anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niesłuszne odejmowanie punktów za brak odpowiedzi na pytania klientów Szanowni Państwo,

komisbialystok2
#8 Zapaleniec

Szanowni Państwo,

Codziennie odpowiadam na pytania klientów, a mimo to regularnie odejmowane jest mi 5 punktów za rzekomy brak odpowiedzi, co jest nieprawdziwe. Proszę o dokładne sprawdzenie sytuacji.

Dodatkowo firma, w której pracuję, nie prowadzi działalności w weekendy – tymczasem punkty są odejmowane również za sobotę i niedzielę. Uważam to za niesprawiedliwe i proszę o korektę oraz wyjaśnienie, dlaczego system nie uwzględnia realiów pracy.

Proszę o pilne zajęcie się sprawą.

Z poważaniem, 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@komisbialystok2 Wyjaśniam tę sprawę. Wrócę z odpowiedzią jak otrzymam informację. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@komisbialystok2 a raport sekcji Terminowe odpowiedzi co pokazuje?

Te kilka punków może wynikać po jakim czasie odpowiedzi w ciągu 24h

oznacz moderatorów

N_Nitka28

@komisbialystok2 Jeśli chodzi Ci o terminowe odpowiedzi, to widzę, że masz tylko jedną wiadomość, na którą nie odpowiedziałeś w terminie. (więc to nie to) 

Zakładam, że chodzi Ci o średni czas odpowiedzi. Tutaj średni czas 10h 19 min. Dostajesz 5 punktów za każdą pełną godzinę poniżej 24h. W Twoim przypadku jest ich 13, czyli 13 × 5 = 65.

To są punkty dodatkowe i nie ma tu ujemnych a dodatkowo jeśli wiadomość pojawi się w sobotę/niedziele to czas liczymy w poniedziałek a jak w Święto, to kolejny dzień roboczy także system uwzględnia realia pracy. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komisbialystok2
#8 Zapaleniec

Szanowni Państwo,

W ciągu zaledwie 4 dni straciłem 20 punktów, mimo że tylko raz – dwa tygodnie temu – nie odpowiedziałem na wiadomość. Dodatkowo, mimo zapewnień o "dodatkowych punktach", regularnie dostaję mniej niż 5 punktów za średni czas odpowiedzi.

To wszystko sprawia, że spadam poniżej 300 punktów, a system staje się kompletnie nieprzewidywalny i nieprzejrzysty. Człowiek nie wie, za co dokładnie są odejmowane punkty i dlaczego tak drastycznie.

Obecne zasady wobec sprzedających są tak rygorystyczne, że aż strach cokolwiek sprzedawać. To zniechęca zamiast motywować.

Proszę o jasne i konkretne wyjaśnienie, jak są naliczane i odejmowane punkty, oraz dlaczego tak szybko i surowo traktuje się nawet drobne potknięcia.

Z poważaniem,

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka

@komisbialystok2 w tym artykule masz opisane dokładnie wszystkie miary Jakości sprzedaży. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komisbialystok2
#8 Zapaleniec

Szanowna Pani,

Zwracam się z uprzejmą prośbą o weryfikację raportu dotyczącego punktów przyznawanych za średni czas odpowiedzi na pytania. Z moich obserwacji wynika, że średni czas odpowiedzi wynosi około miesiąca, a mimo to w dniu wczorajszym ponownie odjęto mi 5 punktów.

Bardzo proszę o sprawdzenie tej sytuacji oraz o informację, czy po mojej stronie występuje jakiś błąd, który mógłby wpływać na odejmowanie punktów. Zależy mi na rzetelnym rozliczaniu aktywności.

Z poważaniem,

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka

@komisbialystok2 skonsultowałam Twoją sprawę. 
Sytuacja o której piszesz dzieje się, gdy zapytania i oceny są starsze niż 30 dni. Wtedy zmniejsza się liczba wszystkich wiadomości i np. z okresu przeliczania wypadną pozytywne, których waga jest mniejsza niż tych negatywnych (np. brak odpowiedzi na czas). To powoduje takie spadki w danej mierze. Możesz to sprawdzać w szczegółach poprzez główny raport oraz raport do danej miary.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów