Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ma ktoś doświadczenia ze zgłaszaniem naruszenia za zamieszczanie gratisów na głównym zdjęciu wraz z produktem. Allegro blokuje nam takie oferty, niestety naszej konkurencji ich nie blokuje, co oczywiście pogarsza atrakcyjność naszych ofert. Miał ktoś może jakieś doświadczenia w tym temacie?
Sprawa wygląda tak. Allegro samo z siebie takich zdjęć nie sprawdza. W tej chwili jest około 200 milionów ofert na Allegro. Naturalnym jest, że sprawdzenie tego jest nierealne. Ktoś zgłasza Twoje oferty. Dopiero wtedy jakiś pracownik sprawdza zgłoszenie. Taka zabawa w kotka i myszkę.
ja mam coś podobnego, własnie borykam się z allegro bo usuwaja mi aukcje i blokują ( dostaje super punkty karne 😄 ) za to, że mam w opisie na grafice producenta towaru napisy np. w wydaniu kolekcjonerskim na grafice na zdjeciu jest 5 przedmiotów, które mają nad soba napis, czy nawet nazwę gry i to jest źle, podczas gdy oficjalny sklep allegro ma takie zdjęcia na swoich aukcjach kolekcjonerek ( nie tylko Oni, ale praktycznie 90 % takich aukcji ) - i tu juz jest wszystko ok, mimo ponoc zgłoszenia nawet przez Pania z allegro ich aukcji, jakoś im sie nie spieszy aby to zweryfikować 😄 . Nauczyłem sie juz, że trzeba robic wszystko zgodnie z regulaminem, tak aby nie mieli sie do czego przyczepić i pytać ich dlaczego ta "równość" na allegro jest jaka jest - co do samych miniaturek - czasami idzie dostac oczopląsu od kolorowego tła miniaturek i jakos fachowcy od allegro tego nie widzą 😄 Znam tez jeden sklep, który na miniaturce od lat prezentuje gratis i jest super sprzedawcą, więc można 😄 Ale to pewnie "życzliwość" ludzka jest u Ciebie problemem, tak jak u mnie była 🙂
No tak tylko na "życzliwość" konkurencji w stosunku do mnie Allegro reaguje, ale w drugą stronę to już tak nie działa.:(
u mnie jest identycznie, dzis czekam na kolejny telefon o 13.15 od allegro by usłyszeć, że na 100% sie tym zajmą ( kiedys tam jak będzie era gwiezdnych wojen ) ( konkurencja, która ma wszystko to za co mnie sie karci - w tym oficjalny sklep allegro 😄 )
@sklep_Motovit Cześć. Twoje ostatnie oferty nie zostały usunięte ze względu na gratisy, tylko napisy na grafikach. Na zdjęciach nie możesz umieszczać tekstów.
Chodzi m.in. o takie zdjęcia:
Piszę o miniaturce, bo to ona odgrywa tu główną rolę. Dlaczego jeżeli ja zgłoszę moją konkurencję to ich oferta nie jest usuwana? A w momencie kiedy oni zgłaszają mnie to reagujecie? To chyba takie trochę mało sprawiedliwe jest.
@sklep_Motovit Podaj proszę numery/linki do ofert, które zgłosiłeś. Sprawdzę to 🙂
Mogę wysłać to do Ciebie na jakiegoś maila?
@sklep_Motovit Jak najbardziej, napisz na spolecznosc@allegro.pl (i wrzuć mi proszę w treści wiadomości link do tego wątku, wrócę do Ciebie z odpowiedzią)
ok. Wysłane.
@sklep_Motovit Miniaturka nie może zawierać żadnych dodatkowych elementów, a na zdjęciach w zgłoszonych przez Ciebie ofertach widnieją tylko produkty, które oferuje sprzedający.
Czyli jednak uznajecie, że gratisy są oferowanym produktem? Kilka dni temu dostałem zupełnie inną informację. Cytuję:
""Dzień dobry,
jeszcze jedno pytane. Czy w nazwie produktu można dopisywać plus gratisy i zamieszczać zdjęcia produktu z gratisami na miniaturze?"
odp Allegro: "Dzień dobry,
dziękuję Panu za wiadomość.
Niestety takie działania są niedozwolone.
Zasady dotyczące miniaturek określa art. 2 załącznika nr 2 do Regulaminu Allegro: "Miniaturka nie może zawierać jakichkolwiek dodatkowych elementów, w szczególności tekstów, elementów graficznych, ramek, logotypów itp.""
Czyli jak to ostatecznie jest?
to jaka jest odpowiedź?
@sklep_Motovit Poprosiłam odpowiedni zespół o udzielenie Ci szczegółowych wyjaśnień mejlowych w zgłoszonej wcześniej sprawie
W kwestii ogólnej — jeżeli gratis jest dodawany do oferty i otrzymuje go każdy klient, to może być on widoczny na miniaturce.
To zupełnie inna informacja niż ta, której mi udzielono wcześniej.