Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Otrzymałam wczoraj ocenę za koszt wysyłki obniżoną o 3 gwiazdki. Na wszystkich moich aukcjach jest możliwość skorzystania ze smarta. Kupujący zapłacił 8,99 zł. za paczkomat . Przedmiot kosztował 38 zł. Zakup po godz. 20.00, następnego dnia rano wysyłka, a w kolejnym dniu dostarczenie. Poprosiłam kupującego o wyjaśnienie. Otrzymałam odpowiedź " Trzeba było zrobić cenę 40 zł i sprzedać z Smart ". Nie zrozumiałam i odpowiedziałam, że przecież w aukcji była możliwość wybrania wysyłki smart odpowiedział: "Jak by było to bym nie płacił za przesyłkę. Smart jest od 40 zł. Koniec tematu".
Czyli mam obniżoną ocenę za koszt przesyłki ponieważ sprzedaję przedmiot za 38 zł a nie za 40 zł. przez co kupujący nie mógł przy zakupie 1 szt. skorzystać ze smarta. Moim zdaniem to nie jest w porządku.
Tylko z tego powodu zadowolenie kupujących spadło z maksymalnej wartości 170 ( Super wynik! Jesteś w gronie najlepszych sprzedających na Allegro! ) na 83 ( 25% sprzedawców ma więcej punktów od Ciebie ). Wiadomo, że to wpływa na widoczność ofert sprzedaży.
Moja prośba o usunięcie oceny pozostała bez odzewu.
@ZapfCreation Bardzo dobrze radzi Ci @Kaliope_Brzeg . Zrób dwie aukcje z różnymi cenami: dla smartowców i niesmartowców.
Już to zrobiłam wczoraj 🙂 ale pozostaje zaniżona jakość sprzedaży.
Bardzo źle radzi. Cena towaru nie może być zależna od wysyłki Smart. To rażąco niezgodne z zasadami.
@xyz96 Dla klienta jest wtedy taniej!
Marne rozumowanie, cena musi być 40zł, żeby był Smart. To musimy kupić kilka rzeczy, albo podnieść cenę towaru. Drożej, więcej to taniej.😁
Cena towaru nie może być zależna od wysyłki Smart, polecam kontakt z Allegro.
Ale przecież cena nie będzie zależna od wysyłki Smart! Sprzedawca ma prawo do samodzielnego ustalenia ceny sprzedaży. W jednej aukcji będzie 38, w drugiej 40, sposób wysyłki taki sam... Nie ma się czego przyczepić.
WREDZIA-W1 Niedługo na allegro już nie będzie produktów w cenie do 39,99😊
@aragil Dokładnie tak 🙂
@WREDZIA-W1 Czy dobrze rozumiem, ze według Ciebie sprzedający nie powinien sam ustalać ceny?🤔 Bo ja w 38PLN nie widzę nic zdrożnego. Przy 39,99 tak, ale przy 38? Co więcej, kupujacy zaakceptował warunki kupując na tej aukcji. Więc to już zupełna porażka...
@pinsplash Są tacy, którzy robią to celowo, wiadomo po co 🙂
@ZapfCreation Kupujący miał prawo obniżyć ocenę za koszt wysyłki, niezależnie od tego, czy był to jakiś Smart, czy go nie było. Kupującemu cena 8.99 może się wydawać za wysoka, a komentarz ma być jego subiektywną oceną. Nawet gdyby nie było Smartów, mógł tak ocenić ten koszt.
"wydawać za wysoka"
Żeby kolejny raz kupującemu nie wydawało się łagodnie ląduje na VIP liście.
Obniżył mi ocenę za koszt przesyłki ponieważ przedmiot kosztował 38 zł. i nie mógł skorzystać ze smarta. Ale przecież wiedział ile kosztuje przesyłka przed zakupem. Jeżeli mu to nie odpowiadało to mógł do mnie napisać lub zadzwonić, żeby wystawić przedmiot w cenie 40 zł. albo kupić u kogoś innego. Moim zdaniem ocena za koszt przesyłki nie powinna być w takim stopniu obniżona i to aż o 3 gwiazdki.
@xyz96 Bo kupujący nie musi umieć czytać, a jak czyta to nie musi tego rozumieć. Czy Sprzedajacy zmienił cenę przesyłki po sprzedaży? Nie, wysyłał dokładnie za tyle za ile Kupujacy zaakceptował klikając "kupuję". Ciekawy jestem czy w warzywniaku za rogiem też krzyczy na ekspedientkę że ma podnieść cenę pietruszki ??🤔
Na swoich aukcjach mam prawo do własnej strategii cenowej i testowania różnych rozwiązań. Jak mi udowodnisz, że cena mojej książki jest zależna od wysyłki Smart?
@Kaliope_Brzeg Ja ci nie muszę niczego udowadniać. Zapytaj Allegro, czy możesz uzależniać cenę towaru na dwóch różnych aukcjach, jednej ze Smart, a drugiej bez Smar, od wysyłki Smart, i Allegro Ci udowodni, że nie możesz.
@Kaliope_Brzeg na szczęście allegro jeszcze nie ma nic do powiedzienia na temat cen w jakich sprzedajemy nasze produktu. Chociaż zapewne bardzo by chcieli mieć na to wpływ 🙂
@pinsplash Już przestań bredzić o tym maśle i o kasjerce, albo o pietruszce. Za cenę masła i pietruszki nie odpowiada kasjerka, tylko sklep. Zaakceptował, to nie znaczy, że nie ma możliwości oceny tego kosztu - zrozumiałeś, czy jeszcze nie??
@xyz96 zaakceptował a potem nie zgadza się z tym co zaakceptował...... seems legit?🤔
ps I dlatego Sprzedający też powinien miec mozliwość oceny takiego niestabilnego osobnika