anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie chcę się niczego dowiedzieć, chcę wystawić płytę, a allegro mi to uniemożliwia.

kazimierzserocki
#7 Wielbiciel

Wystawiam płytę CD, podaję EAN, taki jaki widnieje na okładce. Allegro nie wystawia mi jej do sprzedaży, bo stwierdza że numer jest nieprawidłowy. Sprawdzam w internecie, wszędzie do tej płyty przypisany jest numer EAN taki jak mój. Allegro uparło się, że jest inny i dalej nie wystawia mi płyty - ofertę odsyła do szkicu i każe w kółko poprawić EAN. To jest nękanie sprzedawcy.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

ja_Nitka
#13 Ambasador

@kazimierzserocki sprawdź czy EAN jest w bazie GS1 https://www.eprodukty.gs1.pl/catalog

jak jest to moderacja pewnie pomoże Ci to wystawić, jak nie ma - to nie wystawisz, bo wg. Allegro EAN musi być w GS1 i już.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kazimierzserocki podaj proszę EAN, o którym piszesz oraz tytuł tej płyty.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kazimierzserocki
#7 Wielbiciel

Steve Cohn - "The Beggar and the Robot in Diamonds", EAN 4011778970897. Płytę w 1996 r. wydała oficyna ITM Pacific, nr katalogowy 970089. Dlaczego nie pozwalacie mi wystawić tej płyty?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kazimierzserocki spróbuj proszę wystawić tę ofertę bez podawania numeru EAN na formularzu wystawiania, Daj proszę znać, czy to pomogło. 
Jeśli wciąż oferta nie zostanie zatwierdzona, prześlij proszę zrzut ekranu z komunikatem o błędzie, jaki się pojawia, będę działać dalej. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:80340374
#15 Entuzjasta

@la_nika  ale to nie jest rozwiązanie problemu

Dlaczego ograniczasz sprzedającemu wpisanie poprawnego numeru EAN?

Ktoś bedzie szukać po EANie i nie znajdzie oferty bo Wasz katalog ma jakieś błedy

Jeśli ma ochote i możliwość to powinien wpisać numer EAN by w jak najlepszym stopniu zapewnic sobie widoczność oferty

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:80340374 wydaje mi się, że kupujący jednak częściej wpisują wykonawcę lub tytuł płyty, która ich interesuje, a której nie mają, a nie EAN. 
Podany kod nie jest zarejestrowany w GS1 Polska:

la_nika_0-1753273908357.png

To powoduje problem z wystawieniem oferty. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@la_nika 

A cze,uy kod EAN-13 nadany przez "Centrale für Coorganisation (CCG)" miałby być zarejestrowany w GS1 Polska?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@pecela W naszym systemie korzystamy właśnie z bazy GS1. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@w_kiwi

Tylko że w momencie nadania tego kodu, GS1 Germany, ani GS1 Polska nie istniały.

GS1 Germany powstała w 2005 roku (wcześniej kody kreskowe nadawała właśnie CCG i te kody pozostają ważne).

GS1 Polska też powstała w 2005, na bazie Centrum Kodów Kreskowych Instytutu Logistyki i Magazynowania (które to nadawało kody kreskowe przed GS1).

oznacz moderatorów

Client:80340374
#15 Entuzjasta

@la_nika czyli kupujący szukają towarów po nazwie ale mimo to usilnie wymagacie go przy używanych towarach które baaardzo często nie posiadają swojego oryginalnego opakowania na którym jest widoczny ten EAN? 

Do tego wymagacie numeru EAN który jeszcze musi być zarejestrowany w GS1 Polska 😄

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@la_nika Naprawdę napisałaś coś mądrego(brawo), co nijak ma się do ostatnich działań Allegro.

@la_nika  napisał(a):

@Client:80340374 wydaje mi się, że kupujący jednak częściej wpisują wykonawcę lub tytuł płyty, która ich interesuje, a której nie mają, a nie EAN. 
Podany kod nie jest zarejestrowany w GS1 Polska:

la_nika_0-1753273908357.png

To powoduje problem z wystawieniem oferty. 

Dotyczy to również innych przedmiotów używanych.Przez blisko 20 lat korzystania z Allegro również jako kupujący nigdy nic nie wyszukiwałem po EAN.Tym bardziej przy przedmiotach używanych.
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

Jak już wspomniały dziewczyny w poprzednich wpisach- W naszym systemie korzystamy z bazy GS1. 

Niestety nie mam możliwości zmiany tego. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów