Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Przeglądałem ostatnio statystyki sprzedaży na allegro, rzuciła mi się w oczy tabelka z liczbą odsłon, do 9 sierpnia było to około 400-500 wejść nagle od 9 sierpnia to kilkanaście wejść dziennie. Czy ktoś też to zaobserwował?
Nie mogę znaleźć tabelki z liczbą odsłon, mam tylko wartość sprzedaży, ilości sztuk.
wchodzisz w moją sprzedaż i tam niżej masz okno sprzedaży i zakładki klikasz na odsłony i masz pokazane ilość odsłon może zmienić tez zakres dat
To ja też tak mam, dokładnie od 07 sierpnia spadek tych wyświetleń z 3500 na 500, aczkolwiek nigdy tym statystykom nie dawałem wiary.
nie wiem co się dzieje ale od roku zauważam stopniowe spadki sprzedaży, ciekawe jak wygląda sprzedaż allegro oraz tych większych graczy w allegro bo coś mi się tu zdaje że oferty dużych graczy są lepiej pozycjonowane od naszych przez allegro
@ProGastrojz allegro już pewnie doszło do ściany i ma problem co zrobić żeby zwiększyć przychody 🙂
Sklep OSA a 2021 r. miał sprzedaż na poziomie 0,33 mld a w 2022 r. już 2,69 mld co stanowi 5 % całej sprzedaży na allegro 🙂 więc wyciągnij se wnioski w którą stronę to idzie !
Sprzedaż na allegro w 2021 r. była na poziomie 42 mld a 2022 r. 49 mld zobaczymy jak będzie za ten rok dopiero zobaczymy czy to całość spada czy po dopie dostały małe firmy ?
Na pewno lepiej pozycjonowane są oferty dodatkowo opłacone i zapewne duzi gracze mając ustawione niższe ceny są lepiej widoczni . Klient często szuka po cenie towaru .
mam uruchomione allegro ads nawet podniosłem budżet ale jeszcze po tym sprzedaż dalej spada
A nie wpływu na to sezon urlopowy spadek konsumpcji i ludzie żyją wyborami, widzę o czym ludzie rozmawiają i czego oczekują a kasy mają coraz mniej. Nie wiem czy to ma aż tak istotny wpływ na zakupy sprzedaż ale z pewnością jakiś ma.
Też ma wpływ, ale on obniża całościowo w stosunku rok do roku, a nie tak nagły spadek sprzedaży z dnia na dzień.
Może Allegro coś znowu miesza.🤔
allegro już od 4 lat wszystko rujnuje jle kont zablokowali i zniszczyly sprzedawców sama miałam 3 konta wszystko zablokowane i bez sensu trzymać
@kostas11 @Halfrunt @ProGastrojz tydzień taki , u mnie obroty trzepnęły o ponad połowę , ale widzę po po aktualnych zamówieniach ,że się dźwiga
tu ładnie widać, dosłownie z dnia na dzień.
chociaż nie jest to wprost proporjonalne do ilości zamówień, te jaby się aż tak nie zmieniły, dlatego nie ufam tym statystykom.
U mnie porównując poprzedni piątek (700wizyt ) a wczorajszy 0 to różnica jest bardzo widoczna .
U nas też w tym samym dniu jest tąpniecie w ilości odsłon.
@ProGastrojz przypomnę że niebawem nowy rok szkolny więc wydatki... sierpień to też najintensywniejszy okres urlopowy... dodatkowo Allegro już miesza od dłuższego czasu z widocznością ofert
U mnie to samo. Kontaktowaliśmy się z Allegro w tym temacie i otrzymaliśmy info że wszystko jest ok problemu nie widzą
Zgadza się od 8 sierpnia spadek wyświetleń i spadek sprzedaży. Z 1000 wyświetleń dziennie spadło na 150 wyświetleń i utrzymuje się do tej pory. Myśleliśmy ,że jest jakieś ograniczenie na koncie ale okazało się ,że na innych naszych kontach jest to samo.
Spadek sprzedaży o 80% i jeżeli to się nie poprawi zawijamy interes z Allegro bo nie zarobimy na opłaty itp.
Pisaliśmy do Allegro juz dwa razy i n8c z tego nie wynika niby coś aktualizowali w tamtym tygodniu i chyba im nie wyszło. Odczują to bo mniej zarobią chyba ,że duży sprzedawca ma twoje wyświetlenia a ty na bruk .
Pozdrawiam