Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro wprowadziło konieczność wiązania sprzedaży z istniejącym już produktem. Mam proste pytanie. Sprzedaję używany sprzęt audio. Najczęściej są to produkty nie istniejące w bazie Allegro. Jak mam sobie poradzić z tym absurdem, który nie pozwala mi na publikację rzetelnych opisów?
Wystawiaj w kategorii, w której wiązanie nie jest wymagane.
Czyli musiałbym oszukiwać co do kategorii produktu, tak?
Niekoniecznie. Jest kilka kategorii zbliżonych. Zabytki techniki itp.
Nikt, ale to absolutnie nikt nie będzie szukał tego towaru, który mam na myśli w kategorii zabytki techniki. To absolutnie inna kategoria. To rozwiązanie (łączenie produktów) powinno być po prostu opcjonalne, a nie obowiązkowe. Produktów niemożliwych do powiązania jest cała masa, zwłaszcza w elektronice. I nie są to zabytki techniki bynajmniej.
@cezos_2005 Szukają po nazwie, więc znajdą. Oferowane przez Ciebie towary to są zabytki techniki. Vintage - sam o tym informujesz.
cezos_2005Jest to problem w przypadku produktów unikalnych , może la_nika wskaże Ci właściwą drogę .
Byłbym zobowiązany 🙂
@cezos_2005 Jeśli produktu nie ma w naszej bazie, możesz go dodać podczas wystawiania oferty. W tym celu musisz wypełnić sekcję "Podstawowe parametry".
nat_not , tak ,ale sprawa rozbija się o EAN !!
Proszę w takim razie dostarczyć mi kody EAN do produktów sprzed czasów kodów EAN i jedziemy z tym koksem. 🙂
@cezos_2005 Wielokrotnie informowaliśmy - również tu, na Gadane - w jaki sposób uzyskać kod EAN. Szczegóły znajdziesz w tym artykule.
Ale, abstrahując od żartów. By nie rozbijać waszego systemu. Moglibyście umożliwić wpisanie w tej rubryce (kod EAN) cyferek 000000000, albo ------ (brak) i byłoby cacy.
@cezos_2005 Już wcześniej o tym pisałem aby stworzyć możliwość przydzielenia unikatowego ciągu znaków (na wzór EAN), który byłby indywidualny tylko dla danego sprzedawcy.
Taki sprzedawca pisze jakiś tam wniosek o ten nr argumentując jednocześnie dlaczego nie posiada i nie jest możliwy taki EAN w danym produkcie lub puli produktów.
Oczywiście zastosowanie tu widzę tylko w produktach które nie posiadają stanu jako NOWE. Gdyż pozostałe produkty są często pozbawione lub bardzo trudne, do pozyskania numeru EAN.
Przy takiej numeracji i możliwości dla sprzedawcy allegro jednocześnie zachowałoby swoje różne zalety jakie zyskuje poprzez identyfikacje obecnych towarów związanych z EAN.
Allegro mogłoby spokojnie stworzyć ciąg znaków z zawartymi własnymi informacjami względem nadawania tych numerów. Myślę, ze rozwiązałoby to sporo problemów w sprzedaży towarów nie klasyfikowanych jako nowe.
To jest jakiś pomysł.
tak samo jak ja chcę sprzedać np. ołówki na sztuki i niby skąd mam uzyskać ean!!
@domkar04 Od producenta, jeśli Ty nim jesteś to i tak prędzej czy później będziesz musiał wykupić sobie nr EAN a ci co zrobią to wcześniej będą krok do przodu od konkurencji a ci co sprowadzają jakieś bez markowe podróbki z Chin zostaną na lodzie lub będą się próbowali podczepić do czyjegoś produktu (już się pojawiają tu przypadki gdy ktoś inny używa czyichś kodów EAN 😉
no ale jak producent jest nieznany
@domkar04 W tym problem, bo to prawdopodobnie "szara strefa" Nie płaci podatków itp a tracą na tym wszyscy, producenci, sprzedawcy i konsumenci.
Jednak skądś te "ołówki" się biorą, więc "po sznurku aż do kłębka" i się znajdzie producent 😉