Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziwny błąd: "Nie odnaleziono przewozu". Paczka AD017DLDH3
@nikl czy możesz podesłać zrzut ekranu z tym komunikat, w którym momencie on się pojawia?
Tą paczkę zaniosłem do paczkomatu Orlen, bo nie dało się wezwać. Ale jest ten sam problem z kolejną paczką Orlen, której nawet paczkomat nie przyjmuje. Jest napisane na etykiecie Orlen Paczka numer 2101799818598. Ani kuriera wezwać ani do maszyny wrzucić. Konsultant mówi że to taki niby Orlen, ale nie Orlen. No ludzie! Projektanci Allegro! Opanujcie się. Piszcie na paczkach dużymi literami co gdzie ja mam nadawać i jak, bo oszaleć można! To samo z paczkami One. Jedne wchodzą w paczkomat inne nie wchodzą. Piszcie na etykietach ostrzeżenia, żeby człowiek nie latał bez sensu po mieście.
@nikl czy gdy wybierzesz "pokaż późniejsze terminy" pojawiają się inne daty dla podjazdu?
To jest przesyłka Allegro Wysyłka z Polski do Słowacji – Automaty Paczkowe Packeta, ORLEN Paczka, a taką przesyłkę możesz nadać tylko zamawiając podjazd kuriera.
Napiszcie to na paczce!
Skąd te biedne ludzie mają wiedzieć co przyjmie paczkomat, czego nie przyjmie? Dziś jest tak, jutro inaczej. Ile razy te błędy trzeba zgłaszać? One to samo - dostawę "dziś" nie przyjmuje w maszynach z niewiadomych przyczyn nawet po godzinie granicznej, dostawę "jutro" przyjmuje. To bez sensu.
Setki dziwnych zmiennych zasad bez żadnej sensownej informacji na etykietach. Czasem paczkomat Inpost przyjmuje Packety, czasem nie przyjmuje, innym razem to Poczta Polska przyjmuje. Albo taki DHL raz jest DHLem innym razem nie jest i nawet przekierowania nie działają, ani ich infolinie. Tak samo nigdy nie wiadomo czy będzie opłata za podjazd czy nie będzie, bo to się ciągle zmienia. Raz jest DPD jako DPD, innym razem jako AD. Kto to rozkmini? A najgorzej że Kupujący nie mogą już wybierać ulubionego przewoźnika w swoim rejonie, tylko zmuszani są do wyboru takiego, którego nienawidzą i który u nich nie działa. Paczki wracają. Wszyscy przewoźnicy w ramach Allegro oferują gorszą jakość niż normalnie, a do tego ten brak informacji.
Po prostu INFORMUJCIE na etykietach i wtedy gdy robię paczkę, co mam z nią dalej zrobić, bo na prawdę nie mam pojęcia przy takim bałaganie przewozowym! Dlaczego nie wyświetlicie wielkiego czerwonego napisu że maszyna ani punkt tego nie weźmie? Może to dla Was jest oczywiste, choć też nie, bo w rozmowie z konsultantami wyszło że nie maja pojęcia. Jeden mówi tak, drugi inaczej.
Natomiast ten komunikat to prawdopodobnie wadliwe działanie połączenia kont. To obiecane połączenie kont przy zakupie abonamentu w połowie przypadków nie działa i generuje jeszcze więcej bezsensownych przelogowań i dziwnych komunikatów. I tak lipa, bo Orlen zawsze przyjmował zlecenia nawet o 17:00. Dlaczego w ramach Packety nie przyjmuje zleceń w centrum Warszawy już o 13:00? Dlaczego nie można włożyć w paczkomat obsługiwany o 19:00? Jak mamy realizować Szybkie wysyłki skoro to wszystko przestało działać?
Sprawdziłem. Ten błąd wynika z potrzeby bezsensownego przelogowania. Nie działa połączenie kont. Ale po przelogowaniu jest równie fatalnie bo podjazd jutro o 8:00, a firma czynna od 10:00. Natomiast po 10:00 nie da się pewnie zamówić i sytuacja powtórzy się tak jak dziś. Co za tandeta. Nie da się nadać paczki w żaden sposób.
@nikl informacje o tym gdzie nadawać przesyłki są w artykułach dotyczących konkretnej metody dostawy, na etykiecie też można to odróżnić.
Allegro One - artykuł "Możesz zamówić kuriera po Twoją przesyłkę. Kurier odbierze przesyłkę z adresu, który wskażesz w formularzu nadawczym. W ramach Allegro One podjazdy kurierów DPD oraz Allegro One Kurier są darmowe".
W przypadku przesyłek z dostawą dzisiaj jest to jedyna opcja wysłania przesyłki"
Packeta - tutaj przewoźnikiem może być albo Poczta Polska albo ORLEN, artykuł
Allegro International Czechy - odbierze InPost albo One Kurier artykuł
DHL, DPD - zależy jak udostępniasz w ustawieniach dostawy, jeśli na umowie z nami będzie to Allegro Delivery, jeśli na własnej to będzie to poza Delivery.
Jeśli chodzi o łączenie kont, to dzisiaj występowały problemy, ale już powinno wszystko działać.
Informowanie w artykułach jest nieprzydatne z uwagi na ogromną objętość i zmienność zasad. Proszę pisać na etykietach wprost: Uwaga: "Punkt i paczkomat nie przyjmie paczki". Tą samą informację proszę podawać podczas tworzenia paczki na ekranie. Proste i logiczne. To samo z kosztami wezwań kuriera.
I jeszcze ważna sprawa. Proszę zmienić wybór godzin podjazdu tak aby pokrywały się z godzinami pracy sklepu. Jeśli sklep jest od 10:00, to podjazd także od 10:00, nie od 8:00. Przekładanie wezwania na kolejny dzień często kończy się tragicznie. Jeśli zawsze mogę o 10:00 wezwać każdego kuriera na dziś, a tak jest, to nie ma powodu, aby zabraniać wyznaczenia tego samego przedziału godzin od 10:00 już dzień wcześniej, gdy robię wieczorem paczkę. To chyba logiczne. Dla jasności - chcę już wieczorem wyznaczyć podjazd od 10:00 rano, a nie od 8:00. Mogę to samo zrobić dokładnie o 10:00 rano, ale to przeszkadza w pracy i podwaja roboczogodziny.
@nikl dziękuję, że podzieliłeś się swoją opinią. Informacja o tym, który przewoźnik obsłuży przesyłkę jest widoczna w Wysyłam z Allegro, a sposoby nadania opisane w podlinkowanych przeze mnie artykułach nie zmieniają się, gdyby jakaś zmiana miała się pojawić, zawsze informujemy o tym z wyprzedzeniem, kilkoma kanałami.
Nie mamy możliwości dostosowania proponowanych przez partnera logistycznego godzin podjazdu pod indywidualne godziny otwarcia sklepu każdego sprzedającego na Allegro.
Halo! Tu ziemia! Przy takiej komplikacji wysyłek nie jest już ludzką możliwością sprawdzanie każdego przypadku poprzez codzienne czytanie setek stron dokumentacji. To jest po prostu tandeta i celowe utrudnianie pracy w sytuacji gdy mamy najprostsze na świecie rozwiązanie. Zwykłe ostrzeżenie na etykiecie i na ekranie że paczki nie nadam w paczkomacie ani punkcie. Czemu jesteście tak złośliwi, aby podawać informacje w najgorszej możliwej formie?
Od czego macie AI? Użyjcie tego. Niech podczas generowania paczki AI przejrzy tony Waszej dokumentacji, zorientuje się gdzie nadam paczkę i niech to po prostu wyświetli i wydrukuje na etykiecie!
@nikl przecież to są celowe działania serwisu by Cie zniechęcić tutaj do sprzedaży
przecież się nie łudzisz, że np: oficjalny sklep allegro nadaje przesyłki w ten am sposób?
Przepraszam, ale odpowiadasz bez czytania ze zrozumieniem. To pewnie moja wina że nie wyrażam się jasno. "Nie mamy możliwości dostosowania proponowanych przez partnera logistycznego godzin podjazdu pod indywidualne godziny otwarcia sklepu każdego sprzedającego na Allegro.".
Nie chodzi mi o zmiany godzin partnera. Chodzi mi o to żebym mógł wieczorem zrobić dokładnie to samo co mogę zrobić rano. Rano o 10:00 mogę dla danej paczki zamówionej poprzedniego dnia wyznaczyć podjazd każdego kuriera w godzinach od 10:00, a nie od 8:00. Chcę mieć możliwość wykonania tej czynności już w dniu zamówienia wieczorem, gdy robię paczkę, bez czekania do 10:00 rano. To jest technicznie możliwe i bardzo ułatwiło by pracę.
Czy rozumiesz teraz o czym mowa? Chcę wieczorem określić te godziny, że kurier ma być od 10:00, a Allegro fizycznie może zrobić to zamówienie podjazdu następnego dnia rano. Żebym tylko ja nie musiał o tym codziennie pamiętać. Rano jest masa nowych zadań, wiec chcę mieć zamówienie kuriera z głowy już wieczorem gdy robię daną paczkę. A nie mogę tego wykonać bo wyświetla się absurdalna godzina 8:00, gdy nikogo tu nie ma.
Jeśli @RED nie ma racji co do celowych utrudnień, to jak to inaczej nazwać? Sabotaż, nieudolność, brak profesjonalizmu? Na prawdę Sprzedawcy mają ogromne poczucie złośliwego przeszkadzania w pracy w dziesiątkach, jeśli nie setkach różnych drobnych aspektów. Przypadek?
Prosty przykład: każdy serwis sprzedażowy, nawet darmowy umożliwia wprowadzenie i edycję produktu w 10 rozmiarach jednym ruchem jako jedna pozycja asortymentu. Allegro narzuca Sprzedawcom konieczność wykonania 10 razy większej pracy niż normalne systemy. Czy to nie jest czysta złośliwość? Albo to żeby kurier złośliwie pojawiał się poza typowymi godzinami pracy sklepu. Na prawdę projektanci są kompletnie oderwani od rzeczywistości.
Płacimy Wam ogromne pieniądze za to żebyście wykonywali swoją robotę rzetelnie i profesjonalnie. Takich drobnych uciążliwości jest tu masa i praca z Wami jest jak pchanie wagonu z węglem pod górę. Nie dziw się, że to wygląda na celową destrukcję.