Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
co z numerem LUCID przy wysyłce do Niemiec, czy jest juz ustalona forma jak dodać i odblokować sprzedaż do tego kraju?
@discus_hobby, 28 czerwca wysłaliśmy w tej sprawie wiadomość mejlową sprzedającym, którzy wysyłają zamówienia do Niemiec. 🙂
Od 1 lipca umożliwiamy dodanie na koncie Allegro niemieckiego numeru EPR dla opakowań (rejestr LUCID). Zrobisz to w zakładce Dane konta. Wówczas:
Wynik weryfikacji pojawi się obok wpisanego numeru, może to zająć kilka minut.
Dzień dobry,
Na jakiej podstawie dane są weryfikowane? Jesteśmy zarejestrowani od 2019 roku w rejestrze Lucid i przy próbie aktualizacji danych do Allegro pojawia się komunikat "numer niezgodny z rejestrem".
@flytoy_pl, bierzemy pod uwagę NIP. Aby sprawdzić to dokładnie, napisz do nas przez ten formularz. Załącz też, proszę, zrzut ekranu, na którym będzie widoczne, co wpisujesz.
dziekuje, niestety tkowej komunikacji nie dostałem, była tylko informujaca ze od 01.07 bedzie rozwiązanie i ze nad nim Państwo pracują
właśnie chciałam dodać nr LUCID i tu miła niespodzianka numer juz dodany -chyba automatycznie 🙂 nie musiałam nic robić
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
WEEE (sprzęt elektryczny i elektroniczny)
|
numer obowiązkowy od 2023 r. – jeśli już go masz, możesz dodać na koncie Allegro
|
rozumiem, że aukcja dla niemieckich kupujących będą niewidoczne od 1 stycznia?
@europa89, tak, od roku 2023 nie będą one widoczne bez uzupełnionego numeru.
muszę odświeżyć temat ale chyba coś poszło nie tak. Wysyłka do Niemiec bez tego numeru miała być niemożliwa od 2023 natomiast już mi klienci się skarżą, że nie mogą na moich aukcjach zrealizować wysyłek do Niemiec mimo, że mam przesyłkę w cenniku.
to się nazywa profesjonalizm pracowników Allegro...
na moje 3-krotnie pytanie, czy pomagają uzyskać taki numer i czy wiąże się to z jakimiś opłatami - nie otrzymałem żadnej rzeczowej odpowiedzi
na pytanie, co zrobić, jeśli stali klienci mają do mnie pretensje, że nie chcę zrealizować ich zamówień i w zamian za to dostałem negatywy za już zrealizowane zamówienia - polecono mi usunąć metodę dostawy DPD za granicę Niemcy oraz Francja
na pytanie jak usunąć z cennika dostaw TYLKO te dwa kraje - uzyskałem odpowiedź, że się nie da i muszę usunąć wszystkie obce kraje
@europa89 Możesz podać przykład konkretnej oferty, w której klienci z Niemiec napotkali taki problem?
na tym koncie np ta: 11887370374
a na innym koncie: 10222758931
@europa89 Skonsultuję tę kwestię i wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko otrzymam informacje w tej sprawie.
@europa89 Czy na pewno dodałeś na swoim koncie kod EPR w zakładce Dane konta?
@europa89, tak, od roku 2023 nie będą one widoczne bez uzupełnionego numeru
twoja koleżanka napisała ze obowiązuje to od 2023 dlatego nie dodałem. Ustalcie jedna wersje.
czy zostala juz ustalona wspolna wersja?
rozumiem, że dojście do ustalenia wspólnej wersji zajmuje sporo czasu ale chyba wam punkty uciekają za brak odpowiedzi w ciągu 24H h i tym samym nie możecie byś super moderatorami.
Dowiem się w końcu dlaczego została ograniczona sprzedaż dla klientów niemieckich skoro kwestie z opakowaniami miały na allegro dopiero działać od 2023?
@europa89 Bardzo Cię przepraszam, ale konsultuję ten temat i wciąż nie otrzymałam odpowiedzi na Twoje pytanie. Przypomniałam się ze sprawą i jak tylko zdobędę informacje, które będę mogła Ci przekazać, wrócę tutaj do Ciebie ze szczegółami.
@europa89 Jak obiecałam, wracam do Ciebie z informacjami. Numer LUCID jest już obowiązkowy dla wszystkich przedmiotów wysyłanych do Niemiec. Jeśli nie wprowadzisz numeru lub podasz błędny, kupujący nie zobaczą Twoich ofert. Dodatkowo oprócz tego od 2023 roku w przypadku sprzętu elektrycznego i elektronicznego będzie też wymagany WEEE.