anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę zrobić zwrotu pieniędzy za zakup

SDKsterowniki
#9 Pomysłodawca

Od dwóch tygodni nie mogę zwrócić pieniędzy za zwrot. Cały czas mam informację "Płatność za pobraniem. Pieniądze jeszcze nie dotarły do Ciebie. Zwrot będzie możliwy dopiero po zaksięgowaniu pieniędzy na Twoim koncie Allegro."  Ten serwis powoli przestaje działać. Zrobił bym zwrot poza allegro ale oczywiście będę miał problem z odzyskaniem prowizji, Proszę o pomoc 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@SDKsterowniki podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy problem. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SDKsterowniki
#9 Pomysłodawca

Przykładowo ten: c1bf3d41-6b8a-11f0-b55d-49f5cff256c3

Jest tego więcej w części już zrobiłem zwrot poza allegro bo ile klient może czekać.

oznacz moderatorów

Sa_nova

@SDKsterowniki konsultuję problem z działem technicznym. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SDKsterowniki
#9 Pomysłodawca

Ostatnio gdy usłyszałem od konsultanta na allegro że musi się skonsultować odpowiedź na poziomie bota otrzymałem po zaledwie 6 miesiącach. Robię zwroty poza allegro i liczę na to że nie będzie problemu ze zwrotem prowizji.

oznacz moderatorów

SDKsterowniki
#9 Pomysłodawca

Nie chcę was martwić ale ja nadal żyję i czekam na odpowiedź

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SDKsterowniki otrzymaliśmy informację, że przesyłka nie była nadane przez WzA na umowie Allegro Standard lub Allegro Delivery, więc nie pośredniczymy w procesie rozliczeń COD.

Powinieneś skontaktować się samodzielnie z przewoźnikiem.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

SDKsterowniki
#9 Pomysłodawca

Po co mam się kontaktować z przewoźnikiem? Problem jest w tym że chcecie aby wszystkie zwroty były robione przez allegro. W jakim celu wyświetla mi się informacja że zwrot będzie możliwy skoro nie będzie?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SDKsterowniki dopytam odpowiednią osobę i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. Proszę o chwilę cierpliwości.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SDKsterowniki wracam z informacją. Przesyłka została nadana poza WzA więc my nie pośredniczymy w przekazywaniu środków. Jeśli nadałeś ją w ten sposób to powinieneś wyjaśniać to z przewoźnikiem.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów