anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy sposób liczenia punktacji w jakości sprzedaży od 6 października

fh_trendi
#7 Wielbiciel

Witam,

Chciałbym zapytać w jaki sposób będzie można uzyskać 500 punktów w jakości sprzedaży skoro w mierze "średni czas odpowiedzi" mogę uzyskać 100 pkt ale jak nie mam pytań od kupujących to mi tam nie są przyznawane punkty tylko 40 pkt w mierze "Terminowe odpowiedzi" jakby nie liczył wychodzi 400 lub 460 pkt.

160+100+40+100+0+0+60 = 460 przy 100 pkt w mierze Średni czas odpowiedzi  i 0 w Terminowe odpowiedzi lub

160+40+100+40+0+0+60 = 400 pkt przy 0 pkt w mierze Średni czas odpowiedzi  i 40 w Terminowe odpowiedzi.

Czyli jak nikt mi nie zada pytań to max mogę uzyskać 400 pkt.

Ktoś potrafi to wyjaśnić?

Może jakoś moderator?

Pozdrawiam,

Jarek

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

maxzuczek
#11 Animator

Dzieciaki z Allegro się nudzą i wymyślają kolejne **piiip**yzmy bo nie mają czym zabłysnąć

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Te 500 pkt. robi się coraz bardziej nieosiągalne ,ja już dawno pogodziłem się z tym i przestało mi na tym zależeć .Wystarczy mi że mam samych zadowolonych klientów a dążenie do jakości na full pozostawiam tym co nie mają nic innego do roboty.

oznacz moderatorów

fh_trendi
#7 Wielbiciel

Masz rację, tylko nam jeszcze trochę ciężko wysyłać przesyłki tego samego dnia i te brakujące 100 pkt niestety od 6 może nam zbraknąć aby utrzymać SS. Trochę to nie sprawiedliwe, masz dobrze opisane produkty, klienci nie muszą zadawać pytań a za to jesteś karany odjęciem 100 pkt

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@fh_trendi Osobiście mam ustawione wysyłki w czasie 1 dnia a punktów mimo żadnych uwag od klientów ,braku nierozwiązanych dyskusji , nigdy nikt po zakupach u nas nie domagał się Protecta mamy cały czas poniżej 400 pkt i cały czas SS. 

oznacz moderatorów

fh_trendi
#7 Wielbiciel

W starej mierze też tak mamy ale w nowej, która będzie obowiązywać od 6 października może być już na styk, jak zabiorą te 100 pkt

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@fh_trendi  jak porównasz nowe wyniki i stare, to na nowych jest lepiej😉

KOGIEL_T_0-1758743451494.png

oznacz moderatorów

fh_trendi
#7 Wielbiciel

U mnie to wygląda inaczej:

fh_trendi_2-1758744320049.png

fh_trendi_3-1758744363423.png

No i ciekawe, że u mnie kolory wykresów są też inne, niebieski dla starej miary a pomarańczowy dla nowej a u Ciebie odwrotnie

oznacz moderatorów