Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
co jakis czas jestem skubany przez dodatkowe opłaty za "Usługa dostawy" - opłaty Inpost . niby niewielka to kwota 3,68 ale jest to strasznie denerwujace.
Dzieje sie to co jakiś czas tak jakby ktos specjalnie "klikał" żeby skubnac pare groszy. Sprawdzcie prosze u siebie jak wyglada ta sytuacja, w zakladce Rachunki->rozliczenia z allegro-> i tam jest historia operacji i w typie operacji wybrać Usługa dostawy. opłaty dodatkowe sa naliczane u mnie najczęsciej jednego dnia do 4 pod rząd paczek. I tak 17.03.2020 10:26, 17.03.2020 10:22, 17.03.2020 10:19, 17.03.2020 10:19. czasami jest to Dopłata za weryfikację przesyłki przy zmianie gabarytu a czasami nie wiadomo co oznaczajacy KOD: GAB tylko (mogę sie domyslac ze to gabaryt).
@hurt-met to łatwo policzyć 5 dziennie (ok 20zł), tygodniowo wychodzi 100zl, miesiecznie 400zł. Jak to dotyczy wszystkich sprzedawców, to są grube miliony. To jest poważny przekręt i nadaje się do nagłośnienia oraz do przekazania do odpowiedzialnych za to urzędów. To, że w tym procederze uczestniczy allegro bardzo źle świadczy o tym serwisie, bo nie wierzę, że jest to przypadkowe działanie.
u nas to samo , nawet jak paczkę masz a i taką zadresujesz kurier nie ma wolnych szuflad i włoży ją w "b" to musisz opłacić
Mam podobnie. Sprawdziłam zawartości przesyłek. Żadna nie podlegała zmianie gabarytu na większy. Czy zgłoszenie musi być złożone na każdą opłatę oddzielnie, czy można "hurtem".
proszę zwrócić uwagę, że w momencie wprowadzenia pośrednictwa allegro w realizowaniu przesyłek zaczynają się kłopoty i dziwne rozliczenia.
Był, może nawet jest nadal problem z DPD, bo po wprowadzeniu allegro DPD opłaty zaczęły się dublować, teraz okazuje się, że od wielu miesięcy są doliczane jakieś dodatkowe kwoty do nadań inpost.
Od przyszłego miesiąca allegro wchodzi w rozliczenia z pocztą polską, aż się boję jakie klocki tym razem wyskoczą i ile zapłacimy z własnej kieszeni za tą zmianę. Ja już zastanawiam się jak to kontrolować, żeby nie wyszło że płacę za coś dwa razy 😡
jak w reklamie PP "Dziękujemy za zaufanie" !
Ja też już się boję tego końca maja - początku czerwca jak to będzie z tym naliczaniem za przesyłki... też pewnie allegro będzie odsyłać do PP z reklamacjami...
Przejrzałem swoje rachunki i na szczęście nie mam doliczanych dodatkowych opłat za zmianę gabarytu, chociaż z tego co widzę to dużo gabarytów A trafiło do większych skrytek.
Z każda zmiana allegro staje się mniej czytelne dla sprzedawcy.... ciągłe zmiany a te "nowości" nigdy nie dopracowane na 100%
aż się boję co nowego wymyślą, moze tym razem "przejmą" branże pogrzebowa i kupisz od allegro "ostatni pochówek"...
@PawHaft, nie bójmy się, tylko zacznijmy wliczać to w koszty towaru 🙂
zawsze można dać koszt samej wysyłki w cenie towaru, a wysyłkę gratis 😄
(bo podziemie będzie bez sensu, ceny inPost się zmienią o te 3zł (czyli 2x prowizja))
Wygląda to jakby te parę zł nie miało znaczenia Tu złotówka tam złotówka i jest Allegro na In Post ,In Post na Allegro i w kolko a my płacimy
@konto zamkniętezależy co sprzedajesz, bo w mój asortyment jak dodasz koszt wysyłki to nikt nie kupi... Dlatego tak bardzo denerwuje mnie to jak allegro ingeruje we wszystko (czyt. doi nas sprzedawców)
@PawHaft, czyli lepiej dać z siebie robić uberaińca i pozwolić na zmniejszanie dochodów, kiedy ceny dostawy są niezmienne, byle mieć więcej klientów? 🙂 bo allegro nie obchodzi za ile sprzedajesz, ważne by ludzie kupowali u nich (ogólnie, nie u ciebie) - czyli ich zyski, nie twoje straty 😛
@konto zamknięte Jak coś kupujesz i masz wybór to kupisz u tego co ma 10% drożej czy tego co taniej a sa to te same produkty?
jak prowadzisz firmę z której dochodów utrzymujesz rodzinę to musisz robić z siebie "ubierańca" właśnie kosztem pozyskania nowych klientów, bo jak nie będziesz "smart" to zmniejszasz ilosc potencjalnych klientów
bo ludzie widzą tylko wierzchołek góry lodowej i cenę na wierzchołku 😞
jakbym miał wybór 30 przejazdów jako ubroboltokierowca (za 200zł) a 5 jako taksiarz (za 180zł), wolałbym jednak taxi, mniej jeżdżenia, mniej robienia km, mniej straty paliwa, a zysk ten sam 🙂 byłem przewoźnikiem, za moment (po koronie, wszystko gotowe) będę taksiarzem 😄
@PawHaft dokładnie, dużo zależy od wartości towaru, jak ktoś handluje wartościowymi rzeczami, to sobie może ustawić nawet wysyłki za darmo bo wrzuci wszystko w cenę towaru (chociaż finalnie i tak zapłaci prowizję). Przy drobnicy, np. poniżej 30zł, nie łapiemy się na smarta, a koszt prowizji za wysyłkę będzie niekiedy równoznaczny prowizji za sprzedany przedmiot. i co wtedy, dostajemy po kieszeni i to bardzo.
Nowy system jest bardzo niekorzystny dla sprzedających produkty tańsze, i to podkreślałem w dyskusji na facebooku, ale odpowiedzi miałem cały czas takie same. Wysyłaj w smart ,tylko jak klient ma skorzystać u mnie ze smarta, jak kupi produkt poniżej 40zł ? tutaj nie dostałem już odpowiedzi 🙂
Drodzy użytkownicy, od 5 miesięcy allegro próbuje wymusić opłatę na mnie za opłaty utrzymaniowe za aukcję w miesiącu listopad. Sprawe przekazali do firmy windykacyjnej, która próbuje od 3 miesięcy zmusić mnie do zapłacenia FV za listopad. Ciągle się odwołuje - przypuszczam, że sprawa trafi do sądu i tam będę próbował dochodzić swoich praw.
Wielokrotnie w korespondencji mailowej z pracownikami allegro informowałem o tym, że opłaty zostały naliczone nie zgodnie z regulaminem co też potwierdzili pracownicy allegro. (dowód w załączniku). Końcem października sprawdzałem i usuwałem aukcję w których miały być naliczone opłaty utrzymaniowe za aukcję w miesiącu listopad. Aukcje, w których miały zostać naniesione opłaty utrzymaniowe w miesiącu listopad zostały usunięte. Żadnych innych opłat nie było widać. (zostało to potwierdzone przez pracownika allegro – dowód w załączniku). Dodatkowo w wymianie korespondencji z innym pracownikiem allegro, poinformował mnie, że mam też opłaty utrzymaniowe w miesiącu styczeń, co okazało się nie prawdą po przesłaniu prtscn. Oczywiście prtsc w październiku nie robiłem, bo nie miałem takiej potrzeby skoro opłaty były nie widoczne, natomiast jak zostałem poinformowany, że w styczniu też są opłaty utrzymaniowe to wtedy zrobiłem prtsc, który potwierdził, że takich opłat nie ma.
Dodam jeszcze że allegro nie udowodniło Mi że w miesiącu listopad wyświetlały się na moim koncie opłaty utrzymaniowe.
Dodatkowo od 4 miesięcy mam zablokowane konto, przez co nie mogę sprzedawać. Chcę im założyć sprawę sądową i domagać się odszkodowania na minimum 100 tys. zł. Czy znacie podobny przypadek lub macie dobrego adwokata, który rzetelnie by się tym zajął?
A ja już drugi raz w ciągu roku na pojedynczych produktach za kilkanaście PLN mam doliczona opłatę za promowanie w wysokości 25 PLN. Nigdy tego nie włączałam! A allegro twierdzi, że owszem. Przecież to by było bez sensu! Ale jak to udowodnię? Muszę bulic!
@MILOZAB, promowanie na stronie działu zostało włączone 10 czerwca podczas edycji oferty. Widzę jednak, że sprawę udało się pomyślnie wyjaśnić w korespondencji mejlowej. 🙂
Poruszałem ten temat kilka dni temu:
Po złożeniu reklamacji i straceniu czasu na telefonowanie do obu firm stanęło na tym: allegro twierdzi, że te opłaty dodatkowe nalicza Inpost, Natomiast inpost twierdzi, że nalicza je allegro. Złożyłem reklamacje zarówno w Inpost jak i na allegro. Czekam na weryfikację. Jest dokładnie tak jak piszecie, zdarza się, że opłata jest naliczana nawet wtedy kiedy kurier wkłada paczkę do innej skrytki z tego powodu, że wybrana w danym paczkomacie jest niedostępna. To jest łamanie umowy i wprowadzanie nas w błąd. Zwykły skok na kasę. Poza tym opłata nie może być naliczana w przypadku gdy wybiorę większą skrytkę niż wymagana bo przecież takiego dokonałem wyboru w menadżerze inpostu i za taką przesyłkę zapłaciłem. Poza tym bardzo ciekawe jest to, że niby za rozliczaniem przesyłek stoi allegro, ale już za reklamacjami nie i musimy je składać u przewoźnika. Fajnie, czyli przyjmować kasę to tak, ale załatwiać problemu to już nie. Mamy sobie wziąć pełnomocnictwo i spadać.
Nie mam żadnego zaufania do allegro. Wszystkie ich działania są ukierunkowane maksymalizacją zysków, bez oglądania się na kogokolwiek, a zwłaszcza na sprzedawców. Opłaty dodatkowe mogą pojawić się w dowolnym momencie i za dowolną rzecz. Coraz jaskrawsza jest dysproporcja sił na tym portalu, gdzie allegro może wszystko, a my możemy tylko płacić... płacić... płacić...