Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś zna inny przepis regulaminu do podwarzenia słów eksperta? A może ktoś miał podobną sytuację.
Dodam, że allegro może usunąć opinie negatywną która wskazuje na pomyłke a w tym przypadku tak jest
Dowody w postaci doręczenia przesyłki są (bogato udokumentowane) ale kupujący wystawił negetywa za nie doręczenie paczki.
cytuje argumentacje allegro (.)
Komentarzy zarzucających brak dostarczenia towaru nie usuwamy z uwagi na brak Regulaminowych do tego podstaw. Szczegóły opisane w punkcie 11.8. Regulaminu serwisu.
Andrzej [edycja]
Ekspert ds. reklamacji
Zespół Allegro
(.)
@malachata nie usuną, bo nie narusza regulaminu
regulamin wskazuje na naruszenie dóbr osobistych jako powód do usunięcia a tu ewidenie jest kłamstwo czy to nie jest powód dla allegro ?
@malachata dla Allegro, to nie jest powód, jeśli uważasz, że Twoje dobra zostały naruszone możesz skierować sprawę do sądu, ostatnio u mnie klient zrobił zwrot zanim zdążyłem spakować wysyłkę, a w komentarzu napisał "Nieterminowa dostawa"😉
2 lata w sądzie pewnie, a tu jeszcze klient jest ze Słowacji więc sprawę pewnie muszę prowadzić na słowacji
Mam podobnie. Przesyłka od 3 dni czeka w punkcie na odbiór a kupujący zgłasza odstąpienie od zakupu z powodu nie terminowej dostawy. Zamiast zarobić całą złotówkę to dołożę do tego 12. I co? I nico. Mogę się sądzić.
@malachata komentarz nie zostanie usunięty z naszej strony, ponieważ nie narusza regulaminu. W tej sytuacji sugeruję kontakt z klientem. Może faktycznie doszło do pomyłki, a może status przesyłki jest błędny. Najlepszym rozwiązaniem jest wyjaśnienie sprawy i przesłanie klientowi prośby o usunięcie komentarza.
@Syrena_zT status może być błędny, ale to była pobraniówka i ktoś zapłacił za nią😉
Wkrótce będziemy opluwani i mieszani z błotem i wszystko zgodne z regulaminem. Biada nam sprzedawcą.
PS który sąd uznaje allegro NEO czy może ten wcześniejszy ?
@malachata a nie lepiej odpisać na negatywa. A do allegro skierować prośbę o wyłączenie ze statystyk zamiast usuwania.