Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Was,
Dnia 13go października w rozliczeniach Allegro - opłaty dodatkowe DPD pojawiła się niepokojąca Nas kwota 🙂 a mianowicie 3 razy zostały naliczone opłaty do jednej wysyłki w kwotach: 159,00 zł, 19,99 zł oraz 29,99 (Dopłata do paczki o wadze od 50 do 100 kg)
Wysłany był amortyzator wystawiony za 244zł.... Po weryfikacji został on zapakowany jak kazdy amortyzator, który wysyłamy i nie bylo nigdy z tym problemu. Dodam że waga takiej paczki to dokładnie 4,15 kg...
Oczywiscie była reklamacja, oczywiscie odrzucona. Oczywiscie bylo odwolanie, oczywiscie tez odrzucone...
Czy Allegro pomaga w rozwiązywaniu takich spraw?
przecież jeden amortyzator nie wazy 50kg jak to opisało DPD....
@Auto_Partner_SA, bardzo mi przykro, natomiast, jeśli została złożona reklamacja oraz odwołanie, nie możemy zrobić tego ponownie.
kolejny raz Nam przyszła decyzja, że reklamacja jest odrzucona. Czy Allegro ze swojej strony może podjąć interwencję?
"W odpowiedzi na zgłoszenie informuję, iż decyzja zostaje podtrzymana. Jak informowaliśmy waga i wymiary przesyłek zostały zweryfikowane na sorterze."
My rowniez mamy wagę przy pakowaniu paczek. Towar ważył 4,15 kg, DPD zaliczyło Nam to jako 50 - 100 kg(!) Moze trzeba zglosic im poprawkę, że mają uszkodzony sorter bo to co wyprawiają jest po prostu śmieszne ....
Dzwoń na infolinie do przewoźnika
jak widać allegro nie potrafi zadbać o sprzedających korzystających z wysylek allegro
Zbliża sie okres zakupowego szalenstwa i takich dopłat niestety bedzie wiecej
DPD nie posiada nawet protokołu weryfikacyjnego, automat oznacza jako NS i po sprawie
osobiście robie zdjecia kazdej paczki nadawanej za posrednictwem DPD by miec podkladke i w ten sposob ratuje "kilka" złotych rocznie
Uważajcie na nich bo zamiast zarobić 50zł to stracicie 200zl jak zalozyciel tematu
My również mamy zapis z kamery jak została zapakowana paczka oraz kg, które zawsze jest u Nas zaczytywane bezpośrednio z wagi do Naszego systemu.
Niestety nawet to nic nie daje gdyz DPD "weryfikuje paczki AUTOMATYCZNIE na Sorterze" i My nie mamy tu nic do gadania. No cóż - pozostaje sie odwoływać dalej, może "upierdliwością" coś wskóramy jeśli inaczej się nie da 🙂
@Auto_Partner_SA popełniliście błąd, który możecie naprawić
jeżeli ta kwota pojawiła sie w rozliczeniach na allegro
to jedynym miejscem gdzie należy złożyć reklamację jest allegro
to nie dpd pobrało ci kwotę wpłaty tylko allegro - ty wysyłałes towar zgodnie z umową allegro
niech allegro udowodni zasadność naliczenia opłaty dodatkowej
i poda nadliczbowe wymiary przesyłki
@mr_oma czy ty sugerujesz sprzedawcy, że nie może złożyć reklamacji do allegro?
hmm, na Allegro czytam, że reklamacje składam z pełnomocnictwem przez "formularz na stronie DPD" i tam tez mnie kieruje link - na stronę Przewoźnika.
O praktykach DPD było tu już sporo artykułów na forum .Doliczanie kosztów do wysyłek robi się u nich przykrym standardem a najgorsze jest to że ta jak i inne firmy kurierskie zwykle odrzucają wszystkie reklamacje z tym związane .
złóż reklamację nie wywiązanie sie przez allegro z umowy
użyj innego formularza
allegro sprytnie przerzuca odpowiedzialność na firmy trzecie
a jest pośrednikiem ale to z allegro zawarłeś umowę na wysyłki
jakbys wysyłał przez sendi ty czy jakies fur gonetki to gdzie byś składał reklamację?
ja też wysyłam przez allegro dpd i reklamację skłądam do allegro bo nie mam z dpd żadnej umowy
nie ma czegos takiego w przepisach jak pośrednictwo w składaniu reklamacji - jeżeli sie mylę to proszę zacytować przepsiy
no tak... nie mamy umowy z DPD tylko Allegro.... masz jakiś link do reklamacji typowo w Allegro? Jeśli tak podeślij, proszę.
U mnie DPD nie uznało żadnej reklamacji 😞