jak w temacie, odrzucony wniosek o rabat transakcyjny, Kupująca nie odebrała przesyłki, zainicjowała dyskusję i oczywiście zwróciliśmy środki, a Allegro zakończyło dyskusję, jak zostało napisane "w związku z rozwiązaniem problemu", ...skoro Allegro wie, że zwróciliśmy środki i problem został rozwiązany, to dlaczego odrzuca wniosek o rabat transakcyjny? przecież informacja o rozwiązanym problemie jest od Allegro, odrzucenie wniosku też jest od Allegro i jedno z drugim jest w sprzeczności.
numer zamówienia:
61f0e750-dd2d-11f0-9241-a36a22fe34a3
identyczna sytuacja z innym zamówieniem:
fa06c630-dd9c-11f0-8663-5f14c754b6a7
przecież skoro Kupujący inicjuje dyskusję z powodu braku zwrotu środków, bowiem przesyłki nie odebrał, to żądanie zwrotu środków jest równoznaczne z odstąpieniem od umowy, tym bardziej, że Allegro widzi zwrot wpłaty, informuje o tym w tekście dyskusji i zamyka dyskusję "w związku z rozwiązaniem problemu", ...jeśli w takim przypadku, odmówimy zwrotu środków, będzie ŹLE, a Allegro zwróci środki z Allegro Protect, obciąży nas i poniesiemy inne konsekwencje, zatem będziemy "w plecy", ale jeśli zwrócimy środki, też będzie ŹLE, bo wówczas poniesiemy konsekwencje w formie odrzucenia wniosku o rabat transakcyjny i też będziemy "w plecy", ...sztos.
Przy dyskusji z automatu odrzucają, musisz wówczas się odwołać za pomocą linka w majlu, zwykle szybko zwracają.
przecież to nonsens, bardzo brzydko się bawią, zapewne liczą, że Sprzedający przegapi odrzucenie wniosku? ...swoją drogą, w takich wypadkach zamiast z zapałem proponować w dyskusji pomoc w pogrążeniu Sprzedającego, powinni upominać Kupującego, że nie złożył oświadczenia o odstąpieniu od umowy i Sprzedający ma prawo do naliczenia opłaty za przechowywanie własności Kupującego, ...od czego, też naliczyliby sobie prowizję 🙂
@more_poland Nie sądzę by coś z tym zrobili.
Dodaj sobie do ulubionych link: https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/odwolanie-od-decyzji-o-rabacie-transakcyjnym
Tutaj widzisz wszystkie odrzucone wnioski i to na kilka miesięcy w tył, nic nie przeoczysz jak raz na 1-2 miesiące wejdziesz i spojrzysz 🙂