anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuzasadniona negatywna opinia

BrickShopFR
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,
Pierwszy raz od ponad 3 lat otrzymałem negatywną opinię o moim sklepie która w żadnym stopniu nie wynika z mojego powodu.
Klienta dokonała zakupu dnia 3.06 o godzinie 16:47 z prośbą o szybką wysyłkę. Paczka tego samego dnia została spakowana i nadana 5.06 gdyż 4.06 był dniem wolnym ustawowo i firmy kurierskie i tak nie jeździły. Kurier odebrał przesyłkę 5.06 (piątek), lecz dostarczył ją 8.06 (poniedziałek) a nie 6.06 (sobota), lecz deklarowany czas dostawy przez Allegro wskazywał sobotę.
Ja wywiązałem się w 100% z umowy kupna sprzedaż, ale przez firmę kurierską i w zasadzie przez Allegro które deklaruje sobie wedle własnych ,,Widzi mi się" kiedy paczka zostanie dostarczona.
Niestety klienta jest na tyle konfliktowa, że mimo iż ją poinformowałem, że 4.06 jest ustawowo dniem wolnym i na Allegro również mam pokazane, że zamówienie wyślę 5.06 w panelu sprzedawcy to nie chce zmienić mi tej negatywnej opinii, tudzież ją usunąć.
Allegro z kolei odpisało mi, że nie może usunąć takiego zgłoszenia ponieważ oni nie mogą usuwać opinii na temat dostawy 🤣 ABSURD TOTALNY! To ja mam odpowiadać za przewoźnika bo np. zniszczy paczkę albo ją zgubi lub dostarczy po terminie i ja mam zbierać za nich negatywy?! 
Z tego co czytałem w internecie tego typu opinie jak najbardziej kwalifikują się do usunięcia takiej opinii. W jaki sposób mogę to wyegzekwować bez proszenia upierdliwej klientki do której nie dociera, że to nie ja jako sklep tu zawiniłem?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BrickShopFR Rozumiem, że sprawa może być frustrująca, ale jeśli nasi doradcy odmówili usunięcia opinii, ponowne zgłaszanie tego na Gadane nic nie zmieni. W tym artykule znajdziesz informacje kiedy możemy ingerować w komentarze. Skoro otrzymanya opinia nie spełnia tych warunków, najlepiej ponowić próbę dojścia do porozumienia z kupującą. 

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

BrickShopFR
#9 Pomysłodawca

Ale skoro Wy jako Allegro wymyśliliście sobie ,,przewidywany" czas dostawy to z jakiej racji nie możecie usuwać takich nierzetelnych opinii? Przecież to tylko świadczy o Was jako marce Allegro.
Dodajecie coś co szkodzi nam sprzedawcom a później umywacie ręce od tego co sami wprowadzacie bo ktoś miał jakieś ,,widzi mi się".
Ja deklaruję, że wyślę przesyłkę w przeciągu 1 dnia roboczego i jeśli ją wyślę to się wywiązuje z umowy, a to, że Allegro pokazuje, że ta paczka zamówiona dziś rzekomo będzie jutro u klienta to WY jako Allegro okłamujecie mojego klienta a nie ja. Bo skoro ktoś zamówi u mnie dziś paczkę o godzinie 00:01 to ja deklarując wysyłkę w ciągu 1 dnia roboczego mogę go wysłać następnego dnia do północy a nie dziś o 7 rano. 

oznacz moderatorów