Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Zwracam uwagę na problem z naliczaniem punktów ujemnych na moim koncie sprzedawcy.
Pomimo że odpowiadam na wiadomości klientów w terminie, system odejmuje mi punkty za rzekome opóźnienia w odpowiedzi.
System nalicza również punkty ujemne za przesyłki wysłane poza standardowy termin, mimo że klient wyraził zgodę na późniejszą wysyłkę. Problem ten pojawia się szczególnie, gdy klient prosi o zmianę terminu realizacji – system patrzy tylko na ustawiony standardowy termin, a nie na indywidualne ustalenia.
Taki sposób naliczania punktów utrudnia prowadzenie sprzedaży, szczególnie przy niskiej liczbie transakcji, ponieważ każda niesłuszna strata punktów mocno wpływa na ocenę konta.
Proszę o:
weryfikację naliczonych punktów i przywrócenie ich w przypadku błędnego naliczenia,
wyjaśnienie, w jaki sposób system uwzględnia indywidualne ustalenia ze sprzedawcą w przypadku zmiany terminu wysyłki.
Dziękuję za pomoc i czekam na odpowiedź.
Z poważaniem
@komisbialystok2 Takie wysyłki gdzie klient prosi o wysyłkę w późniejszym terminie musisz samemu zgłosić do allegro z potwierdzeniem tej prośby i wtedy wykluczą taką przesyłkę ze statystyk.
a niby jak mam to zrobić powinno być z automatu, skoro jest opcja wysyłka wstrzymana to znaczy ze tutaj bot nie powinien odliczać punkty a co jęsli takich klientów trafi się tuzin to co? pojedynczo mam zgłaszać....nonsens
a konkretnie gdzie jeśli można wiedzieć na przyszłość...bo scren nic nie mówi
@komisbialystok2 tutaj, na forum
czegoś tu nie rozumiem, to ja mam prosić państwo o wykluczenie przesyłki ze statyk gdzie wszystko jest z automatyzowane???. Nie mam czasu wchodzić na forum aby jeszcze prosić i szukać. Jeśli już tak to wygląda to powinna być opcja w panelu klienta i do tego specjalna rubryka a nie szukać teraz...
@komisbialystok2 muszę Cię zasmucić, ale boty z Allegro dopiero raczkują, jeszcze wielu rzeczy nie potrafią ogarnąć i niestety w wielu sprawach trzeba nadal prosić prawdziwych ludzi o pomoc
@komisbialystok2 algorytm nie czyta Twoich ustaleń z kupującym, w tym przypadku musisz poprosić człowieka o wykluczenie przesyłki ze statystyk, natomiast jeśli chodzi o terminy odpowiedzi, to nie wiem o co chodzi, pewnie coś przeoczyłeś
A co niby można przeoczyć? Odpowiadam klientom na każdą wiadomość, a mimo to system ciągle odlicza mi punkty, pokazując wynik „średnio” czy coś podobnego. Gdy próbuję sprawdzić, o jaką rzekomą nieodpowiedzianą wiadomość chodzi, w szczegółach nie ma żadnej konkretnej informacji. Walczę z tym problemem od bardzo dawna. Zaczynam się zastanawiać, czy nie chodzi o to, żebym wykupił abonament z automatycznym botem odpowiedzi, bo inaczej statystyki nigdy nie będą poprawne. Proszę o wyjaśnienie tej sytuacji, bo tak dalej naprawdę nie da się pracować.
@komisbialystok2 tak jak wspomniałem wyżej, nie wiem o co chodzi z tymi odpowiedziami, być może na twoim koncie jest jakiś błąd, u mnie ta miara zawsze była zgodna z rzeczywistością