Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szlag mnie trafia jak ludzie oceniają po 1 gwiazdce za koszty wysyłki sugerowane przez allegro.
Czy ktoś z tym w końcu zrobi porządek ???????????????
Wiem kto zrobi... zapewne nikt! **piiip** nie zależy na dużej ilości gwiazdek bo to powoduje, że sprzedający niechcący zostanie Super Sprzedawcą.
@maximpreza niestety temat znany i "lubiany". Zresztą jak nie będzie oceny kosztów to kupujący walnie po obsłudze. Dla wielu nie ma to znaczenia, czy chodzi o czas doręczenia, koszt, czy obsługę, czy nawet zakupiony produkt. Jak się chce dokopać sprzedawcy, sposób zawsze się znajdzie.
Jest tu już całkiem sporo takich tematów. Allegro nie robi (i nie zrobi) z tym nic, bo mają taką, a nie inną wizję prowadzenia swojego biznesu. Kupujący ze statusem świętych krów i sprzedawcy, którzy muszą często wybierać pomiędzy godnością, a zarobkiem. Bo są zmuszani do włażenia w zad kupującym. Tak to wygląda i nic się od lat nie zmienia. Jedyne, co możesz zrobić, to pogodzić się z tym, albo znaleźć alternatywę.
Ustaw darmową wysyłkę i będzieszmiał po problemie
A co powiesz na takich sprzedających, którzy świadomie i celowo zawyżają przesyłke. Jedna sztuka kurierem 25 zł, 25 sztuk 49 zł. Waga 2 kg. Zwykły śmiertelnik, taki jak ja wysłał dzis paczkę tym samym kurierem, czyli DPD, o wadze ponad 10 kg, wartości 3000 zł i opcja ostrożnie za 25 zł. Nie mam oczywiście żadnyej umowy z DPD, zwykły klient z ulicy. To jest OK ? Oczywiście nie pochwalam dawania 1 gwiazdki za koszt przesyłki w cenie sugerowanej przez allegro, bąź wynikającej z cennika przwoźnika i allegro powinno w takiej kwestii inteweniowac, ponieważ jest to krzywdzące dla ogólnej oceny sprzedawcy. Ja zawsze daję 5 *****
@bajcia od dzisiaj allegro będzie jeszcze wspierać takich kombinatorów, bo będzie prowizja od tej wysyłki, wiec serwis dodatkowo zarobi na robieniu ludzi w konia.
@bajcia nikt Cię nie zmusza aby kupować u takich sprzedawców. Sam omijam takich ludzi. Jednak to zwykłe sk...ństwo jeśli klient daje Ci 1 czy 2 gwiazdki za paczkomat za 8,99zł gdzie KAŻDY sprzedawca już wcześniej DOPŁACAŁ do takiej przesyłki. Bo tyle samo płaciliśmy Inpostowi, ale karton czy kopertę musieliśmy kupić, taśmę, poświęcić czas na pakowanie i odprowadzić do urzędu skarbowego podatek od kosztu wysyłki bo jest on normalnie ujęty na paragonie! Ale o tym **piiip**ne Janusze zapominają!!!!
O ile mi wiadomo to sprzedaż na Allegro nie jest obowiązkowa. Jak się komuś tu nie podoba zawsze może iść sprzedawać na targach, bazarkach czy inszych festynach.
A jak już chce tu sprzedawać to grzecznie akceptuje regulamin i cieszy się zarabianiem.
PS
Strasznie dużo tu macie na forum januszy i tego typu troli co nawet za komentarze chcą do sądu pozywać xD
Haloo jest na sali psychiatra xDD
Oczywiście, że to jest PATOLOGIA, z którą Allegro dawno powinno zrobić porządek.
Przykład mój, sprzed dosłownie kilku minut. Dostałem takie noty:
|
Staram się omijać szerokim łukiem, ale niektóre produkty nie są oferowane przez wielu przedawców. Czasami wole zapłacić więcej i kupić w pewnym źródle. I zawsze uczciwie "nagradzam" sprzedawców. Przeważnie maksimum, bo skoro towar wysłany w odpowiednim czasie, albo mail z zapowiedzia opóźnienia wysyłki spowodowanej czymś istotnym, to dlaczego mam obnizyc, skoro wartość przesyłki jest na poziomie i można wypełnic paczke do oporu, to kolejne *****, skoro towar jest zgodny z opisem, to nie moge dac mniej jak *****, bo na jakiej podstawie.
Ta ocena ewidentnie jest krzywdząca. Skoro nie doszło do wysyłki, czyli transakcji nie ma, to w ogóle nie powinna istnieć. Chamstwo i tyle.
@bajcia a wystarczyłoby wprowadzić ograniczenie, że k\jeśli klient robi zwrot, odstepuje od umowy, czy jej nie finalizuje nie ma możliwości oceny transakcji. Bo i w jakim celu to robi, żeby sobie ulżyć, na jakiej podstawie ocenia przedmiot i wysyłkę, skoro przedmiotu nie dostał, a wysyłka nie została zrealizowana ??
to jest dobry pomysł. Ale ja jako kupujący nie mam na to wpływu, moge co najwyżej poprzec działania sprzedających w tej kwestii bo są słuszne.