Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od dwóch tygodni nie mogę zwrócić pieniędzy za zwrot. Cały czas mam informację "Płatność za pobraniem. Pieniądze jeszcze nie dotarły do Ciebie. Zwrot będzie możliwy dopiero po zaksięgowaniu pieniędzy na Twoim koncie Allegro." Ten serwis powoli przestaje działać. Zrobił bym zwrot poza allegro ale oczywiście będę miał problem z odzyskaniem prowizji, Proszę o pomoc
@SDKsterowniki podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy problem.
Przykładowo ten: c1bf3d41-6b8a-11f0-b55d-49f5cff256c3
Jest tego więcej w części już zrobiłem zwrot poza allegro bo ile klient może czekać.
@SDKsterowniki konsultuję problem z działem technicznym.
Ostatnio gdy usłyszałem od konsultanta na allegro że musi się skonsultować odpowiedź na poziomie bota otrzymałem po zaledwie 6 miesiącach. Robię zwroty poza allegro i liczę na to że nie będzie problemu ze zwrotem prowizji.
Nie chcę was martwić ale ja nadal żyję i czekam na odpowiedź
@SDKsterowniki otrzymaliśmy informację, że przesyłka nie była nadane przez WzA na umowie Allegro Standard lub Allegro Delivery, więc nie pośredniczymy w procesie rozliczeń COD.
Powinieneś skontaktować się samodzielnie z przewoźnikiem.
Po co mam się kontaktować z przewoźnikiem? Problem jest w tym że chcecie aby wszystkie zwroty były robione przez allegro. W jakim celu wyświetla mi się informacja że zwrot będzie możliwy skoro nie będzie?
@SDKsterowniki dopytam odpowiednią osobę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. Proszę o chwilę cierpliwości.
@SDKsterowniki wracam z informacją. Przesyłka została nadana poza WzA więc my nie pośredniczymy w przekazywaniu środków. Jeśli nadałeś ją w ten sposób to powinieneś wyjaśniać to z przewoźnikiem.