Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jak w temacie, zostało nałożone ograniczenie na moim koncie z tytułu zadłużenia- i tu powstaje kolizja gdyż nie mam żadnego zadłużenia a monit który się wyświetla tyczy się innego konta allegro z którym nie mam nic wspólnego, nie mam pojęcia kto to jest... allegro nic z tym od wczoraj nie zrobiło co za tym idzie naraża mnie na straty gdyż nie mogę wystawić żadnej oferty- paranoja, nikt w tej sprawie nic nie robi...
@alga-gps z ich odpowiedzi wynika, że masz trzy konta, a podali Ci nazwę tego trzeciego🤔
Nie podadzą , niżej treść ostatniej wiadomości... Szok- jak nie mam 3 kont ludzie, nigdy nie miałem a na kontach mam uwierzytelnienie 2 składnikowe😤 ostatnia wiadomość to: Powiązania niejawne z innymi użytkownikami Allegro – nie mogą zostać ujawnione ze względu na bezpieczeństwo Serwisu oraz ochronę danych osobowych innych osób.
Jeśli zdecyduje się na skierowanie sprawy do sądu – wówczas przekażemy uprawnionej instytucji informacje niejawne o podstawach podjęcia wobec Pana działań.
i jeszcze takie coś, przecież to trzeba usiąść i płakać: Jak już wspominałam, nie podejmiemy działań, dopóki na koncie powiązanym sprawy nie zostaną uregulowane. Zweryfikujemy możliwość podjęcia działań tylko i wyłącznie po spłacie zadłużenia na koncie powiązanym.
Podkreślałam również, że nie ma technicznej możliwości, aby powiązania między kontami zneutralizować. Nie wskażę Panu również sposobów, w jaki weryfikujemy powiązania, są to wewnętrzne procedury.
Ograniczenia na Pańskim koncie pojawiły się zgodnie z pkt. 8.7. regulaminu Serwisu
Współczujemy i sądząc po postach to możesz się tego odblokowania nie doczekać. Bywały tu akcje gdzie konto zadłużone wpłaciło i zostało odblokowane, a konto powiązane (też obce) pozostało zablokowane lub oba nigdy nie zostały odblokowane.
Prawdopodobnie to ktoś np.: zarejestrowany pod tym samym adresem, sąsiad korzystający z neta, rodzina na której necie się zalogowałeś lub odwrotnie, konto pracownika logującego się w pracy na inne konto itp... Ach i bywały akcje że takie powiązanie wykrywali po kilku latach od np odejścia pracownika z firmy. Pamiętam kiedyś u jakiejś kobiety chodziło o konto byłego męża gdzie z 8 lat po rozwodzie byli...
To straszne że nawet nie mogę się dowiedzieć kto to jest...
@alga-gps tylko wspomnę, że w temacie tej sprawy konieczny jest kontakt mailowy. Tu nie otrzymasz odpowiedzi w kwestii tego ograniczenia.
to co przesyłam to treści wiadomości mailowych... Niestety już nikt dziś nie odpisuje na moje maile. Dziś prosiłem w nich o wystosowanie wezwania do zapłaty dla tego "powiązanego konta"
@alga-gps nadałem sprawie priorytet i obserwuję Twoje zgłoszenie, żebyś dostał jak najszybciej odpowiedź.
Dziękuję
Niestety od paru godzin już jestem olewany- dziś nikt już do mnie w tej sprawie nie odpisał...
@alga-gps rozumiem, że sprawa jest ważna, natomiast napisałem Tobie, że nadałem sprawie priorytet. Proszę o cierpliwość, otrzymasz dzisiaj od nas maila w tym temacie. Nikt Ciebie nie olewa.
Teraz już wiem że to ewidentna wina albo wewnętrznego programu allegro który steruje wszystkim. otóż właśnie wystawiłem bez problemu 1 nową ofertę a druga została zablokowana ze znanych przyczyn. Coś uwalone jest programowo i niestety padło na mnie, czekam na rozwiązanie tej żenującej sytuacji...
@alga-gps dublowaniem wiadomości do nas nie przyśpieszysz naszej odpowiedzi. Nadal proszę o cierpliwość, bo sprawa jest konsultowana i otrzymasz od nas wiadomość mailową.
Dziękuję bardzo że zajmujecie się tą sprawą, gdyż nasza rodzima mała firma może wkrótce splajtować. Miłego dnia
@gdvorek chciałbym tylko przypomnieć, że tam też jest wszystko tajne/poufne i również nie otrzymał odpowiedzi
Mega podejście serwisu, bez kitu. Powinno to działać raczej w drugą stronę - pełna informacja na ten temat. Jak można się ustrzec podobnej sytuacji skoro nie wiadomo czego się wystrzegać?
Jeżeli sytuacja się nie zmieni to nasza firma szybko zbankrutuje, Marka którą budowaliśmy od 2011r przestanie istnieć... 😓 Nawet nie wiem komu za to podziękować. Zostawiliśmy tu setki tysięcy złotych na prowizję i abonamenty... Żal jak zostaliśmy potraktowani😡
Pozostaje tylko prawnik...
Po pierwszym kontakcie z DB Allegro jeśli jesteś pewny swojej racji to od razu uderzaj do prawnika. To jest najszybsze rozwiązanie, bo kancelaria skontaktuje się z działem prawnym allegro, który stoi nad DB.
Oczywiście że jestem pewien, inaczej nie robił bym zamieszania. Mi się to w głowie nie mieści jak może dojść do tak absurdalnej sytuacji...