anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nierozwiązane dyskusje

NEXT_ERA
#9 Pomysłodawca#

Witam. Mam taki problem. 
   Rok temu zostało zablokowane moje konto na allegro z przyczyny 3 nierozwiązanych dyskusji na 2 miesiące.
W tym momencie mam dwie nierozwiązane dyskusje, jednak nie jestem w stanie ich rozwiązać. Dlaczego? Klienci zamówili produkty z Chin jakiś czas temu i te przesyłki są od ponad miesiąca w transporcie (według statusu Poczty Polskiej). W tym czasie klienci otworzyli dyskusje i po miesiącu oznaczyli jako nierozwiązane. Nie mam możliwości wcześniej sprowadzić tych przesyłek. Nic nie jestem w stanie zrobić. Boje się otrzymać jeszcze jedną dyskusję nierozwiązaną (co jest bardzo możliwe). Skontaktowałam się z Allegro i nie uzyskałam żadnej pomocy. Jedyne słowa to ,, miejmy nadzieje, że do zablokowania nie dojdzie".
   Zaproponowaliśmy rozwiązanie klientom, że podpiszemy umowę, w której będzie informacja, że w trybie natychmiastowym zwrócimy pieniądze za zamówienie a w chwili otrzymania przesyłki, klienci zwrócą albo pieniądze albo produkt. Oczywiście zawarta jest również prośba o rozwiązanie dyskusji. Niestety nie są oni zainteresowani komunikacją i ignorują moje wiadomości. 

Czy jest ktoś w stanie powiedzieć, co jeszcze mogę zrobić? Nie mogę po prostu czekać aż w końcu zablokują..

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kostas11
#21 Demiurg#

Sorki Klienci zamówili towar z chin ? czy od Ciebie ?  Ty odpowiadasz jak rozpoczęli dyskusję i wiedziałeś jak się to skończy było od razu oddać kasę, jak widać śliski temat z taką wysyłką 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

NEXT_ERA
#9 Pomysłodawca#

Przepraszam już wyjaśniam. Klienci zamówili u nas produkt, który my wysyłamy z Chin. Przesyłki zostały wysłane już dawno, nie mieliśmy pojęcia, że będą takie problemy.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

Ja wiem jak to wygląda i ile idą takie przesyłki, po prostu następnym razem jak zobaczysz taką dyskusję to od razu oddawaj kasę 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

NEXT_ERA
#9 Pomysłodawca#

Tak, wiem. Tylko teraz muszę szukać rozwiązania 😉

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@NEXT_ERA, jeśli w aukcji było kraj: Chiny i wysyłka w czasie: 60 dni,
to mogą ci naskoczyć 🙂 widziały gały co brały 😉

oznacz moderatorów

NEXT_ERA
#9 Pomysłodawca#

tylko, że co z tego jak klient może oznaczyć dyskusje nierozwiązaną i ja nie moge zupełnie nic z tym zrobić. Nie otrzymał wciąż towaru więc klient uznaje, że nie został jego problem rozwiązany.
I tu powinno allegro zrobić aby ta dyskusja była wciąż W TOKU a nie NIEROZWIĄZANA. Bo praktycznie jest w toku.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

Oczywiście, że możesz, eSąd - napisz, że kupujący/allegro* utrudnia ci sprzedaż bez wyraźnego powodu, a że allegro jest bogate to i dostaniesz dobre odszkodowanie. Na debili jest albo eSąd albo koledzy z osiedla w ortalionach 😄

* - wybierz jedno

oznacz moderatorów