Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Problem jest prosty, mam wiele produktów w różnych wariantach (głównie inne kolory) które posiadają ten sam kod EAN.
Dla przykładu masa plastyczna pakowana osobno, 12 różnych kolorów. Każdy kolor posiada ten sam kod EAN. Mogę wystawić 5 ofert z tym samym EANem i połączyć je w ofercie wielowariantowej. Jak mam wystawić pozostałe 7 kolorów?
Dawniej można było wystawić tyle wariantów tej samej oferty ile się chciało, a teraz co mam zrobić z pozostałymi produktami?
Ok teoretycznie można zrobić 1 aukcje na której wstawi się zdjęcia wszystkich kolorów i poprosi kupującego o wybór podczas zakupu w komentarzu. Tylko że:
Problem jest coraz bardziej uciążliwy, bo wiele produktów posiada ten sam EAN ale inny wzór/kolor/bohatera itd. jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Można gdzieś dodać pozostałe warianty kolorów bez wystawiania nowych aukcji? Których się nie da wystawić bo można ich mieć jedynie 5.
@Mikleks To, co opisujesz to warianty ofertowe, można było połączyć oferty w warianty, natomiast teraz skupiamy się na wariantach produktowych. Nie możesz ich stworzyć dlatego, że niewłaściwie tworzysz oferty. Kod EAN to parametr identyfikujący produkt. Jeśli posiadasz produkty w różnych kolorach, to oznacza, że nie są tym samym produktem, zatem powinny posiadać odrębne kody EAN.
Powinny mieć inny, ale nie posiadają.
Mamy podobny problem - chociażby z serwetkami stołowymi - kilkadziesiąt wzorów, wszystkie mają ten sam kod EAN - np kwiaty mają jeden kod, ale wzorów dwadzieścia, Bożonarodzeniowe - jeden kod EAN, wzorów czterdzieści.