anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

odmowna decyzja zwrotu, kto płaci za przesyłkę? Zwrot zwrotu towaru do klienta.

alleloombard1140
#2 Obserwator#

Klient zwrócił uzywany towar, jako wadliwy. Po sprawdzeniu okazało się, że wszystko działa w 100%. Odmowna decyzja zwrotu środków za sprzęt. Kto płaci za wysyłkę do klienta?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

mdrogeria
#21 Demiurg#

@alleloombard1140 odrzucasz reklamację i wzywasz klienta do odebrania rzeczy

oznacz moderatorów

alleloombard1140
#2 Obserwator#

mogę odeslac za pobraniem ?

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@alleloombard1140 w mojej opinii to najgorsze rozwiązanie. Zastosuj radę mdrogeria i wezwij kupującego do odebrania przedmiotu we własnym zakresie. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@alleloombard1140 zaczekaj aż klient odniesie się do Twojej decyzji , odrzucenie reklamacji nie oznacza końca jej procedury .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Może napisz czy zwrócił, czy złożył reklamację bo to ważne.

oznacz moderatorów

alleloombard1140
#2 Obserwator#

zgłosił zwrot towaru, odesłał do nas. Po odmownej decyzji zwrotu srodków właśnie utworzył dyskusję

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@alleloombard1140 napisz coś więcej bo jak to odstąpienie to nie możesz odmówić poza kilkoma wyjątkami 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

alleloombard1140
#2 Obserwator#

Klient zgłosił zwrot towaru z powodu uszkodzenia. Chodzi o grę. opis problemu : gry nie da się zainstalowac. Po otrzymaniu zwrotnej przesyłki sprawdzilismy gre i jest w pełni sprawna.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@alleloombard1140 Czy w tym przypadku, klient może zwrócić produkt, skoro jest zapisany na nośniku materialnym? Tak, ale zgodnie z art. 38 pkt 9 Ustawy o prawach konsumenta, tylko w przypadku, kiedy opakowanie nie zostało otwarte po dostarczeniu produktu.

Załącz w dyskusji dowody na to ,że produkt jest sprawny , zaciśnij mocno zęby i odeślij na swój koszt , poinformuj o tym wcześniej klienta .... to moja rada 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@alleloombard1140 w tym przypadku czy to reklamacja ( sprawna ) czy odstąpienie ( produkt wyłączony ze zwrotów ) nie ma znaczenie więc poproś o odebranie produktu 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów