anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odsprzedaż produktu po rozwiązanej dyskusji

inemaya
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Próbowałam odszukać temat o podobnej tematyce, lecz bezskutecznie.

Kupiłam jakiś czas temu produkt od osoby prywatnej, z racji tego, że jego stan faktyczny nie zgadzał się z opisem, a sprzedający nie zgodził się na zwrot stworzyłam dyskusję, która została już rozwiązana.

Ponieważ rzecz jako uszkodzona nie jest mi potrzebna, chciałabym ją sprzedać po kosztach - może ktoś ją wykorzysta. Czy mogę tak zrobić? Czy może jest potrzebny jakiś okres posiadani tej rzeczy przeze mnie, aby było to zgodne z regulaminem Allegro lub prawem?

Pozdrawiam!

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

@inemaya skontaktuj się ze sprzedawcą , to nie go należy decyzja w sprawie własności do przedmiotu . 

oznacz moderatorów

inemaya
#7 Wielbiciel#

Początkowo chciałam się dogadać i zwrócić mu produkt na zasadach rękojmi ze względu na istotność wady, jednak nie dostałam od niego żadnej odpowiedzi. Czy mimo wszystko powinnam się z nim skontaktować i zapytać o decyzję?

Aha, jeśli to ważne, Allegro włączyło się w dyskusję i dostałam zwrot środków z Allegro Protect, sprzedający nie został obciążony kosztami.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Dla pewności zapytaj Allegro, pewnie nie chcą tego ale masz dowód.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@inemaya w takim przypadku najprawdopodobniej allegro obciążyło sprzedawcę kwotą równą rekompensacie , może się okazać ,że będzie domagał się zwrotu produktu . Napisz mu wiadomość - kiedy - gdzie i w jakich godzinach może go sobie odebrać wyznaczając rozsądny termin  i zaczekaj na reakcję . 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jak się rozwiązała sprawa własności, jak Allegro zwróciło Ci środki z Allegro Protect to najpierw zapytaj co zrobić z tym przedmiotem, a jak sprzedajacy zwrócił Ci rekompensatę zapytaj jego, inaczej >jak chcesz coś sprzedać musisz być właścicielem czegoś.

oznacz moderatorów