anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ostrzeżenie przed dopłatami

ElektroTechExtra
#10 Popularyzator#

W skrócie dostałem dopłatę 299 zł dhl za dużą paczke gdzie była mała ...

dla niewtajemniczonych temat :

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/bardzo-du%C5%BCa-dop%C5%82ata-dhl-do-paczk...

pierwsza reklamacja odrzucona info od allegro :

wracam do Pana z decyzją reklamacyjną dotyczącą przesyłki 

Otrzymałem od przewoźnika informację, że reklamacja nie została uznana. Poniżej podsyłam informacje i uzasadnienie, które otrzymałem:
"Dzień dobry,

W odpowiedzi na skierowaną do nas reklamację dotyczącą opłat za przesyłki, uprzejmie informujemy, że nie możemy uznać Państwa reklamacji.
( na samym dole tabela niby jakie wymiary miała paczka ) gdzie wymiar prawdziwy paczki był 50x40x20 waga 18 kg

tak się zdenerwowałem że wysłałem nagranie z pakowania paczki, wymiary stołu do pakowania, etykiety i jak kurier lekko podnosi i wkłada paczkę do auta (jak na 50 kg to pudzian by nie podniósł bez wysiłku) w tym dniu były dwie paczki dla dhl.. 

w odwołaniu napisali tylko : Reklamacja została uznana. 

Czy to nie jawna próba oszustwa ?

Bez kamer nic bym nie wskórał..

zalecam sprawdzać dopłaty.

Numer paczki Typ opłaty Decyzja Uzasadnienie
  Opłata za zafakturowaną wagę oddalona

Przemierzenie na wymiar 106x57,5x34 cm waga przestrzenna 51,81 kg

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@ElektroTechExtra Tak samo było kiedyś z InPostem.

Przesyłka wysyłana była w inpostowym kartonie B5, z etykietą B
Po miesiącu w systemie InPost etykieta zmieniała się na C i InPost doliczał dopłatę za zmianę gabarytu z C na B. Czasem zdarzało się nawet doliczanie dopłaty za zmianę gabarytu z B na...B

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Jakoś sobie muszą rekompensować umowę z allegro. Jak ktoś nie zauważy wychodzi czysty zysk.

oznacz moderatorów