anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy formularz nadawczy szablon

ALCkow
#13 Ambasador#

Witam, gdzie w nowym formularzu nadawczym mogę wpisać na stałe rozmiary paczek DPD? Teraz do każdej przesyłki muszę wpisywać osobno

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ALCkow Cześć. W tym momencie nie ma takiej możliwości - pracujemy nad nią i funkcja zbliżona do szablonów będzie wkrótce dostępna.

Jesteśmy otwarci na sugestię - Twoja opinia może nam pomóc w udoskonalaniu WzA. Czy możesz dać znać, czy od formularza oczekiwałbyś stałych wymiarów? Jakichś zdefiniowanych przez siebie, podpowiedzianych na podstawie ostatniej nadanej paczki, czy może jeszcze coś innego? 

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Chciałbym, żeby była taka funkcja szablonów jak starym widoku. Mogę zapisać kilka szablonów. Wysyłam paczki 110x30x30 15kg i 40x40x20  30kg. W nowym widoku muszę w każdej przesyłce przepisywać z 1x1x1x1 na 110x30x30x15. Inni sprzedawcy też wysyłają wam sugestie i nic nie robicie. Po 14 lutego nie mogę kazać pracownikowi siedzieć po 2godz dziennie dłużej w pracy, tylko dlatego, że jakiś moderator allegro zapomniało dodać szablonów do nowego widoku formularza wysyłek

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ALCkow Dziękuję - przekazałam tę sugestię. 

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Witam, dziś jest 8 lutego. Czy coś się zmieniło w kwestii szablonów ? Obiecujecie od miesiąca, od dziś pozostało 5 dni i stary widok przestanie działać.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ALCkow Wciąż nad tym pracujemy, ale do czasu wyłączenia starej wersji, nowa będzie umożliwiała nadawanie przesyłek bez problemów. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Witam, dalej w nowym formularzu nie można dodać szablonów do wysyłki. Wysyłamy paczki jutro i pojutrze w starym widoku. Od poniedziałku będzie dostępny nowy widok. Nadawanie paczek w nowym widoku zajmuje 10x więcej czasu (zmienianie ręcznie przy każdej przesyłce gabarytu z 1x1x1 i wagi 1kg na właściwe wartości). Proszę o odpowiedź z allegro, czy 14 lutego będzie dostępne szablony w nowym widoku czy nie ? W poniedziałki jest najwięcej paczek do wysyłki. Kurier jest u nas koło 11:30. Z tego powodu raczej musimy wcześniej przyjść do pracy. Proszę allegro o odpowiedź czy muszę kazać pracownikom przyjść wcześniej do pracy w poniedziałek ? 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ALCkow Bez obaw. Stara wersja Wysyłam z Allegro nie zostanie wyłączona dopóki wszystkie problemy w nowym formularzu nie zostaną usunięte.

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Dziś jest 10 lutego i dalej nie się nie zmieniło. Dziś mija 41 dzień a pozostały tylko 4 dni do wyłączenia starego widoku. Proszę o odpowiedź kiedy weźmiecie się w końcu do roboty, poprawy nowego formularza ?   Wasze obietnice są nic nie warte

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Witam, kiedy naprawicie problem szablonów ?

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Kiedy zostanie wprowadzony szablon wymiarów w nowym wysyłam z allegro ?

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ALCkow Niestety nie mogę wskazać Ci konkretnej daty, a na Twoje wątpliwości w tej sprawie odpowiedziałam także w tym wątku

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Witam, gdzie w nowym formularzu można dodać szablon rozmiarów do paczek, tak jak było to w starym widoku ?

Teraz za każdym razem musze przepisywać z rozmiaru paczki 1x1x1x1  na np 30x40x50 25kg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ALCkow jeszcze pracujemy nad tą opcją. Damy znać, gdy tylko taka możliwość pojawi się w nowym narzędziu Wysyłam z Allegro. Przepraszam za trudności z tym związane. 
Do czasu wyłączenia poprzedniego widoku, nowy pozwoli nadawać przesyłki bez problemu. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Ale kiedy konkretnie. Masakra wielu innych sprzedawców zgłasza podobne problemy z nowym formularzem nadawczym, może zwolnicie tych informatyków i zróbcie całe allegro czarno-białe i dajcie niższa prowizje to i ceny produktów też będą niższe to allegro będzie bardziej konkurencyjne. Dla mnie to nie ma być ładne tylko funkcjonalne

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Witam kiedy będzie dostępny szablon wymiarów i wagi w nowym formularzu nadawczym wysyłam z allegro ? Za każdym razem muszę przepisywać z wymiarów 1x1x1. Przypomnę, że pracujecie nad tym od prawie 2 miesięcy. A stary widok będzie dostępny do 28 lutego i co potem ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ALCkow bardzo przepraszam, że to tyle trwa. Na bieżąco konsultujemy się z zepołem, który pracuje przy tym narzędziu. Wiemy, że ta funkcja jest Wam potrzebna, to zadanie ma odpowiedni priorytet. Opcja zbliżona do szablonu ze starego narzędzia powinna być wkrótce dostępna.  Nie jestem w stanie określić kiedy konkretnie, mogę jedynie zapewnić, że gdy tylko otrzymamy informację o wprowadzeniu tej opcji, damy znać. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Witam, czy zrobiono coś w kierunku szablonów ?

oznacz moderatorów

ALCkow
#13 Ambasador#

Witam, czy coś się zmieniło z w temacie szablonów w nowym formularzu nadawczym ? W innym tematach moderatorzy podpinają pod wcześniejsze i nie udzielają odpowiedzi. Stary widok działa do jutra

oznacz moderatorów