Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Sprzedaję od wielu lat na portalu Allegro notebooki. I od pewnego czasu zmieniliście podkategorię dla notebooków z otwartym opakowaniem.
W jakiej kategorii mam wystawić nowego laptopa, którego rozbudowuje o dodatkową pamięć RAM czyli muszę otworzyć pudełko. Według obecnej sytuacji wychodzi na to że muszę go wystawić w z filtrem "nowy z defektem", a następnie wybrać filtr "otwarte opakowanie". Przecież to jest absurd bo ten sprzęt nie ma żadnego defektu (Słownik języka polskiego - "defekt" - wada lub uszkodzenie) !!. Dlaczego usunęliście podfiltr "otwarte opakowanie" z filtra "nowe" ?? Czy tak już zostanie bo filtr "nowy z defektem" kojarzy się jednoznacznie jako uszkodzony i klienci z założenia tego nie będą wybierać.
dziękuję.
@laptopypc napisz proszę czy filtr "odnowione przez sprzedawcę" lub "przepakowany" nie spełnia Twojej potrzeby?
Witam ponownie,
Sytuacja wygląda tak, że: otwieram nowego laptopa, dokładam pamięć RAM i zaklejam pudełko (opakowanie), więc jest to nadal nowy laptop, nie posiada żadnego defektu, a także nie jest "odnowiony" ani nie jest "przepakowany". Widzę że inni sprzedawcy wystawiają takie rozwiązania jako nowy, a w aukcji piszą że opakowanie zostało otwarte tylko w celu dołożenia pamięci RAM ale wtedy to nie jest zgodne z waszym regulaminem. Czyli w moim przypadku powinno być tak: filtr1: "nowy: podfiltr: "otwarte opakowanie" lub "rozbudowany" ale takiej opcji nie ma 😞
@laptopypc dziękuję za odpowiedź! Dopytałam jeszcze dla pewności odpowiedni dział i otrzymałam informację, że dla takiego produktu prawidłowym parametrem będzie "przepakowany", ponieważ pudełko nie jest oryginalnie zapakowane (zostało otwarte, żeby coś dołożyć).
Dziękuję.