Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Przeglądałem ostatnio statystyki sprzedaży na allegro, rzuciła mi się w oczy tabelka z liczbą odsłon, do 9 sierpnia było to około 400-500 wejść nagle od 9 sierpnia to kilkanaście wejść dziennie. Czy ktoś też to zaobserwował?
Allegro staje się nieopłacalne, taka sytuacja.... dużo sprzedawców (w tym ja) przerzuca sprzedaż na inne portale sprzedażowe
Ja na głupim O.X mam większe obroty 😅
Wyraźnie widać że coś się dzieje. U mnie tak samo spadek z 7 sierpnia na 8 z 1100 na 270 Wczoraj wyświetleń 0 ale o dziwo miałem kilka sprzedaży.
Allegro zdominowało sprzedaż na polskim rynku internetowym i nie ma alternatyw na szybkie przerzucenie sprzedaży na inny portal. Może ktoś ma jakieś ciekawe opcje zastępcze, co zamiast allegro?
Dokładnie, zawijam interes. Koszty Allegro masakra, a sprzedaż NIC
Dokładnie, nie wiem co jest grane, ja zabieram wszystko na inny portal bo przez 1 miesiąc sprzedałem 1 produkt, z asortymentem szt 156, Wiem, trochę licho ale w miesiącach MARZEC, KWIECIEŃ, MAJ tego już by nie było.
jak u was sprzedaż
@SanexHurtowBHP na allegro tak sobie, na innych portalach i w sklepie wzrost 😞 Allegro przedobrzyło + goni ich T... 🙂
Na Allegro słabo, na innych portalach sprzedaż w normie
Odświeżę kotleta...
9.02.2024
Allegro 3 zamowienia
O..X 9 zamówień
Tu i tu mam te same ceny, te same zdjęcia i opisy
@AR_Auto_Czesci a mi od wczoraj sprzedaż na Allegro leży i kwiczy 😄
U mnie to samo
@kostas11 coś ładnie namieszali, albo ludzie już mają dość Allegro
@AR_Auto_Czesci myślę że to i to 😞 Znajomi jak i moja córka dużo kupuje na T... i Sh... czy A....... Ceny na allegro już przebiły sklepy stacjonarne, problem z sortowanie czy szukaniem, wyskakują śmieci inne niż szukamy czy oferty z Chin, masakra 😞
11.02 i 12.02 totalny brak sprzedaży na Allegro ZERO
Styczeń tego roku był najtragiczniejszym miesiącem od nastu lat.Czuję jednak że luty go przebije.Na 9 dni 2 transakcje ... tragedia 😟.Przy sprzedaży przedmiotów niszowych nie mają wielkiego wpływu ceny, a konkurencja też jest niewielka.
Mi kurier z inpostu powiedział że teraz cały samochód T..U wozi.
To trochę dziwne ponieważ dopiero od niego dowiedziałem się o tym sklepie. A podobno taką sprzedaż mają.
@majster_man mój też kupę paczek od nich rozwozi 🙂 Mają mają i to grubą w styczniu w Polsce mieli 14,9 mln kont kontra allegro 20,1 mln 🙂
styczeń i luty zawsze były kiepskie w mojej branży ale nie aż tak .
u nas spadek o 40% rok do roku
nie ma nic dziwnego na T... ceny od 40 do 80 mniejsze każdy umie liczyć czuję że na allegro zostanie sama patologia czyli zakup smarta i zwrot połowy zamówienia , kupno i za kilka godzi anulowania być może sprzedawca się zakręci i wyśle za darmo , lub za negatywa sprzedawca zwróci wpłatę itd
@grafikalin do tego dochodzą coraz to głupsze i oderwane od rzeczywistości pomysły Allegro i ich algorytmy, zakupy dla zwykłego Kowalskiego zrobiły się zbyt trudne gdyż doprze wiemy ja działa wyszukiwarka Allegro i wyświetlanie ofert
Jakoś inne portale potrafią być przejrzyste i proste
Dodatkowo na Allegro prowizje od prowizji czyli ciągłe podwyżki dla Sprzedających, gdzie mniejsze firmy muszą doliczać to do sprzedawanych przedmiotów, gdzie już robi się taki paradoks ze w tej samej cenie lub nawet taniej kupisz stacjonarnie
to jest allegro nowy ład +