Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy zmiany adresu mojej firmy i numeru identyfikacji podatkowej (NIP) wpłyną na sprzedaż w moim sklepie?
Adres naszej firmy uległ zmianie. Aby spełnić wymogi prawne, musimy zaktualizować dane adresowe w naszym numerze identyfikacji podatkowej w urzędzie skarbowym.
Czy mój sklep będzie kontynuował normalną sprzedaż podczas tej zmiany?
Czy spowoduje to zawieszenie wypłat ze sklepu?
@SANYI_Tech
Nr NIP nigdy się nie zmienia, jest on nadawany na całe życie.
Natomiast w przypadku spółek nowy NIP = nowa spółka. Tak więc na nową firmę, musisz założyć nowe konto.
Tak, numer NIP się nie zmienia.
Na przykład, jeśli firma początkowo korzysta z lokalizacji A, a jej NIP jest powiązany z lokalizacją A, a następnie przeniesie się do lokalizacji B, będę musiał zgłosić zmianę adresu do urzędu skarbowego.
Czy ta zmiana uniemożliwi mi otrzymywanie płatności na moje konto Allegro?
Czy mogę normalnie sprzedawać produkty w moim sklepie?
@SANYI_Tech płatności są przekazywane na konto, a nie na adres, czy numer NIP
@KOGIEL_T Czy to oznacza, że nasze konto Allegro będzie działać normalnie w tym okresie i nie będzie miało to wpływu na sprzedaż?
@SANYI_Tech zmiana adresu firmy nie powinna mieć wpływu na Twoją sprzedaż, choć oczywiście operator płatności może przeprowadzić ponowną weryfikację konta.
Obecnie występuje problem: platforma Allegro weryfikuje wszystkie konta.
Dane adresowe naszej firmy nie zostały jeszcze zaktualizowane w urzędzie skarbowym. Aktualizacja potrwa około 30 dni.
Czy muszę najpierw zaktualizować swoje dane w urzędzie skarbowym, a następnie przesłać wniosek o weryfikację danych firmy na platformie Allegro?
Jednakże przekroczy to ustalony termin 28.08.2025 r.
Czy mogę najpierw przesłać weryfikację firmy na platformie Allegro, używając oryginalnych danych adresowych? Następnie złóż drugie zgłoszenie w celu weryfikacji danych naszej firmy
@SANYI_Tech istnieje możliwość, aby już teraz zmienić nowy adres, jeśli masz potwierdzenie po złożeniu wniosku do Urzędu Skarbowego - możesz je załączyć do wniosku weryfikacyjnego. Może to jednak nieco wydłużyć weryfikację.
Jeśli nie przeszkadza to w funkcjonowaniu Twojej firmy, to możesz najpierw przejść weryfikację w oparciu o obecne dane znajdujące się w rejestrach, a następnie zaktualizować adres firmy.
Przy weryfikacji pod uwagę brane są dane z oficjalnych rejestrów typu KRS/CEIDG.
@RaBarbar_ka Rozumiem, bardzo dziękuję za pomoc 🌹