anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy sposób sortowania - Trafność: najlepsza cena

Gasmin_pl
#12 Orędownik#

Dziś zauważyłam taki nowy sposób sortowania ofert - Trafność:najlepsza cena. Oczywiście klikając tam, wyskakują najpierw oferty, w których zarabiają wszyscy oprócz sprzedawcy, czyli te z cenami po 2-3 zł na przykład. Co myślicie o tym, czy klienci będą z tego korzystali? Ciekawa jestem, z jakiego sposobu sortowania klienci korzystają najczęściej?

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Kasiulki2, ostatnio za mało myślących książek czytam, same bezmyślne bzdety. ☺️

oznacz moderatorów

Gasmin_pl
#12 Orędownik#

@DarkStoorM  Moim zdaniem zwykła trafność - to te super sprzedawcy z super ofertami, spełniające warunki, opisane przez Allegro tutaj - https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/wystawianie-i-edycja-oferty/jestem-sprzedajacym-na-czym-p...

Natomiast trafność+najlepsza cena - to sortowanie wśród tych samych sprzedawców ale zaczynając od najmniejszej ceny. Tak ja to widzę. Ale czy to tak jest według Allegro - nie wiem. Żadnego tłumaczenia tego nowego sposobu sortowania ja nie znalazłam.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@Gasmin_pl, pewnie idziesz dobrym tropem, ale doszukiwanie się logiki w działaniach Allegro jest z góry skazane na porażkę. 
Super sprzedawca nic nie daje na liście ofert, chyba że jesteś hurtownikiem i płacisz 5,6 cyfrowe prowizje co miesiąc. 🙂 

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@Gasmin_pl No właśnie sam odpowiedziałeś, na temat trafności zerowej sprzedaży.

A skan pokazuje właśnie tą nowość w wyszukiwaniu.Popularność i cena. I tu nie chodzi o popularność sprzedającego, tylko konkretnie tej oferty.

Nie ma popularność sprzedającego, tylko danego przedmiotu- a skoro zerowa sprzedaż, to jaka popularność?

oznacz moderatorów

DarkStoorM
#17 Koryfeusz#

Aż musiałem sprawdzić, oczywiście na kontach firmowych tego nie ma.

To w takim razie po co jest taki sposób sortowania, skoro cena i tak wpływa na trafność?

oznacz moderatorów

cloudcloud
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Gasmin_pl Wiemy, że nie zawsze w sortowaniu wg trafności oferty w atrakcyjnych cenach wyświetlają się na górze listy. Testujemy sortowanie wg trafności z najlepszą ceną, aby potwierdzić istotność tego czynnika dla klientów. W takim sortowaniu zwiększyliśmy znaczenie ceny przedmiotu - jednego z wielu czynników, które bierzemy pod uwagę w sortowaniu wg trafności. Nie planujemy wdrażać nowego rodzaju sortowania.  

Wasze uwagi przekazałam do odpowiednich osób.

Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów