Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mieliśmy kilka produktów nieużywanych, z uszkodzonymi opakowaniami, którym zwykle przypisujemy stan „powystawowy” lub „po zwrocie”, z przypisanym stanem „nowe”, ponieważ jedyne dostępne opcje to „nowe” lub „używane”. W opisach dokładnie zaznaczyliśmy, że są to produkty powystawowe i mają uszkodzone opakowania. Oczywiście dodaliśmy także zdjęcia pokazujące stan produktów.
Wszystkie te aukcje zostały zamknięte z powodu:
,,Wskazana wartość parametru Stan w Twojej ofercie nie pokrywała się z informacjami zawartymi w opisie przedmiotu.''
Nie jest to dla nas problem - w pełni rozumiemy taką decyzję. Chciałem się jednak dowiedzieć, w jaki sposób możemy wystawiać takie produkty zgodnie z regulaminem, więc napisałem wiadomość do Allegro.
Nie była to nasza pierwsza wiadomość - wielokrotnie pisaliśmy do allegro z różnymi problemami i spotykaliśmy się zarówno z odpowiedziami bardzo dobrymi i merytorycznymi, jak i odpowiedziami w postaci formułek z ewidentnym brakiem czytania treści naszych zgłoszeń. Jednak w tym przypadku rozmowa bardziej przypominała rozmowę z Botem Aliną niż z człowiekiem.
Wysłałem wiadomość z kilkoma konkretnymi pytaniami. W odpowiedzi dostałem oczywiście typową formułkę, całkowicie ignorującą zadane pytania, za to bardzo dobrze odpowiadającą na pytania, o które nikt nie pyta. Poprosiłem więc o ponowną odpowiedź, tym razem odnoszącą się do konkretnych pytań i otrzymałem bardzo fajną odpowiedź. Na końcu znalazła się jedna formułka, do której miałem kolejne pytanie.
Wysłałem więc jeszcze jednego maila z prośbą o doprecyzowanie - i co dostałem? Maila zwrotnego, który był praktycznie copy/paste tej samej formułki.
Formułka do której zadałem pytanie -
,,W przypadku towaru wyjętego z opakowania, np. ekspozycyjnego, który mógł być uruchamiany lub nie posiada pełnego oryginalnego wyposażenia, właściwym wyborem będzie zazwyczaj stan „używany”. Zgodnie z zasadami Allegro, parametry techniczne i stan produktu muszą być spójne z jego opisem oraz faktycznym stanem, aby nie wprowadzać kupujących w błąd.''
Moje pytanie -
,,Dzień dobry, dziękuję za wiadomość, w takim razie, jeśli zaznaczymy parametr "stan" jako używany, to czy możemy wtedy w opisie zaznaczyć, że produkt jest po zwrocie i nie ma śladów używania, tylko lekko uszkodzone pudełko, czy nie?"
Otrzymana odpowiedź -
,,Dzień dobry,
W przypadku towaru wyjętego z opakowania, np. ekspozycyjnego, który mógł być uruchamiany lub nie posiada pełnego oryginalnego wyposażenia, właściwym wyborem będzie zazwyczaj stan „używany”. Zgodnie z zasadami Allegro, parametry techniczne i stan produktu muszą być spójne z jego opisem oraz faktycznym stanem, aby nie wprowadzać kupujących w błąd.''
@Client:48277093 odniosę się do tych ofert konkretnie:
17441044649 - tutaj stan "Używany" będzie jak najbardziej dobry w połączeniu z opisem - z racji tego, że w tej kategorii do wyboru są tylko dwa parametry stan - "Nowy" i "Używany".