NIE ODEBRANA POBRANIÓWKA BRAK PIENIĘDZY NEGATYW
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
NIE ODEBRANA POBRANIÓWKA BRAK PIENIĘDZY NEGATYW
Przesyłka prawidłowo wysłana kupujący nie odebrał z powodu braku pieniędzy jest czarno na białym zero pomocy ze strony allegro nie było transakcji z winy kupującego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@grafikalin przykro mi, ale nie mogę podważyć decyzji osób rozpatrujących zgłoszenie dotyczące komentarza.
Rozumiem, że zostanie podjęta druga próba dostarczenia przesyłki, a w dyskusji poprosiliśmy kupującego o jej zamknięcie, gdy tak się stanie. Mam nadzieję, że zmieni także komentarz.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
paczka wraca odmowa z powodu braku środków płatniczych nie ma innych prób dlaczego nie można usunąc komentarza do transakcji której nie było kliknoł sobie kupujący my w pocie czoła spakowaliśmy ponieśliśmy stratę za przesyłkę w dwie strony jest czarno na białym ODMOWA PRZYJECIA PRZESYŁKI nie traktujcie tak sprzedawców może konto mi zablokujecie bo kupujący zamówił lecz nie posiada środków do zapłaty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
dziś sie kasa znalazła paczka odebrana komentarz pozostał
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@grafikalin mogę jedynie zaproponować, abyś wysłał prośbę do kupującego o usunięcie komentarza, możesz napisać też w prowadzonej korespondencji e-mail, że przesyłka została odebrana przez kupującego.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
dawno prośba wysłana kupujący ma nas gdzieś nie zdiwi nas jak dyskusję też zostawi nie rozwiązaną i kto tu jest winny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie znamy wypowiedzi drugiej strony ale jak było tak jak piszesz to komentarz powinien być usunięty!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Pytanie, czy klient nie miał gotówki, czy może kurier nie miał terminala (sporo kurierów nie wozi terminala ze sobą i przyjmują tylko gotówkę).
Poza tym z komentarza można wywnioskować, że paczka w ogóle nie dotarła do klienta (z drugiej strony DPD ma 3 dni robocze na dostawę pod adres i 5 dni roboczych na dostawę do punktu). Finalnie kupujący otrzymał paczkę w 9 kwietnia, czy dwa dni po jej nadaniu (w gwarantowanych przez DPD terminie).
Coś takiego można by podciągnąć pod naruszenie dóbr osobistych (tyczy się to też firm).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Regulamin wymienia nieliczne sytuacje w których komentarz zostanie usunięty przez Allegro. Tej sytuacji tam nie ma więc nikt niczego poza klientem nie będzie usuwać.
Trzeba by zmienic regulamin, ale w jaki sposób? Nie ma szans na wylistowanie tych wszytskich sytuacji, w których usunięcie się należy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
paczka dotarła komentarz nie jest zgodny z prawdą ale to kupujący ma tylko prawo do wystawiania niezgodnych z prawdą opinii my mamy skupić sie nad poprawą jakości sprzedaży
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@grafikalin coś mi tu nie pasi, jaka dyskusja ? skoro paczka w doręczeniu była ? co było powodem dyskusji ?
Κώστας