anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nieodebrana paczka pobraniowa z fv w KSEF

mix-mce
#15 Entuzjasta

Tak sobie myślę, nie wiem, może ktoś mądrzejszy wskaże luki, dzisiaj kolejna pobraniowa paczka wróciła nieodebrana.

Po nowym roku, jeśli będzie zamówienie pobraniowe na fv (bez możliwości odstąpienia), paczka nie zostanie odebrana, to oczywiście korekta faktury, ale przecież można wystawić nową fv na koszt wysyłki z 14dniowym terminem, co nie?

Teraz mało kto wystawia takie faktury bo albo maili nikt nie czyta albo dodatkowo dopłacać drugie tyle do poleconego a na koniec potem uganiać się za nieopłaconą fv za 15zł... Można fv "sprzedać" ale nie wiem czy takie niskie kwoty są w ogóle sprzedawalne.

A tak jak będzie faktura w KSEF to już nikt nie powie że "a nie widziałem".

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Health___Beauty
#16 Inspirator

A nie lepiej wystawiać FV po otrzymaniu płatności?

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@Health___Beauty tak, ale to nie o to chodzi, chodzi o zwrot kosztów wysyłki nieodebranej paczki. Nawet jak faktury nie wystawisz to koszty i tak przecież poniesiesz.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@mix-mce  No tak. Ja nigdy nie udostępniałam pobrań. 

ogólnie to spodziewam się że poczatek KSEF to będzie jeden wielki bałagan. Delikatnie mówiąc. 

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@Health___Beauty Ja konto na KSEF mam prawie rok, jestem przygotowany, za to moja księgowa panikuje. Comarch/optima też ma robić jakieś dziwne sprawy jeśli chodzi o obsługę KSEF z tego co słyszałem... Sam muszę wykupić licencję za 800zł do mojego systemu do końca roku.

No ale jak już system jest to trzeba go wykorzystać, nie ma dużo nieodebranych paczek ale zawsze to 50zł miesięcznie zaoszczędzone.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@mix-mce  myślę, że istotniejsze niż te 50 zł jest nauczenie januszy biznesu, że jak się zamawia paczkę pobraniowa to się ją odbiera. A nic tak nie uczy jak drenaż portfela 😉

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@Health___Beauty o to właśnie chodzi żeby KSEF wykorzystać a nie tylko narzekać 🙂 Niech się uczą.

oznacz moderatorów