anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ORLEN PACZKA - Allegro od września ma problem ze statystyką wysyłek tego samego dnia - błąd Allegro

damianos99
#12 Orędownik

Witam serdecznie,

uczestniczę w programie "wysyłka tego samego dnia", wszystkie formy dostawy jakie mam w cenniku mam ustawione z wysyłką tego samego dnia do godziny 15:00.

Jakiś czas temu paczki ORLEN PACZKA nadawane regularnie tego samego dnia zaniżały mi statystykę wysyłek, większość paczek pomimo zeskanowania ok.19-tej w punkcie, w systemie Allegro figurowały jako nie wysłane tego samego dnia. Zgłosiłem sprawę do Allegro (Odpowiedź na zgłoszenie nr "17064416") i otrzymałem odpowiedź:

"Skonsultowałam sprawę i otrzymałam informację, że występują utrudnienia, jeżeli chodzi o tę metodę dostawy - trwają prace mające na celu eliminację problemu. Wszystkie zamówienia dotknięte problemem i zostaną automatycznie wykluczone z oceny jakości sprzedaży."

po dwóch miesiącach problem w dalszym ciągu nie został rozwiązany, 75% paczek figuruje u mnie jako nie nadane w terminie choć wszystkie 100% zamówionych i opłaconych tego samego nadaję o godzinie 18:00 w punkcie i są zeskanowane tego samego dnia, sprawdziłem, 100% paczek jest zeskanowanych w punkcie a Allegro informuję mnie, że nie zrealizowałem wysyłki tego samego dnia.

Reasumując, sprzedawcy jeśli zależy Wam na porządku w statystykach sprzedaży, usuńcie ofertę ORLEN PACZKA albo wyłączcie ten produkt z listy "wysyłek tego samego dnia", Allegro nie potrafi poradzić sobie z tym problemem a Wasze starania skutkują obniżeniem oceny w systemie wysyłek tego samego dnia.

Allegro, proszę o informację, dlaczego od września cały czas jest z tym problem.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@damianos99 Konsultuję tę sprawę. Wrócę z odpowiedzią.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FSMED
#9 Pomysłodawca

Do skutecznej wysyłki liczy się czas zeskanowania paczki przez kuriera, który odbiera paczkę z punktu, co następuje z reguły dopiero następnego dnia od rana (5-7:00 w zależności od punktu), a nie czas dostarczenia do punktu.  Tak samo jest z nadaniem w paczkomacie - nie liczy się moment umieszczenia w skrytce, a odbiór przez kuriera. 

Jeżeli chcesz nadawać orlen paczka w sposób żeby nie rujnowała statystyk, kurier musi odbierać paczki bezpośrednio z firmy. 

oznacz moderatorów

damianos99
#12 Orędownik

może jest tak jak pisze kolega FSMED poniżej, byłoby to mega źle przygotowane przez Allegro, przesyłki ORLEN faktycznie wyciągane są odbierane następnego dnia przez kuriera ORLEN, to ja żegnam się z usługą ORLEN PACZKA w trybie szybkich wysyłek.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@damianos99  w ogóle z Orlen paczka osatnio same problemy.

Nadawałem przesyłke z innego portalu. Paczka dotarla do punktu odbioru lecz nie nadano jej kodu odbioru. Po godzinie byla decyzja przewożnika o zwrocie do nadawcy. Paranoja jakaś tam sie robi

oznacz moderatorów