Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
O co w tym wszystkim chodzi ?
Kupujący zakupił przedmiot, nadaliśmy go (numer przesyłki 00559007730013708643) i przesyłka została dostarczona.
Kupujący zgłosił, że nie dostał przesyłki, złożyliśmy reklamację do Allegro (Miniprzesyłka) i reklamacja została odrzucona z powodu, że adresat potwierdził otrzymanie przesyłki.
My zostaliśmy z negatywem.
Proszę o interwencję w sprawie - usunięcie kłamliwej opinii lub wyrzucenie jej ze statystyk. Albo przesyłka została dostarczona i komentarz jest niezgodny z prawdą (co możecie Państwo sami zweryfikować), albo jest prawdziwy i wówczas proszę o przyjęcie odwołania od reklamacji i zwrot kosztu przedmiotu oraz wysyłki z ubezpieczenia, jako przesyłki zaginionej lub blędnie dostarczonej.
Numer zamówienia: a3c34aa0-f39b-11ef-a684-d59c44faf1d9
Kupujący nie mówi po polsku, a osoba, której telefon podany jest w danych konta Allegro twierdzi, że konta Allegro nie posiada. Przecież to jakaś parodia.
@mm-computers ten komentarz nie liczy Ci się do statystyk, ale jeśli kupujący twierdzi, że nie mieszka pod adresem w którym wylądowała przesyłka, to pewnie ktoś inny odebrał, skoro numer telefonu jest niepoprawny, to adres pewnie też😉
liczy - mamy ten jeden negatyw i jest 99.8% poleceń 😞 Nie ma przy nim informacji o wykluczeniu...
Tak czy inaczej dla mnie to sprawa zerojedynkowa - albo przesyłka została dostarczona, albo nie. Dostawa usługa Allegro, wszystko można sprawdzić. Jeśli została - to komentarz jest niezgodny z prawdą. Jeśli nie - reklamacja powinna być uznana. Wówczas nie miałbym pretensji do nikogo. Albo tak, albo tak.
@mm-computers W sprawie otrzymanego komentarza proszę Cię o bezpośredni kontakt przez ten formularz. Doradcy sprawdzą szczegóły tej sprawy i podejmą decyzję.
Witaj na allegro - wg serwisu takie opinie są okej chyba, że dotyczą ich sklepu
tutaj kłamliwa i szkalująca opinia jest jak najbardziej w porządku -
11.5. Oceny i odpowiedzi powinny być zgodne z rzeczywistym przebiegiem Transakcji
jeszcze nie spotkałem by ten martwy przepis regulaminu allegro był stosowany w praktyce chyba, że przez oficjalny sklep allegro -była tutaj, dyskusja na forum o usuwaniu opinii przez osa
My mamy negatywny komentarz " nie dostałem towaru" - gdzie kupujący odebrał towar, sam zgłosił zwrot, poszedł kilka dni później do paczkomatu i odesłał towar za co otrzymał pełny zwrot wpłaty - pełne informacje ma o tym allegro i co -nic
można kłamać na pełnej
Ostatni, nasz negatyw pochodzi od tzw: konkurencji, gdzie profesjonalny konkurencyjny sprzedawca z tytułem super napisał, że 2 dni czeka na towar, a komentarz powstał po 24h od zakupu, gdzie nie minął nasz deklarowany czas wysyłki (wysyłka następnego dnia od zakupu) i oczywiście jak u Ciebie podał fałszywy numer telefonu
Nic nie wkurza bardziej jak serwis, który twierdzi, że masz prawo otrzymywać komentarze negatywne za stosowanie ich regulaminów.
Mistrzostwem jest odpowiedź moderacji po zgłoszeniu - nie mam informacji o tym, czy o tamtym - za przeproszeniem jakim szczytem hipokryzji to jest - jeżeli szanowny moderatorze czegoś nie wiesz, a informacje ma allegro to się dowiedz - bo słabo to o Tobie świadczy.
Allegro Mini Przesyłka, to przesyłka wrzucana do skrzynki oddawczej, bez podpisu odbiorcy.
Natomiast jeżeli w odpowiedzi na reklamację dostałeś, że adresat potwierdził odbiór, to znaczy, że listonosz musiał być u adresata i ten pisemnie potwierdził otrzymanie przesyłki (na urzędowym dokumencie). Ewentualnie listonosz przyniósł pismo z prośbą o stawienie się w placówce pocztowej w celu złożenia stosownego oświadczenia.
Możesz zgłosić odwołanie od decyzji przewoźnika i poprosić o przesłanie kopi dokumentu potwierdzającego odbiór.
@pecela Nie sądzę by odbiorca cokolwiek potwierdza, mam wrażenie że sprzedawca nadinterpretuje decyzję reklamacyjną otrzymaną od PP - jest tam zapewne napisane że przesyłka zgodnie z informacją na trackingu została dostarczona w dniu tym i tym, a nie że odbiorca coś potwierdza. Nie raz takie odpowiedzi na reklamację dostawałem - odpowiedź jest zawsze taka sama, ale Allegro obliguje do składania reklamacji więc składam.
Jest jak napisał pecela - "odbiorca potwierdził odebranie przesyłki".
Przy reklamacji listonosz stawia się u adresata i pyta, czy przesyła została dostarczona. Adresat potwierdza to podpisem.
Tak więc odbiorca potwierdził odebranie przesyłki i na tej podstawie Allegro odrzuciło reklamację. Jednocześnie odmawia usunięcia komentarza, w którym wskazano, że "nie otrzymałem przesyłki".
Usługę wysyłki realizuje Allegro. Czego tu nie rozumieć ?