anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oferta błędnie powiązana z produktem przez innego sprzedającego

mi_latajka
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Jako firma produkująca wózki dziecięce MIKADO, zgłosiliśmy ogłoszenie innego producenta https://allegro.pl/oferta/wozek-dla-blizniat-duet-lux-gold-3w1-32-kolory-11602407977 ponieważ jest ona przez nazwę WÓZEK DLA BLIŹNIĄT MIKADO GOLDSTAR 3w1 powiązana z naszym produktem.

(https://allegro.pl/oferta/wozek-blizniaczy-mikado-goldstar-77-cm-3w1-9926095738)

Sprzedający wozkielcar powiązał produkowany przez siebie wózek z naszym, czym wprowadza nabywców w błąd. W opisie aukcji pisze: "Witamy na aukcji internetowej firmy ELCAR - manufaktury wózków dziecięcych.Przedmiotem aukcji jest wózek głęboko-spacerowy DUET LUX GOLD..." - ani słowa że to wyrób firmy MIKADO. 

Allegro nie reaguje na zgłoszenie aukcji. Sprzedający to firma konkurencyjna, z którą nie chcemy mieć nic do czynienia.

Czy Allegro może zainterweniować w naszej sprawie?

MIKADO - Michał Latajka

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

xyz96
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mi_latajka dziękuję za Twoją wiadomość! Zgłosiłam to do działu produktyzacji, gdy tylko otrzymam odpowiedź, wrócę tutaj z informacją. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mi_latajka
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry.

Minęły dwa dni, oferta nie będąca naszej produkcji nadal powiązana z naszym produktem.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mi_latajka dzień dobry, rozumiem zdenerwowanie i przepraszam, że musicie czekać. Jeszcze to wyjaśniam, gdy tylko otrzymam odpowiedź, na pewno tutaj wrócę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mi_latajka gotowe. Odpieliśmy błędnie podpiętą ofertę i już nie jest połączona z Twoim produktem w katalogu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mi_latajka
#7 Wielbiciel#

Dziękuję, problem jednak nie jest do końca nadal rozwiązany.

Sprzedający dopisał markę MIKADO w ofercie, co jest oszustwem.

https://allegro.pl/oferta/wozek-dla-blizniat-duet-lux-gold-3w1-32-kolory-11602407977

Czy Państwo możecie na to zareagować, czy sprawą musi zająć się nasz radca prawny?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mi_latajka dziękuję za wiadomość! Zgłosiłam to do odpowiedniego działu, gdy tylko otrzymam od nich odpowiedź, wrócę tutaj! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mi_latajka
#7 Wielbiciel#

Sprzedający przysłał nam odpowiedź:

"Witam

Nie dodawałam przy wystawianiu aukcji katalogu produktu i allegro samo dodało do innego podobnego produktu.
Po 12 godzinach od wystawienia aukcji nie można zmienić katalogu produktu.
Można tylko zgłosić błąd do allegro
Pozdrawiam
Klaudia
[edycja]"

Czy mamy ponownie zgłosić aukcję? Jak wynika z treści wiadomości, sprzedający nie uważa żeby popełnił błąd i sam nie zamierza go naprawić, jednocześnie nie zaprzecza, że jest pomyłka w aukcji.
oznacz moderatorów

mi_latajka
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mi_latajka oferta nie jest powiązana z katalogiem produktów. Sprawę użycia nazwy marki Mikado skierowałam do odpowiedniego działu i oferta jest weryfikowana, więc nie ma potrzeby zgłaszania jej ponownie.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

To częsty problem na allegro a ta produktyzacja to jego przyczyna .

oznacz moderatorów

atechnik_sklep
#14 Krzewiciel#

Zgłaszam czasem i co? I nic! Jak było błędnie tak jest.
Mam produkt, który ma właściwy EAN (z katalogu producenta) ale został dodany później niż błędny produkt z tym samym EAN.

Mimo zgłoszeń dalej jest źle i ten wcześniejszy produkt jest linkowany z moim.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@atechnik_sklep podaj mi proszę numer oferty (tej błędnie podpiętej) oraz kod EAN produktu. Postaram się to wyjaśnić. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

jako producent możesz bronić swoich praw

w sądzie bo może to być czyn nieuczciwej konkurencji lub podobny

adwokat z pewnością poda Ci podstawy prawne

np: poprzez pozwanie allegro

lub

nieuczciwego sprzedawcę

oznacz moderatorów