anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuczciwi kupujący

ANDALO-BALETKI
#9 Pomysłodawca#

Klientka kupiła 3 pary baletek o różnych rozmiarach z dostawą do paczkomatu. Po odbiorze napisała że w paczce nie ma jednej pary i chce zwrot pieniędzy za tę parę . Wiem na 100 % że były spakowane prawidłowo i chciałem nawet wysłać jej po raz drugi ale nie chciala i nie chcąc się dochodzić zwróciłem pieniądze. Chwilę później zrobiła zwrot pozostałych dwóch par. Jestem pewien że ta niby brakujaca para jej została. Nie odbiera telefonu a adres z formularza allegro jest fikcyjny. Napisałem do allegro że to oszustwo ale nawet nie odpowiedzieli. Wiem że gdybym nie zwrócił pieniędzy od razu byłby negatyw. Nie pierwszy raz taki numer miałem. Para baletek kosztuje kilkadziesiąt zł i tacy oszuści doskonale wiedzą że sprzedajacy zapłaci żeby nie mieć kłopotów. Proszę moderatorów o zajęcie się sprawą.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

A co ci allegro może pomóc nie mając pewności co było wysłane . Najlepiej dokumentować i nagrywać proces pakowania by mieć dowód na próbę wyłudzenia . Takie nagranie przedstawione odbiorcy w razie próby uzyskania korzyści może szybko go ostudzić jak do tego napiszesz jaki to paragraf i co mu grozi.

oznacz moderatorów

ANDALO-BALETKI
#9 Pomysłodawca#

Przesłałem do allegro skan korespondencji mail. z kupującym.  A do tego zmyślone dane kupującego w formularzu powinno im dać coś do myślenia

oznacz moderatorów

ANDALO-BALETKI
#9 Pomysłodawca#

Kiedyś była weryfikacja danych kupujących i wiadomo kto kupił a teraz nikt nic nie wie.

oznacz moderatorów