anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ograniczenia na koncie, nie można wystawić nowych ofert...

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Witam, jak w temacie, zostało nałożone ograniczenie na moim koncie z tytułu zadłużenia- i tu powstaje kolizja gdyż nie mam żadnego zadłużenia a monit który się wyświetla tyczy się innego konta allegro z którym nie mam nic wspólnego, nie mam pojęcia kto to jest... allegro nic z tym od wczoraj nie zrobiło co za tym idzie naraża mnie na straty gdyż nie mogę wystawić żadnej oferty- paranoja, nikt w tej sprawie nic nie robi...

oznacz moderatorów
42 ODPOWIEDZI 42

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Screenshot - 2025-05-21T090343.759.png

Moderatorzy, @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Proszę o pomoc o ile to możliwe...Screenshot - 2025-05-21T084728.874.png

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@alga-gps z tego co widzę, otrzymałaś już odpowiedź mailową - do dalszych wyjaśnień zachęcam bezpośrednio z działem bezpieczeństwa. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź, jak można bezpośrednio z działem bezpieczeństwa się skontaktować?

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@alga-gps 

Odpowiadać na email który dostałeś.

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

no to już to zrobiłem 🙂 mam nadzieje że szybko rozwiązana zostanie ta przykra dla mnie sytuacja

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@alga-gps 

Radzę uzbroić się w cierpliwość. DBT (dział bezpieczeństwa transakcji) to trudny przeciwnik.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@alga-gps  nie sądzę, jak masz powiązanie z innym kontem, to może być miesiąc, albo nawet dożywocie

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Dostałem informację taką...

dziękuję za wiadomość i przepraszam za wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź.

Zweryfikowałem konto alga-gps i widzę, że jest ono wolne od ograniczeń.

Jeśli po zalogowaniu się widnieje komunikat o sankcjach, proszę o jego przesłanie jako zrzut ekranu w odpowiedzi na tę wiadomość.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@alga-gps 

No to sprawdź czy możesz wystawiać oferty.

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Coś Ty dalej to samo...

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Screenshot - 2025-05-21T112858.908.png

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

Wysłałem zrzut ekranu z tym monitem... trzeba czekać

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

To żenujące... ktoś kto to pisze w ogóle nie czyta ze zrozumieniem, dziesiątki razy już pisałem że nie mamy z tym kontem nic wspólnego i nie mamy pojęcia kto to jest a dostaliśmy taką odpowiedź 😖 no ręce opadają, zablokowali nam konto bo ktoś obcy ma zadłużenie w allegro, dobre sobie 😖

dziękuję za wiadomość.

Rozumiem, że może być dla Pani to trudna sytuacja. Chcę wyjaśnić, że ograniczenia pojawiły się na koncie, gdyż jest ono powiązane z kontem, na którym widnieje zaległość do opłacenia. 

Decyzja w sprawie dalszej współpracy z Allegro zostanie podjęta po opłaceniu należności na wskazanym wyżej koncie. Konieczny jest kontakt z Allegro z poziomu podanego konta.

oznacz moderatorów

TechartGSM
#13 Ambasador#

@alga-gps To teraz zapytaj o definicję konta powiązanego - napisz że chcesz ustalić kogo i gdzie masz szukać. Swoją drogą sam jestem ciekaw definicji "Konta powiązanego"

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

napisałem tak:  Proszę także o podanie  "definicji konta powiązanego" - co to w ogóle znaczy, nie zostało mi wyjaśnione.

Chcę ustalić kto to jest i gdzie mam go szukać skoro jest powiązany z moim kontem... na stałe i nie można go odłączyć.
oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

i napisałem także tak:  

Proszę mi powiedzieć czy to jest normalne? że moje konto jest ograniczone z powodu zadłużenia osób mi nieznanych?
Proszę mi powiedzieć czy to jest normalne że (obce konto, jakiegoś użytkownika w cudowny sposób łączy się z moim przez co są nałożone na moje konto ograniczenia?)
Proszę mi powiedzieć jasno - czy teraz mam czekać aż użytkownik tego obcego konta którego nie znam raczy spłacić zadłużenie wobec allegro a dopiero wtedy ograniczenia na moim koncie zostaną zdjęte?
a jak tego nie zrobi to co wtedy?
Proszę mi powiedzieć dlaczego nie można odłączyć pasożytniczego konta które z niewiadomych przyczyn, zapewne przez nieodpowiednie zabezpieczenia w allegro podłączyło się bez mojej wiedzy i zgody, nawet nie wiem ile to trwa...
Jestem w całości właścicielem konta alga-gps i ALGA-Elektronika, nie posiadam żadnego innego konta i nie życzę sobie aby ktoś obcy był podpięty do mojego konta w żaden sposób, kto wie a może ta osoba kradnie wpływy z mojego konta allegro.
Proszę o odpowiedzi na moje pytania, jest to ważna kwestia dla nas gdyż jesteśmy ofiarom słabych zabezpieczeń allegro.
Z Pani wypowiedzi wynika że nic w tej sytuacji nie zrobicie- co nas martwi, jeżeli tak będzie będziemy zmuszeni przekazać sprawę organom ścigania cyberprzestępczości.
Z poważaniem
(czekam na odpowiedź)
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@alga-gps  najgorsze w tego typu blokadach jest to, że nie ma możliwości kontaktu z powiązanym kontem

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@alga-gps 

Raz ograniczeń nie ma, raz są. Całe DBT 😉

oznacz moderatorów

alga-gps
#7 Wielbiciel#

żenada.... proszę CD.

W żadnej z wiadomości nie informowałam, że inny użytkownik ma dostęp do Pańskich kont. W całej korespondencji informuję, że konta są powiązane. Nie ma możliwości, abyśmy konta "odłączyli".

Aktualnie właściciel konta powiązanego powinien spłacić należność wobec Serwisu.

Mam nadzieję, że ta sprawa wkrótce zakończy się w sposób pozytywny dla Pana.

oznacz moderatorów