Witam, 21.08 nałożono na moje konto ograniczenia. Dodam tylko, że bezpodstawnie. Ponieważ sprawa została załatwiona tak jak było uzgodnione z klientem w dyskusji. W razie potrzeby mogę opisać sprawę dokładnie. Nawiązałem kontakt z wyjaśnieniem sprawy z pracownikiem allegro. 23.08 około 16 dostałem odpowiedz. Odpisałem, od tego momentu opłynęło 70 godzin. Brak odpowiedzi. Poprosiłem jeszcze międzyczasie o pomoc. Brak odpowiedzi. Sytuacja kompletnie niezrozumiała. Co mam robić?
@Siku18 Cześć. Kwestię blokady konta możesz wyjaśnić jedynie w prywatnej korespondencji mailowej. Przykro mi, ale nie mam dostępu do szczegółów blokady. Widzę, że napisałeś już do nas w tej sprawie. Muszę poprosić Cię o cierpliwość. Twoja sprawa zostanie podjęta w kolejności zgłoszeń. Ponagliłam Twoją sprawę 🙂
Nicol dziękuję za odpowiedź oraz ponaglenie sprawy😉 Tak powinien wyglądać kontakt z klientem. Wracając do sprawy widzę, że problem nie dotyczy tylko mnie. Jeśli jako klient kupujący potrzebuję pomoc działa to od razu. Sytuacja obrazuje podejści serwisu do sprzedających i kupujących. Każdy sprzedawca powinien o tym wiedzieć. W każdym razie trzecia doba bez odpowiedzi. Sytaucja nie do przyjęcia.
Witam, kontaktu nadal brak. Ponaglenie sprawy chyba nie przyniosło skutku. Co dalej Moderatorko Nicol?
@N_Nitka28 proszę o pomoc.
U mnie identycznie, pomimo spełnienia wymagań, wielokrotnych zapytań, całkowity brak kontaktu od 3 dni!
Proszę informuj o postępach lub ich brak.
U mnie również brak odpowiedzi
W temacie blokady konta możesz wyjaśniać sprawę wyłącznie mailowo.
@gdvorek Tak wiem, że mailowo. Oczekują Państwo żeby odpowiadać klientom w 24h. A ja nie mam odpowiedzi od Allego na pytanie od 23.08. Jak długo mam czekać? Widzę, że sprawa nie dotyczy tylko mnie, bardzo mnie to martwi.
Cześć, @Siku18. Poprosiłam o pilną wiadomość w Twojej sprawie 63515840. Najmocniej przepraszam, że musiałeś dłużej czekać na odpowiedź.
Witam @MiMary , dziękuję za informację i działanie w mojej sprawie. Niestety nie przynosi to efektu.
Dziś mija 5 dzień kiedy nie otrzymuję odpowiedzi na wiadomość. Cała sprawa trwa już 7 dni. To kompromitacja dla serwisu allegro. Który chce cochować sprzedawców a sam daje przykład jaki widzimy. Nieprofesjonalne podejście do klienta. Tworzenie problemu z późniejszą niemocą rozwiązania go. Ta sytuacja pokazuje jak traktuje się tutaj sprzedawców "partnerów". Przez ponad 20 lat budujesz serwis. A później musisz się prosić o odpowiedz.
u mnie sytuacja identyczna, zero odpowiedzi i totalne lekceważenie, złożyłam juz reklamację na obsługę. Mamy kilka kont od pond 20 lat, nigdy nie byyło takie sytuacji jak w tej chwili
Cześć @MiMary @N_Nitka28 dlaczego moje wiadomości w sprawie 63515840 nadal pozostają bez odpowiedzi?
@allegro proszę o konkretną informację, dlaczego wiadomości od sprzedających pozostają bez odpowiedzi i kiedy można spodziewać się reakcji?
W kwestii przypomnienie allegro NIE ODPOWIADA NA WIADOMOŚCI już do 6 dni.
Sprzedający też nie otrzymujecie odpowiedzi od allegro? Podbijajcie ten temat to dla nas ważne.
Jak to blokada za brak odpowiedzi, to czekasz 3 dni i system zdejmuje automatucznie blokadę.
Jak nie był to błąd techniczny serwisu, że nie mogłeś dostarczyć wiadomości, to nikt tej blokady przez 3 dni szybciej nie zdejmie.
Nie ma potrzeby kontaktu w takiej sytuacji, bo nic się nie zrobi już z tym.
Zablokowane jest wystawianie ofert, ich edycja, a z każdym dniem kończona jest losowo jedna trzydziesta ofert.
Cześć, dobrze że zabrałeś głos. Być może ktoś jest w tej sytuacji co piszesz i mu pomożesz. Mnie to nie dotyczy. Jam mam blokadę z powodu zgłoszenia wniosku o zwrot środków programu ochrony kupujących. Opiszę ci sytuację. Umawiam się z klientem na dyskusji, że paczka wychodzi dziś jest piątek 23.08. Około 16 godziny klient prosi pracownika allegro. Dla którego rozwiązaniem jest złożenie owego wniosku - rekomenduje mu to. Klient to robi i wniosek jest zatwierdzony po 19. Kilka minut później w dyskusji pojawia się informacja o paczce która już idzie do kupującego. Na drugi dzień kupujący kontaktuje się ze mną, przeprasza. Zależy mu na przesyłce i pyta czy może odebrać. Klient dostaje gratis do zamówienia jest zadowolony. Ale tego 23.08 za to, że klient złożył ten wniosek dostaje @. Info od allegro: dostaje ograniczenia. Aukcje się nie wznawiają. Jeśli pracownik allegro który obsługiwał dyskusję był kompetentny nie byłoby sprawy. Dałby 24 godziny lub kilka godzin na wyjaśnienie sprawa. Jego decyzja spowodowała szereg niepotrzebnych zdarzeń. Historia tak tylko żeby pokazać jak wygląda obsługa sprzedających w innych aspektach.
Poza tym w kwestii wątku głównego NADAL NIKT NIE ODPOWIADA NA WIADOMOŚCI. 6 DZIEŃ BRAK KONTAKTU ZE STRONY ALLEGRO.
SPRZEDAJĄCY, dajcie znać czy u Was też cisza?
u mnie sytuacja bardzo zblizona, 6 dzień brak kontaktu, wszystkie oferty prawie zakończone
widzę, ze ten sam problem pojawia się u kilku innych użytkowników. Dlaczego po 20 latach Allegro przestaje odpowiadac na wiadomości, zawsze wyglądało to inaczej, kontakt był zachowany, nawet jeśli konto było zablokowane nigdy nie miała miejsca taka sytuacja