Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
śmieszne to liczenie czasu
wysyłam produkty a 100 paczek w 24 h
wysyłam produkt b robiony na zamówienie 3 paczki czas wysyłki 21 dni
wiec średnia z tego wychodzi że czas pokazany w aukcji 21dni robi się max 2 dni???????
Jak obliczamy czas wysyłki
Wartość, którą wyświetlamy, oznacza, że dla danej deklaracji czasu wysyłki sprzedający 75% paczek wysyła o podanym czasie lub szybciej.
Przykład:
Sprzedający zadeklarował czas wysyłki 3 dni w swoich ofertach i wysłał 100 zamówień.
75% zamówień wysyła więc do 2 dni, dlatego podamy czas wysyłki: zwykle do 2 dni roboczych.
Dotyczy to wartości historycznej z ostatnich 30 dni.
Z jakim regulaminem jest to niezgodne? Dlaczego Twoim zdaniem nie możemy tego liczyć w ten sposób?
@drew-metSpZooByło dyskutowane w innych watkach - sprawdź. allegro samo zmienia czas wysyłki widoczny dla Kupujących. Na podstawie Twoich wysyłek w ciągu 24h. Niestety to kolejny bubel Allegro.
właśnie dlatego uznałem to za śmieszne, nie rozumiem jak ktoś może decydować, przecież to ja otrzymuję oceny a nie allegro, więc dlaczego nie podają rzetelnych informacji
@drew-metSpZooMasz rację ale musisz pamiętać że jesteś na portalu Allegro, a tutaj Logika NIE równa się Logika Allegro.
„Z jakim regulaminem jest to niezgodne? Dlaczego Twoim zdaniem nie możemy tego liczyć w ten sposób?”
Odpisz – dlatego, że jest to niezgodne z najważniejszym regulaminem, czyli z prawem. Allegro nie może dokonywać swoich wpisów i zmian warunków umowy pomiędzy sprzedawcą a kupującym, a taką umową jest oferta wstawiona w serwisie.
Pewnie było wałkowane nie raz, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje głupie pytania. Wydawało mi się, żewysyłam w 24h, a allegro twierdzi, że 2 dni. Poproszę łopatologicznie.
Czy godziny pracy wpisane na koncie mają znaczenie? U nie 9-17.
1. zamówienie złożone w nocy, wysyłka następnego dnia o 8.00 - ile to dni?
2. zamówienie złożone w godzinach pracy np. 12.00, wysyłka następnego dnia przed 12 lub po 12 - ile to dni?
Proszę o odpowiedź osoby znającej algorytm, a nie co Ci podpowiada logika, bo jak wiadomo to raczej rzadko się tu sprawdza.
Wiem, że w przypadku poczty liczy się data skanowania przez pracownika poczty, u mnie do 6h od nadania.
1.
czas wysyłek jest liczony ze sredniej z 30 dni z wysłanych paczek, dane ktore ty podajesz jako sprzedawca sa widoczne tylko w zakladce dostawa
@drew-metSpZoo Dzięki za Twój trud, ale nie o to pytam.
@akcesoria-net-pl Godziny pracy wpisane przez Ciebie nie mają żadnego znaczenia. Z moich obserwacji wynika, że czas jest liczony do momentu wprowadzenia numeru nadawczego do Allegro . Czyli jak ktoś kupi w nocy a Ty wprowadzisz rano to łapiesz się na 24 godziny. Jeśli zaś zakup będzie o 12 a wprowadzisz numer następnego dnia po 12 to już nie łapiesz się. Czas wysyłki na dzień dzisiejszy i godzina skanowania nie mają znaczenia . Ale tak jak napisałam to są tylko moje obserwacje, pewności nie mam 🤣