za dostawę. To my zapłacimy 2zl ?

oznacz moderatorów

upwards
#10 Popularyzator#

Wszystko wskazuje na to, że to będzie właśnie 2 zł. Zdzierstwo na maksa. 

oznacz moderatorów

megii_ss
#12 Orędownik#

dokładnie tak - 2 zł + prowizja od sprzedaży + opłata za smarta

tyle zysku co w pysku 😖

oznacz moderatorów

Arkadia_OK
#11 Animator#

Całe szczęście, że pojawiają się i rozwijają inne portale.

Dzięki takiej eliminacji Sprzedających jaką ostatnio serwuje **piiip** inne portale mają szansę na ekspansję i pozyskanie całej rzeszy nowych klienttów.

Jednak nie ma to jak wolny rynek i konkurencja....

oznacz moderatorów

dorjabbis
#9 Pomysłodawca#

AA jeszcze jedno pytanie:

Kto wymyślił tak **piiip**yczną zmianę w regulaminie? Kto wpadł na taki pomysł by dodatkowo haracz od sprzedaży zbierać? Na węgiel zbieracie i opłaty za prąd?

Nie tutaj wypowiadają się wszyscy zainteresowani tematem. Każde wiadro pomyj się przyda byście zrozumieli, że pewne posunięcia z Waszej strony korzyści raczej nie przyniosą.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@dorjabbis nie wiesz kto ? .. a ten co ma parcie na wykazanie się bo ma wujka na stołku ....he..he .

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

A co mają zrobić sprzedawcy co sprzedają we wszystkich aukcjach pojedyncze przedmioty i do tego w licytacjach ? Wiele pozycji i tak kończy się poniżej oczekiwań i do tego mamy jeszcze dopłacać za każdy przedmiot nawet jak ktoś tak okazyjnie kupi duża ilość przedmiotów . Nie jestem zwolennikiem płatnych abonamentów bo to nic nie pomaga w sprzedazy a tylko powiększa straty. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów