Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam opłaca wam się handlować jeszcze na tym allegro, gdzie opłaty cały czas w górę, zus wysoki koszty księgowej, koszty lokalu ?
Podnosisz cenę o koszt opłat allegro i sprzedajesz. Albo ktoś kupi albo nie.
Kliencie muszą zrozumieć, że allegro to nie jest darmowy portal dla sprzedawców.
Raczej po podniesieniu ceny nikt nie kupi bo konkurencja jest tu nie ubłagana, znając cenę hurtową danego towaru i widząc jakie prowizje bierze allegro i za jakie ceny sprzedają sprzedawcy to się dziwię że jeszcze dają radę z tego żyć.
bo moze oni kupują w jeszcze niżsszej cenie niż ty widzisz
@musicman76 O opłacalności trudno mówić kiedy np. aby otrzymać za coś 1 zeta to cena sprzedaży w moim przypadku musi wynosić 2,46 a 1,46 z tego bierze Allegro. Ale jakie mam inne wyjście? Sprzedaję w sklepie stacjonarnym, w swoim sklepie internetowym i tutaj. Cokolwiek by nie pisać All póki co jest największym " sklepem " wielobranżowym w PL. Jakiś czas temu korzystając z okazji zatowarowałam się i teraz chciała bym odzyskać przynajmniej część tego co zainwestowałam. Więc " płaczę i płacę " a rezultaty również niestety są opłakane i przewiduję że będzie tylko gorzej, gdyż lepiej już było.
@musicman76 ceny na allegro są tak wysokie ... że tak.
W mojej kategorii lokalna konkurencja sprzedaje to samo za połowę ceny (nawet jakaś allegrowa konkurencja ma takiego negatywa xD) ale ludzie nadal kupują.
He He spoko 🙂
Tylko tym co mają bardzo duże marże lub zero konkurencji.
Już nawet od strony kupujących widać braki. Niektóre rzeczy kupowałam na Allegro od lat, niektóre jeszcze kilka miesięcy temu, zawsze je miało kilku sprzedawców. Wczoraj weszłam i takiego towaru już nie ma. Tych kilku sprzedawców co go miało stopniowo wypadło z Allegro. Coraz częściej tak jest... A tu popatrzcie sobie co realnie użytkownicy myślą o asortymencie Allegro:) 1300 osób dających plusika chyba wiele mówi nawet przy memie...
nie, ale jeszcze mam kilka milionów zakopane w ogródku od lat 90, które trzeba jakoś zalegalizować 😉