anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Negatyw za nie doreczenie przesyłki i potwierdzone za doręczone

malachata
#8 Zapaleniec

Czy ktoś zna inny przepis regulaminu do podwarzenia słów eksperta? A może ktoś miał podobną sytuację.

Dodam, że allegro może usunąć opinie negatywną która wskazuje na pomyłke a w tym przypadku tak jest

Dowody w postaci doręczenia przesyłki są (bogato udokumentowane) ale kupujący wystawił negetywa za nie doręczenie paczki.

cytuje argumentacje allegro (.)

Komentarzy zarzucających brak dostarczenia towaru nie usuwamy z uwagi na brak Regulaminowych do tego podstaw. Szczegóły opisane w punkcie 11.8. Regulaminu serwisu.

Andrzej [edycja]
Ekspert ds. reklamacji
Zespół Allegro

(.)

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@malachata nie usuną, bo nie narusza regulaminu

oznacz moderatorów

malachata
#8 Zapaleniec

regulamin wskazuje na naruszenie dóbr osobistych jako powód do usunięcia a tu ewidenie jest kłamstwo czy to nie jest powód dla allegro ?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@malachata  dla Allegro, to nie jest powód, jeśli uważasz, że Twoje dobra zostały naruszone możesz skierować sprawę do sądu, ostatnio u mnie klient zrobił zwrot zanim zdążyłem spakować wysyłkę, a w komentarzu napisał "Nieterminowa dostawa"😉

oznacz moderatorów

malachata
#8 Zapaleniec

2 lata w sądzie pewnie, a tu jeszcze klient jest ze Słowacji więc sprawę pewnie muszę prowadzić na słowacji

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

Mam podobnie. Przesyłka od 3 dni czeka w punkcie na odbiór a kupujący zgłasza odstąpienie od zakupu z powodu nie terminowej dostawy. Zamiast zarobić całą złotówkę to dołożę do tego 12.  I co? I nico.  Mogę się sądzić.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@malachata komentarz nie zostanie usunięty z naszej strony, ponieważ nie narusza regulaminu. W tej sytuacji sugeruję kontakt z klientem. Może faktycznie doszło do pomyłki, a może status przesyłki jest błędny. Najlepszym rozwiązaniem jest wyjaśnienie sprawy i przesłanie klientowi prośby o usunięcie komentarza. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT  status może być błędny, ale to była pobraniówka i ktoś zapłacił za nią😉

oznacz moderatorów

malachata
#8 Zapaleniec

Wkrótce będziemy opluwani i mieszani z błotem i wszystko zgodne z regulaminem. Biada nam sprzedawcą. 

PS który sąd uznaje allegro NEO czy może ten wcześniejszy ?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@malachata a nie lepiej odpisać na negatywa. A do allegro skierować prośbę o wyłączenie ze statystyk zamiast usuwania.

oznacz moderatorów