Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
02.08 kobieta zamówiła produkt na 30 złotych, 03.08 paczka została nadana i 05.08 była już w paczkomacie. 12.08 otwiera dyskusje że 07.08 nie zdążyła odebrać paczki. Co teraz mam zrobić? Paczka jest płatna tak jak małe zamówienia, jeszcze raz wysłać? a jak znowu nie odbierze. Zwrócić za zamówienia? a jak z kosztami przesyłki która wróciła?
@Alfa-Polska
Kupująca ma obowiązek odebrać przesyłkę z zamówioną rzeczą dostarczoną do wskazanego przez nią miejsca.
W tym przypadku tego obowiązku nie dopełniono.
Towar jest jednak nadal własnością Kupującej (o ile jeszcze nie złożył skutecznego odstąpienia od Umowy). Możesz wezwać ją do odbioru towaru w wyznaczonym terminie, możesz uzgodnić z Kupującą ponowną wysyłkę. Możesz żądać zwrotu kosztów przesyłki powrotnej (o ile poniosłeś jakieś koszty) i ew. kosztów ponownej wysyłki (o ile nie uzgodnicie ponownej wysyłki na Twój koszt).
Zwracając pieniądze za zakup do którego nie masz oświadczenia o odstąpieniu od Kupującej - ryzykujesz roszczenie do wydania rzeczy, która nie jest Twoją własnością (zostaniesz bez pieniędzy i bez towaru).
@Alfa-Polska Wszystko zależy od tego co kupująca zrobiła, tak ja pisze @A3dam jeżeli nie zrobila zwrotu albo nie odstąpiła od zakupu to jej wyślij za dodatkową opłatą.
@Alfa-Polska
12.08 otwiera dyskusje że 07.08 nie zdążyła odebrać paczki. Co teraz mam zrobić?
Przede wszystkim jednak jak nie chcesz kłopotów to w ciągu 24h musisz zabrać głos w dyskusji (ustosunkowując się do podniesionych przez Kupującą zarzutów)
@Alfa-Polska Niech kupująca dopłaci za ponowną wysyłkę i nadaj paczkę po raz drugi. Za powrót przesyłki paczkomatem nie płacisz, jest darmowy. Możesz też zwrócić wpłatę pomniejszoną o koszt wysyłki.
Jeżeli kupująca rezygnuje z towaru, odstępuje od umowy i domaga się zwrotu pieniędzy, należy jej się zwrot całej wpłaty, czyli za towar + koszt wysyłki do niej.
kupująca przyznała się do winy, ty nie odpowiadasz za niedoręczenie przesyłki i jej postępowanie
dalej
jest dokładnie tak jak pisze @xyz96