Pani Weroniko,
Otrzymałem kolejną wiadomość zawierającą dokładnie tę samą listę absurdalnych instrukcji (czyszczenie ciasteczek, zmiana hasła itp.), która nie ma żadnego związku z moją sprawą. Dowodzi to tylko jednego: ani Pani, ani poprzednie osoby z obsługi w ogóle nie przeczytały treści mojego zgłoszenia ani historii konwersacji, w której czarno na białym opisany jest problem techniczny i błąd połączenia z zewnętrzną weryfikacją.
Wysyłanie mi po raz kolejny gotowych regułek z taśmy w momencie, gdy publicznie punktuję Państwa niekompetencję, to szczyt lekceważenia klienta. Oczekuję realnej pomocy od kogoś, kto potrafi czytać ze zrozumieniem, a nie maszynki do bezmyślnego wklejania szablonów.
Z poważaniem
A chociaż dla spokoju ducha próbowałeś to zrobić?
Cześć @Client:94532007, z tego co widzę Twoja wiadomość została również wysłana w zgłoszeniu mailowym o numerze 63010386. Zalecam kontynuację sprawy w tym zgłoszeniu.
Cześć Mateuszu,
Odsyłanie mnie do zgłoszenia mailowego nic nie daje, ponieważ tam również otrzymuję tylko automatyczne regułki od botów lub pracowników, którzy nie czytają treści zgłoszenia. Problem dotyczy błędu technicznego po stronie zewnętrznej weryfikacji i utknąłem w martwym punkcie z obsługą.
Liczyłem na to, że tutaj na społeczności uda się uzyskać realną pomoc kogoś, kto podejdzie do tematu indywidualnie, a nie dostanę kolejną formułę "kontynuuj zgłoszenie". Proszę o interwencję i pomoc w rozwiązaniu tego błędu technicznego.
Z poważaniem
Przemysław [edytowano]
@Client:94532007 rekomendujemy te kroki w pierwszej kolejności, ponieważ często pomagają one rozwiązać problemy techniczne oraz mamy takie zalecenia. Jest to również pomocna informacja dla działu technicznego, przy dalszej weryfikacji zgłoszenia.
Widzę, że w zgłoszeniu o numerze 63010386 poinformowałeś, że problem przestał już występować (bez przechodzenia przez zaproponowane kroki). Cieszę się, że finalnie strona działa prawidłowo i problem ustąpił. 🙂
Dzień dobry,
Chciałbym do tego powrócić, ponieważ chociaż w tamtym konkretnym momencie problem chwilowo ustąpił sam, to sytuacja jest dla mnie niejasna i niepokojąca. Brak jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, co było źródłem błędu, sprawia, że obawiam się jego powtórzenia w najmniej oczekiwanym momencie – na przykład podczas składania ważnego zamówienia.
Zależy mi na tym, aby dział techniczny sprawdził logi lub dokładną przyczynę tego zachowania strony, zamiast uznawać sprawę za zamkniętą tylko dlatego, że chwilowo zadziałała. Proszę o rzetelne zweryfikowanie tego zgłoszenia, żebym miał pewność, że wszystko działa stabilnie.
Z poważaniem
Przemysław [edytowano]
Dzień dobry,
Chcę podkreślić, że fakt, iż problem w tamtym momencie na chwilę ustąpił, w żaden sposób nie wyjaśnia jego przyczyny ani nie rozwiązuje problemu na przyszłość. Zgłosiłem konkretny błąd techniczny i oczekuję rzetelnego sprawdzenia, co go wywołało, a nie zbywania sprawy tym, że "samo się naprawiło".
Taka postawa i zamiatanie problemów pod dywan jest niedopuszczalne. Jeśli błąd leży po stronie platformy, to chcę wiedzieć, co jest robione, aby uniknąć jego powrotu. Oczekuję konkretnej odpowiedzi od działu technicznego na temat źródła tego błędu w zgłoszeniu nr 63010386, a nie zamykania dyskusji w ten sposób.
Z poważaniem
Przemysław [edytowano]
Dzień dobry,
Wracam do tematu, ponieważ krótka adnotacja, że problem ustąpił, to dla mnie za mało. Nie po to zgłaszam błąd techniczny i drążę sprawę, żeby zostawiać ją bez dokładnego wyjaśnienia. Skoro sytuacja była na tyle poważna, że zakłóciła działanie serwisu, to domagam się jasnej informacji, co było tego powodem. Będę wracał do tego wątku, dopóki nie otrzymam rzetelnej i merytorycznej odpowiedzi od działu technicznego, a nie tylko zbywania tematu. Proszę o konkretne wyjaśnienie zgłoszenia nr 63010386.
Z poważaniem
[edytowano] Przemysław
Dzień dobry,
Widzę, że próbujecie zbyć sprawę i dalej idziecie w zaparte, ignorując fakt, że zgłaszałem poważny problem techniczny. To, że w pewnym momencie strona na chwilę ruszyła, nie oznacza, że błąd przestał istnieć ani że nie uderzy ponownie w najmniej oczekiwanym momencie.
Oczekuję jasnej, merytorycznej odpowiedzi i przyznania się do tego, że platforma ma usterkę, a nie zamiatania tematu pod dywan i udawania, że wszystko jest w porządku. Nie odpuszczę tego tematu, dopóki nie otrzymam rzetelnego wyjaśnienia od działu technicznego. Czekam na konkretne stanowisko w tej sprawie.
Z poważaniem
Przemysław [edytowano]
@Client:94532007 w zgłoszeniu mailowym zawarłeś informację, że uważasz sprawę za zakończoną - można to zrozumieć, jako zamknięcie zgłoszenia.
Przekazałam temat do działu technicznego, aby zweryfikować przyczynę problemu. Poproszę Cię o cierpliwość, gdy będziemy mieli odpowiedź - wrócimy z informacją.
Proszę nie podawaj danych osobowych, na publicznym forum. [edytowano] proszę nie ponawiaj wpisów na forum, ponieważ nie przyśpieszy to rozwiązania Twojego zgłoszenia. Dublowanie wpisów wprowadza jedynie chaos w wątku. Jest to również niezgodne z regulaminem społeczności i może skutkować nałożeniem ograniczeń.
Dzień dobry,
Dublowanie wpisów nie wynika z chęci robienia chaosu, lecz z braku konkretnych i merytorycznych odpowiedzi na pierwotne zgłoszenie, które przez długi czas było spławiane ogólnymi formułkami. Skoro sprawa została ostatecznie przekazana do działu technicznego, to czekam na faktyczne wyniki tej weryfikacji, a nie na upomnienia regulaminowe. Proszę o informację, kiedy spodziewać się konkretów od techników.
@Client:94532007 niestety nie mam dokładnej informacji, kiedy otrzymamy odpowiedź w sprawie. Na ten moment, mogę jedynie poprosić Cię o cierpliwość, gdy otrzymamy odpowiedź to wrócimy do Ciebie z informacją.
Pani Sandro, dziękuję za informację oraz za przekazanie sprawy do działu technicznego. Chciałbym jedynie uściślić, że moje wpisy miały na celu wyłącznie zwrócenie uwagi na skalę problemu i uzyskanie konkretnych informacji, a nie wprowadzanie chaosu. Oczywiście szanuję zasady panujące w Społeczności i przyjmuję do wiadomości wytyczne dotyczące publikacji postów. Liczę na sprawną informację zwrotną odnośnie do statusu zgłoszenia awarii płatności i wypłat. Pozdrawiam."
Z poważaniem
[edytowano]
@Client:94532007 wracam z informacją. Udało mi się ustalić z działem technicznym, że problem wynikał z jednostkowych, tymczasowych problemów z wyświetlaniem mechanizmu captcha. Po poprawnym rozwiązaniu captchy, wszystko powinno być już w porządku. 😊
Dziękuję za wyjaśnienie oraz sprawdzenie sprawy. Przepraszam za dłuższą odpowiedź – wczoraj nie miałem już jak tego sprawdzić. Potwierdzam, że dzisiaj wszystko działa poprawnie, captcha wyświetliła się prawidłowo i problem całkowicie ustąpił. Dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia!
Z poważaniem
[edytowano]
Dziękuję za odpowiedź. Zauważyłem tę zmianę, gdy wystawiałem ostatnio przedmiot na sprzedaż (próg wskoczył na 49,90 zł, a wcześniej było to 45 zł). Problem polega jednak na tym, że przeszukałem skrzynki i nie dotarła do mnie żadna wiadomość e-mail ani powiadomienie o planowanej podwyżce progu Smart!.
Czy moglibyście wyjaśnić, jak to jest wysyłane i dlaczego część użytkowników dowiaduje się o tym dopiero w trakcie wystawiania oferty? Będę wdzięczny za konkretne wyjaśnienie tej kwestii.
Z poważaniem
[edytowano]
@Client:94532007 o zmianach informowaliśmy w marcu tego roku.
Kupujący korzystają z darmowej dostawy przy zakupach u jednego sprzedającego od 45 zł do automatów paczkowych i punktów odbioru oraz od 65 zł kurierem do momentu trwania obecnej usługi Smart! Gdy ona wygaśnie, mogą ją przedłużyć już tylko na nowych warunkach - przy zakupach od 49,90 zł od jednego sprzedającego darmowa dostawa zarówno do automatów paczkowych i punktów odbioru, jak i kurierem.
Temat: Krytyczna awaria sekcji Finanse – brak dostępu do opłat i wypłat. Problem nawracający!
Cześć,
Mam dość użerania się ze wsparciem technicznym, dlatego piszę tutaj. Czy ktoś z Was też ma problem z dostępem do sekcji „Do opłat i wypłat”?
Od dłuższego czasu nie mogę ani opłacić wyróżnień, ani wypłacić środków ze sprzedaży. Strona po prostu „wisi” – albo białe tło, albo nieskończone ładowanie (kółko). Co gorsza, to nie jest pierwszy raz. Zgłaszałem to już wcześniej, dostałem odpowiedź, że „naprawiono”, a problem po kilku godzinach wrócił. Wygląda to na totalną amatorszczyznę przy obsłudze tak kluczowego modułu, który blokuje mi dostęp do moich własnych pieniędzy i możliwości prowadzenia sprzedaży.
Czy Allegro w ogóle to czyta i planuje to naprawić raz a dobrze, czy mam przyzwyczaić się do tego, że moje finanse są zamrożone przez błędy w Waszym kodzie?
Czekam na rzeczową odpowiedź, a nie kopiuj-wklej od bota. Login: Client 94532007
@Client:94532007 w ostatniej wiadomości w swoim zgłoszeniu napisałeś, że wszystko działa już poprawnie, więc jeśli Twój problem wrócił poproszę o usunięcie ciasteczek i pamięci podręcznej, a następnie przesłanie tutaj pełnych zrzutów Twojego ekranu wraz z widocznym adresem strony i datą oraz godziną.
Dziękuję za wyjaśnienie oraz sprawdzenie sprawy. Przepraszam za dłuższą odpowiedź – wczoraj nie miałem już jak tego sprawdzić. Potwierdzam, że dzisiaj wszystko działa poprawnie, captcha wyświetliła się prawidłowo i problem całkowicie ustąpił. Dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia!
Z poważaniem
[edytowano]