Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Mam ustawione 2 dni na wysyłkę towaru.
Towar kupiono: data sprzedaży:13 lut 2025, 19:15; rynek: allegro.pl
@szkolka-dabie Przewidywany czas dostawy to nie tylko Twoja deklaracja wysyłki, ale również historia wcześniej realizowanych przez Ciebie zamówień oraz inne czynniki. Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje na ten temat.
na głowe można dostac z tymi waszymi ciągłymi kombinacjami, zapisałem sobie w kalendarzu żeby co 10 dni wyłączać te chrzanione przewidywane czasy dostawy. Wchodze dziś w zakładkę: JAKOŚĆ SPRZEDAŻY, chce otworzyć "skutecznośc wysyłki" a tam "niespodzianka", mam tylko do wyboru JAKOŚĆ MOJEJ SPRZEDAŻY, znikneły i nie ma OTRZYMANE OCENY oraz SKUTECZNOŚĆ WYSYŁKI. Gdzie aktualnie znajde SKUTECZNOŚC WYSYŁKI???????
@szkolka-dabie proszę o zachowanie tu kultury wypowiedzi i unikanie w mojej ocenie wulgarnych i obraźliwych sformułowań.
@Krawczyk_Opony odpowiedziałem Ci w innym wątku, nie ma potrzeby dublowania zapytań w innych wątkach.
@szkolka-dabie 2 dni w/g allegro to nie jest 48H 2 dni to 13 i 14 luty
[edycja]
zobaczymy jak uokik wypowie sie w tej sprawie
@szkolka-dabie ech mamy to samo, wczoraj patrzę, a tam -81 w dół ,
pytam pracownika o ten minus punktów i wymieniono mi niepoprawne wysyłki,
sprawdzam - wszystkie mieszcza sie w podanym terminie wysyłki widocznym w "metryczce" zakupu
Jak to sie ma jedno do drugiego, to za Chiny ludowe "nie razbierosz". Chociaż zdecydowaną większość sprzedaży przerzuciłam juz na własna stronę, to i tu wpada od czasu do czasu jakaś sprzedaż. I chciałoby sie znać zasady którymi kieruje się allegro, bo logiki w tym za grosz.
@AptekaNatolinska wtedy zachęcam Ciebie do dopytania jakie konkretnie wysyłki wpływają na jakość.
właśnie to zrobiłam
@AptekaNatolinska mam nadzieję, że odpowiedź Doradcy w sprawie nr 50284438 wszystko wyjaśniła. Punkty nie dotyczyły miary Wysyłka w terminie, tylko Szybka wysyłka.