Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient oznaczył dyskusje jak nierozwiązaną mimo, że mieliśmy jeszcze czas na podjęcie decyzji reklamacyjnej, odjęto nam w panelu jakości sprzedaży 80 punktów, klient zakończył dyskusje ale dostaliśmy informację, że minusowe punkty nie zostaną anulowane. Jakim prawem mamy ponosić konsekwencje czegoś, co NIE BYŁO NASZYM BŁĘDEM??????
@sportcenter2010 podaj mi proszę numer dyskusji, której dotyczy ta sytuacja.
101323/2025
@sportcenter2010 to nie jest numer dyskusji, ale w takim razie może być też numer zamówienia, którego dotyczy dyskusja.
To jest numer oferty, a nie numer zamówienia, ani numer dyskusji.
@sportcenter2010 tak jak napisał @Halfrunt to nie jest numer zamówienia, ale podaj mi proszę w takim razie chociaż login kupującego.
asiorekk2
@sportcenter2010 dziękuję, już ją odnalazłam, ale odjęliśmy punkty zgodnie z zasadami. W przypadku reklamacji, na wydanie decyzji masz 14 dni, ale od chwili zgłoszenia, a nie przyjęcia towaru.
Więc jeśli klient odeśle buty 13 dnia to mam jeden dzień na podjęcie decyzji??? Dlaczego działa to tak, że klientowi wolno wszystko, a sprzedawca musi potem ponosić konsekwencje takich zachowań? Przecież też obejmują nas jakieś procedury i rzeczoznawca potrzebuje czasu na analizę i podjęcie decyzji
@sportcenter2010 według założeń polskiego prawa tak.
Witam serdecznie, zgodnie z polskim prawem sprzedawca ma 14 dni na wydanie decyzji, jeżeli klient odsyła buty czy inny towar w 13 dniu to wtedy Pan jako sprzedawca w dniu 13 lub maksymalnie 14 reklamacje ODRZUCA, jako powód podaje brak możliwości zapoznania się z reklamowanym towarem, a reklamacja zostaje ponownie otwarta po otrzymaniu przez Pana towaru i rozpatrza Pan reklamacje ponownie, ale od momentu zgłoszenia musi w 14 dni być decyzja. Tak to wygląda jak klient nie odsyła w ogóle towaru albo robi to na sam koniec
1. Zgłoszenie reklamacji
2. Wysyłka pod koniec terminu
3. Odrzucenie w 13 lub 14 dniu
4. Ponowne otwarcie reklamacji po odbiorze towaru
5. Uznanie bądź ponowne odrzucenie po zapoznaniu się z towarem.
Pozdrawiam
Dziękuje, w końcu jakaś pomocna odpowiedź 🙂