anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Negatywna ocena, brak pomocy ze strony allegro

NEXT_ERA
#9 Pomysłodawca#

Przysięgam, że wyjde z siebie i stanę obok...
Otrzymałam ocenę "nie polecam" od klientki która:
-złożyła zamówienie na wkłady do planerów A5 A6 a w wiadomości do sprzedającego " proszę wszystko w A5" (inne ceny są wkładów a5 i a6 i dlatego był to problem)
- poprosiła o numer konta do wpłaty i, że chce a5 a6 (tu już zgłupiałam więc poprosiłam o jasne zamówienie bo opóźnia się wysyłka)
-skłamała w ocenie pisząc, że brak kontaktu ze sprzedającym (w centrum wiadomości widać, że to brak odpowiedzi od KLIENTKI)

Napisałam do allegro chat o pomoc. Szanowna Pani przerywała moje wypowiedzi i nie pozwoliła mi dokończyć tego co mam do przedstawienia, od razu pisząc, że "Z tego co widzę Klient wspomina także o kontakcie między Państwem. Niestety w tym wypadku trudno jednoznacznie przyznać rację jednej ze stron usuwając ocenę."
Gdyby mi nie przerywała, doszłabym do tego, że właśnie to ja nie otrzymałam odpowiedzi ze strony kupującej.

Gdy tłumaczyłam, że w centrum wiadomości jest wszystko ukazane jak przebiegały wiadomości, odpowiedź otrzymałam "Być może Klient napisał inną wiadomość na którą nie otrzymał odpowiedzi i o niej wspominał."

Ani przez chwile nie odczułam wsparcia ze strony allegro. 
To jest kpina. Przerywano mi, zostałam oceniona z góry, nie dając mi możliwości wyjaśnienia do końca.
Staje na nogach aby klienci byli zadowoleni, allegro zamiast pomagać to mnie jeszcze dobija i w ogole mi nie wierzy. Jestem wręcz zniesmaczona taką "pomocą"

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

pinsplash
#21 Demiurg#

@NEXT_ERA Bo Sprzedający są gorzej traktowani niż Kupujący. Proste. Zobacz poniżej wątki na temat "pomysłowości" klientów ( lub problemów w rozumieniu świata zewnętrznego). Po prostu walcz. Aczkolwiek jeśli klientka nie użyła wulgaryzmów, lub jawnie nie skłamała - nic nie wskórasz. Negatyw powisi przez rok - po prostu dobrze i rzeczowo go skomentuj.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

NEXT_ERA
#9 Pomysłodawca#

Wiem, że niestety nie mogę nic zrobić. Jednak tak zbulwersowała mnie rozmowa z Pomoc Allegro Chat, że musiałam to tutaj opisać. 
Dziękuję za komentarz. 

W pewnym momencie zwątpiłam w swoją racje.. 

oznacz moderatorów

wspomnienieprlu
#9 Pomysłodawca#

Proszę się nie martwić, nie jest Pani osamotniona, dziś miałam sytuację bardzo podobną.Klientka frustratka, artystka niedoceniona i chyba nie bardzo zamożna,kupiła przedmiot, zapłaciła, ale nie omieszkała skomentować ceny wysyłki.Wysłałam więc wyjaśnienie, że tylko tak mogę, że nie mam wpływu na cennik poczty, ale mało jej było, dyskusja rozwinęła się tak, że w końcu na ocenie moich emocji się skończyło, które jak najbardziej trzymałam na wodzy, choć trudno było. Dałam sobie spokój wlepiłam na czarna listę, żeby na przyszłość jaśnie pani oszczędzić wydatków na pocztę, ta to odkryła, pewnie chciała jeszcze coś kupić, żeby móc jeszcze się podroczyć, bo taki TYP no i dowaliła mi komentarz negatywny, bez uzasadnienia oczywiscie, zwykła zemsta człowieka maluczkiego.Pan z Allegro przysłał mi **piiip**ianą formułkę, którą wszyscy znamy i tyle! Wszystko im wolno! A tak przy okazji przestrzegam przed niezrównoważoną [edycja]!!!!!!!!!!

Nie wolno nam wątpić w swoje racje, tyle tylko nam zostało.Ale juz niedługo, trzeba stąd spadać.

oznacz moderatorów

siesio
#10 Popularyzator#

planerów A5 A6 - to w końcu sprzedajesz planery A5 czy a6 na aukcji, bo nie rozumiem. Nie można na 1 aukcji wystawiać 2 osobne niezwiązane ze sobą rzeczy, chyba, że coś pokiełbasiłaś opisując powyższą sytuację 🙂

oznacz moderatorów

NEXT_ERA
#9 Pomysłodawca#

Mamy wkłady do planerów w rozmiarze A5 i A6
Klientka złożyła zamówienie na 3 wkłady A6 i dwa wkłady A5 a w wiadomości do sprzedającego napisała " proszę wszystko w A5" twierdząc, ze nie widziała tych wkładów co chciała w A5 więc zamówiła A6 pisząc, że prosi o A5.

oznacz moderatorów

siesio
#10 Popularyzator#

hehe, dobre. Zamówię zeszyty A5 i poproszę aby wysłali wszystkie A4. Potem będę miał pretensje dlaczego nie wysłali A4.

Niestety musisz tu przyjąć zasadę:

Na 500 normalnych ludzi znajdzie się zawsze 1 DEBIL. I tu masz niestety taką osobę. Ładnie odpowiedz w komentarzu tak aby zrobić z tej osoby debila i tyle w temacie 🙂 Każdy normalny człowiek czytający Twoją odpowiedź stwierdzi kto tu jest nienormalny a ludzie czytają TYLKO negatywy.

oznacz moderatorów

NEXT_ERA
#9 Pomysłodawca#

Najlepsze jest to, że kupująca napisała, że nie widziała akurat tego wkładu A5 dlatego zamówiła A6 i poprosiła o A5.

To tak jakbym kupiła iphone 7 ale w wiadomości do sprzedającego napisałabym, że proszę o iphone 7 Plus  bo nie widziałam aukcji z iphone 7 Plus ..

oznacz moderatorów

artur8225-a1
#12 Orędownik#

Wszystko wolno , samo allegro namawia do robienia zestawów 

oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

@NEXT_ERA

Walczyć, ja aktualnie walczę o usunięcie nagatywnego komentarza, którego kupująca własciwie może być pociągnieta do odpowiedzialności z  art. 18 § 2 Kodeksu karnego . Ale mimo to mogła wystawić negatywa.

Jeszcze opiszę tu sprawę.

oznacz moderatorów