anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naruszenie

MultiSeasonStore
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Czy spotkał się ktoś z przypadkiem że wasza oferta jest kupowana 1:1 (chodzi o opis) a allegro nic z tym nie robi? Oferta konkurencji nie została usunięta ani nic z nią nikt nie zrobił. Została skopiowana dosłownie, kopiuj wklej. Po co mam pracować nad opisem jak inny sprzedawca może sobie to od tak przywłaszczyć? 

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

MultiSeasonStore
#7 Wielbiciel

Ale jakie mam mieć dowody na to że napisałem opis skoro ja go pisałem przy wystawianiu opisu allegro? Ja rozumiem udostępniam zdjęcia i opis do katalogu jeśli tej oferty nie ma w katalogu ale ona była z zupełnie innym opisem. Więc poświęciłem cały dzień i napisałem swój opis a konkurencja po prostu weszła na moją ofertą skopiowała wszystko i sobie sprzedaje. Jakie ma mam mieć dokumenty? Jeśli nie dowodem jest to że moja oferta była pierwsza to co? Jak ja mam to w przyszłości dokumentować? Iść do notariusza z opisem allegro żeby przyklepał jako dowód? Napisz mi proszę jakie mam mieć dowody żebym w przyszłości się przed tym uchronił bo z tym widzę że nikt już nie zrobi. Specjalistyczne narzędzia allegro  nie widzą że mój opis był pierwszy i jest identyczny. A sprzedawców którzy sprzedają ten produkt jest 3, dwóch ma taki sam opis, co za przypadek. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@MultiSeasonStore, tak jak wspomniała Alicja - posiadamy narzędzia, które pozwalają nam wykryć kradzież zdjęć i opisów w ofertach. Zweryfikowaliśmy podesłane przykłady i nie mieliśmy podstaw do działań na wskazanych ofertach. 
Tak jak napisałam wyżej, do zgłoszenia mailowego powinieneś załączyć oświadczenie o posiadaniu wyłącznych autorskich praw majątkowych do wskazanego tekstu. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MultiSeasonStore
#7 Wielbiciel

A jak wygląda takie zaświadczenie w takim razie? Jeśli wspomagałem się AI przy tworzeniu opisu to to wystarczy? Zrzut ekranu z chatu?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@MultiSeasonStore 

Oświadczenie nie stanowi zrzutu ekranu. Wyjaśnianie, w jaki sposób takie oświadczenie powinno wyglądać, wykracza poza zakres naszych kompetencji.

Natomiast jeśli chcesz zapoznać się z jego formą, proponuję wpisać w przeglądarce hasło: "oświadczenie o posiadaniu wyłącznych autorskich praw majątkowych".

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów