Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowne Allegro,
Zacznę może od zaległej sprawy: Mianowicie, dalej do tej pory konta pracownicze dopisane do konta Allegro nie mogą nadawać etykiet. Jest to utrudnienie w pracy, ewentualnym wyjściem jest oczywiście korzystanie z zewnętrznego oprogramowania.
Nowe sposoby namawiania:
1) Brak szybkiego narzędzia do wprowadzania przesyłek hurtowo ( Funkcja nadaj wiele - jest po prostu beznadziejna)
2) Brak szablonu przesyłek
Podejrzewam że inny Allegrowicze również zauważyli niedogodności związane z nowym sposobem nadawania przesyłek. Mam nadzieję że do czasu wyłączenia starego systemu, nowe rozwiązanie zostanie poprawione.
Po za twoimi problemami, to jest jeszcze kilka.
Dobrze, że nadal można używać starej wersji bo "nowa, usprawniona" jest nieco "uboższa" w funkcje.
Tak. Wydruk etykiet też jest fatalny. Z automatu zaciąga się format A4 i dodatkowo potwierdzenia nadania.
To jest te allegrowe bycie EKO
@efinchpl_rtv @GrawlasSP dziękuję za Wasze uwagi i sugestię! Wszystkie przekazuję do zespołu pracującego przy Wysyłam z Allegro.
@GrawlasSP jeżeli chodzi o format etykiety to upewnij się proszę, że korzystasz z odpowiedniej wersji (nowej lub starej) i że w niej masz ustawioną odpowiedni format tj. jeśli zmieniasz format w nowym widoku, zmiana będzie dotyczyła tylko przesyłek nadawanych w nowym widoku i analogicznie dla starego widoku.
Tutaj stara wersja, do nowej możesz przejść z poziomu tej zakładki.
No tylko problem w tym, że w nowym widoku nie ma żadnej możliwości zmiany/wyboru formatu etykiet. Taka opcja jest tylko możliwa w starym widoku, więc nawet jakbym chciał, to nie dam rady zmienić.
W nowym formacie przesyłka DPD ma wymiar 1x1x1cm, i przy każdej trzeba to zmieniać. W starym formacie był szablon. Może coś przegapiłam?
Drugi problem : brak możliwości nadania paczki w punkcie DPD . Mam nadzieję że Allegro to poprawi .
@erni1_1 @efinchpl_rtv @GrawlasSP dziękuję za Wasze uwagi są dla nas bardzo cenne i będziemy dopracowywać narzędzie, abyście mieli pod ręką potrzebne funkcje.
Jeżeli chodzi o dodawanie numerów przewozowych to w nowej wersji nic nie zmienialiśmy i numer przewozowy dodaje się automatycznie.
A nie mozecie testować swoich "usprawnień" Tylko na swoim OSA? Tylko psujecie pracę wszystkim sprzedawcom?
Jak w ogóle można dopuścić takiego gniota do wdrożenia jak by tam pracowali praktykanci po gastronomiku.
Zgadzam się , tak częste zmiany w formularzach tylko utrudniają pracę . Niby ma ułatwić , a w praktyce utrudnia powodując że formularz jest nieczytelny , niepraktyczny i ma mnóstwo błędów