Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Co robicie kiedy kupujący zamawia z wysyłką, a później zmienia zdanie i odbiera osobiście? Allegro wymaga aby podać numer przesyłki. Bo nie ma opcji zmiany formy dostawy do zamówienia....? Chyba, że jeszcze czegoś nie wiem, ale jeśli jest to kwestia funkcjonalności to może allegro rozważy taką możliwość...
@cloudcloudKlaudia - następny dylemat - pójść na rękę kupujacemu - czy walczyć o jakość i odmówić ? 🤔 @WREDZIA-W1
@pinsplash dziękuję, że pytasz. Zawsze można uzgodnić z kupującym odstąpienie od umowy ze zwrotem prowizji, a następnie poprosić o ponowny zakup z wyborem "Odbioru Osobistego".
@cloudcloudKlaudiaaaa plizzzz - podejdź do tego realnie, nie korporacyjnie - wiesz ile to zachodu? wiesz ilu kupujących ma to w nosie i walnie komentarz dotyczący kiepskiej jakości obsługi? Można by było po prosu dodać funkcję w serwisie - zmiana sposobu zamówienia - prostsze, prawda 😀 ?
Ja tylko sprzedaję tipy 😉 Poza tym jest to ciekawa sugestia i podaję ją dalej. Dzięki. Natomiast przypominam, że tutaj bierzemy pod uwagę 80% waszej wydajności w związku z takimi właśnie sytuacjami.
@cloudcloud Kupujący poprosił o wysyłkę za pobraniem. Wysłałam. Dlaczego nie mogę wpisać numeru przesyłki??? Komu więc ta funkcjonalność ma służyć??? Kupującym czy serwisowi do tworzenia chorych ocen i statystyk?
@WREDZIA-W1 a nie da się ręcznie wpisać numeru ?
@Kaliope_Brzeg Nie da się. Niema odpowiedniej rubryczki.
@WREDZIA-W1 to faktycznie jakaś szopka.
@WREDZIA-W1Jak to nie ma? Wchodzisz w "zamówienia", tam wybierasz "akcje" i jedną z nich jest wpisanie numeru przesyłki.
@TomBanknoter Przecież mówię wyraźnie, że nie ma. Jak klient nie wypełni FODu, to nie ma, a mój nie wypełnił, tylko napisał maila.
@WREDZIA-W1A ktoś tu twierdził, że nie da się nie wypełnić FOD 😋
@TomBanknoter U mnie to była licytacja, więc może być inaczej. Licytował, wygrał i na tym poprzestał. Potem napisał maila z prośbą o wysyłkę za pobraniem. Dało mi się oznaczyć jako wysłane, a w Akcjach mam tylko Notatkę.
...właśnie brakuje mi takiej funkcjonalności, allegro bierze pod uwagę czy numer przesyłki jest wpisany czy nie i wpływa to na ogólną ocenę...., no cóż nie ma takich sytuacji za wiele....