anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obliczanie prowizji niezgodne z regulaminem promocji.

andrex123
#8 Zapaleniec#

Jak rozumiecie taki pkt regulaminu promocji ?

"50% zniżki na prowizję od sprzedaży Oferty wyróżnionej"

Dostałem pakiet wyróżnień i pakiet zniżek, wystawiłem na próbę ale jak zwykle cyrk.

Ofertę mam wyróżnioną, a rabat 50% jest naliczany tylko od prowizji dodatkowej.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

xyz96
#21 Demiurg#

Prawidłowo. 50% zniżki na prowizję od sprzedaży oferty wyróżnionej, czyli zniżka na prowizję dodatkową.

Gdyby to miało być 50% zniżki na prowizję w ogóle, nie byłoby dopisku "wyróżnionej".

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@andrex123 zasada jest taka, że jeśli to Ty byś coś nie do końca w opisie aukcji podał jak należy, to interwecja byłaby szybka. niestety nie działa to tak w drugą stronę. Z każdą promocją na allegro trzeba uważać, są tak skonstruowane, żeby przynosiły maksymalne zyski portalowi, a nie sprzedawcy. Jeśli masz jakieś wapliwości to trzeba zawsze interpretować te zapisy w taki sposób, żeby były korzystne dla allegro, czyli w tym przypadku mniejsza prowizja tylko od dodatkowej opłaty, a nie całości.

andrex123
#8 Zapaleniec#

Tak to z ich promocjami jest, czytałem 2 razy regulamin bo "czułem pismo nosem"

Także przy 2 pakietach promocji, pierwszy opłata za wyróżnienie 100% zniżka + 50% zniżki za prowizję tzw wyróżnioną sumarycznie wychodzi drożej niż opłaty za normalną ofertę.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

andrex123 czytając zasady promocji trzeba na pełny regulator włączyć myślenie , odstawić na bok kawę , papieroska i zamkąć na klucz drzwi . Korzystam aktualnie z tej samej promocji i nie zostałem zaskoczony sposobem jej naliczania . Zapamiętaj ,, jesli nie masz pewności czytając regulamin zapytaj tu - na Gadane ,,

oznacz moderatorów