anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niszczenie małych firm

AirBandis
#9 Pomysłodawca

PROSZE BY MODERATOR NIE ZABIERAL TU GLOSU . czy wy tez macie wrazenie ze allegro przeprowadzilo zmasowany atak na tych mniejszych sprzedawcow , utrudniajac im funkcionowanie co przelozylo  sie na sprzedaz i duze spdaki  , z uokik otrzymalem informacjie ze wplywaja juz pojedyncze skargi w tej sprawie i ze rzekomo beda badac  sprawe  z.. ale raczej nie ma co na nich liczyc bo wszyscy boja sie pisac do nich . nie mozliwe jest ze drastycznie we wrzesniu spadki sprzedazy byly tak ogromne , albo odbieranie  statusow smart bo jedno np z kont ma status slabszy ( wycofalem wsyki smart i wstawilem sam inpost  za 5 zl )

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AirBandis osobiście stosuję zasadę ,, nie pcham się na siłę , gdzie mnie nie chcą ,, już dawno ten kanał sprzedaży przestałem traktować poważnie , owszem utrzymuję jakiś tam asortyment  ,ale tylko do podtrzymania jakości konta bo czasem się przydaje np. do odsprzedaży nadwyżek czy pojedynczych strzałów , kiedyś robiłem tu w polotach do 70% obrotów , teraz to margines 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AirBandis  nie wiem czy to zmasowany atak, ale na pewno jest to wina Allegro, które zepsuło wyszukiwarkę i zrobiło katalog, przez co wielu klientów z stąd odeszło 

na przykład wchodzę do katalogu i znajduję taki odkurzacz

KOGIEL_T_0-1760084690952.png

klikam pokaż inne oferty , a tu mi się pokazuje takie coś

KOGIEL_T_1-1760084764115.png

więc odechciewa mi się szukać i kupuje gdzie indziej

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AirBandis szukaj innego kanału, to raczej odpływ kupujących na inne kanały czy sklepy internetowe, przez zmiany, katalog, wyszukiwarkę wszystko się sypie, na innych kanałach mam wzrost sprzedaży więc u mnie allegro już na wygaszeniu, we wrześniu zlikwidowałem smarta co by nie walczyć z reklamacjami i porblemami z Allegro Delivery 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AirBandis uokik to banda nierobów, zajmują się nieistotnymi sprawami, a czyny nieuczciwej konkurencji na allegro czy też ograniczenia ze szkodą dla konsumentów na allegro traktuje po macoeszemu

Uokik allegro nie rusza, bo już kilka razy przegrał w sądzie

oznacz moderatorów