anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ograniczenia na koncie, nie można wystawić nowych ofert...

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Witam, jak w temacie, zostało nałożone ograniczenie na moim koncie z tytułu zadłużenia- i tu powstaje kolizja gdyż nie mam żadnego zadłużenia a monit który się wyświetla tyczy się innego konta allegro z którym nie mam nic wspólnego, nie mam pojęcia kto to jest... allegro nic z tym od wczoraj nie zrobiło co za tym idzie naraża mnie na straty gdyż nie mogę wystawić żadnej oferty- paranoja, nikt w tej sprawie nic nie robi...

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@alga-gps  z ich odpowiedzi wynika, że masz trzy konta, a podali Ci nazwę tego trzeciego🤔

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Nie podadzą , niżej treść ostatniej wiadomości... Szok- jak nie mam 3 kont ludzie, nigdy nie miałem a na kontach mam uwierzytelnienie 2 składnikowe😤   ostatnia wiadomość to:  Powiązania niejawne z innymi użytkownikami Allegro – nie mogą zostać ujawnione ze względu na bezpieczeństwo Serwisu oraz ochronę danych osobowych innych osób.

Jeśli zdecyduje się na skierowanie sprawy do sądu – wówczas przekażemy uprawnionej instytucji informacje niejawne o podstawach podjęcia wobec Pana działań.

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

i jeszcze takie coś, przecież to trzeba usiąść i płakać:  Jak już wspominałam, nie podejmiemy działań, dopóki na koncie powiązanym sprawy nie zostaną uregulowane. Zweryfikujemy możliwość podjęcia działań tylko i wyłącznie po spłacie zadłużenia na koncie powiązanym.

Podkreślałam również, że nie ma technicznej możliwości, aby powiązania między kontami zneutralizować. Nie wskażę Panu również sposobów, w jaki weryfikujemy powiązania, są to wewnętrzne procedury. 

Ograniczenia na Pańskim koncie pojawiły się zgodnie z pkt. 8.7. regulaminu Serwisu

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Współczujemy i sądząc po postach to możesz się tego odblokowania nie doczekać. Bywały tu akcje gdzie konto zadłużone wpłaciło i zostało odblokowane, a konto powiązane (też obce) pozostało zablokowane lub oba nigdy nie zostały odblokowane.

Prawdopodobnie to ktoś np.: zarejestrowany pod tym samym adresem, sąsiad korzystający z neta, rodzina na której necie się zalogowałeś lub odwrotnie, konto pracownika logującego się w pracy na inne konto itp... Ach i bywały akcje że takie powiązanie wykrywali po kilku latach od np odejścia pracownika z firmy. Pamiętam kiedyś u jakiejś kobiety chodziło o konto byłego męża  gdzie z 8 lat po rozwodzie byli...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

To straszne że nawet nie mogę się dowiedzieć kto to jest...

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@alga-gps tylko wspomnę, że w temacie tej sprawy konieczny jest kontakt mailowy. Tu nie otrzymasz odpowiedzi w kwestii tego ograniczenia.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

to co przesyłam to treści wiadomości mailowych... Niestety już nikt dziś nie odpisuje na moje maile. Dziś prosiłem w nich o wystosowanie wezwania do zapłaty dla tego "powiązanego konta" 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@alga-gps nadałem sprawie priorytet i obserwuję Twoje zgłoszenie, żebyś dostał jak najszybciej odpowiedź.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Dziękuję

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Niestety od paru godzin już jestem olewany- dziś nikt już do mnie w tej sprawie nie odpisał... 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@alga-gps rozumiem, że sprawa jest ważna, natomiast napisałem Tobie, że nadałem sprawie priorytet. Proszę o cierpliwość, otrzymasz dzisiaj od nas maila w tym temacie. Nikt Ciebie nie olewa.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Teraz już wiem że to ewidentna wina albo wewnętrznego programu allegro który steruje wszystkim. otóż właśnie wystawiłem bez problemu 1 nową ofertę a druga została zablokowana ze znanych przyczyn. Coś uwalone jest programowo i niestety padło na mnie, czekam na rozwiązanie tej żenującej sytuacji...

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@alga-gps dublowaniem wiadomości do nas nie przyśpieszysz naszej odpowiedzi. Nadal proszę o cierpliwość, bo sprawa jest konsultowana i otrzymasz od nas wiadomość mailową.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo że zajmujecie się tą sprawą, gdyż nasza rodzima mała firma może wkrótce splajtować. Miłego dnia

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@gdvorek  chciałbym tylko przypomnieć, że tam też jest wszystko tajne/poufne i również nie otrzymał odpowiedzi

oznacz moderatorów

TechartGSM
#12 Orędownik#

Mega podejście serwisu, bez kitu. Powinno to działać raczej w drugą stronę - pełna informacja na ten temat. Jak można się ustrzec podobnej sytuacji skoro nie wiadomo czego się wystrzegać?

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Jeżeli sytuacja się nie zmieni to nasza firma szybko zbankrutuje, Marka którą budowaliśmy od 2011r przestanie istnieć... 😓 Nawet nie wiem komu za to podziękować. Zostawiliśmy tu setki tysięcy złotych na prowizję i abonamenty... Żal jak zostaliśmy potraktowani😡

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Pozostaje tylko prawnik...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

chmielna12
#11 Animator#

Po pierwszym kontakcie z DB Allegro jeśli jesteś pewny swojej racji to od razu uderzaj do prawnika. To jest najszybsze rozwiązanie, bo kancelaria skontaktuje się z działem prawnym allegro, który stoi nad DB.

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Oczywiście że jestem pewien, inaczej nie robił bym zamieszania. Mi się to w głowie nie mieści jak może dojść do tak absurdalnej sytuacji...

oznacz moderatorów